Homepage  / Articole

Cori Grămescu ne spune cum a slăbit

Cori Grămescu ne spune cum a slăbit

de Redactia Tvmania

Cori Grămescu s-a luptat multă vreme cu kilogramele în plus: la 17 ani avea nu mai puţin de 86 de kilograme.

Cori Grămescu s-a luptat multă vreme cu kilogramele în plus: la 17 ani avea nu mai puţin de 86 de kilograme.

În fiecare joi, la Antena 1, în cadrul reality-show-ului “Marele câştigător”, exigenta antrenoare Cori Grămescu nu-i menajează deloc pe concurenţi şi scoate untul din ei la sala de fitness. Cori ştie cât e de greu să duci la bun sfârşit un program de slăbit şi crede că voinţa este cea mai importantă. Dacă vreţi să aflaţi povestea ei, dar şi cu ce arme să porniţi la drum într-un program de slăbit citiţi mai jos.

.

Ştiu că şi tu ai avut la un moment dat probleme cu greutatea. Câte kilograme ai slăbit, în cât timp, cum ai reuşit să te menţii şi, cel mai important, spune-ne cum te-ai motivat să nu renunţi la cură.

Pentru mine a fost un proces destul de lent, care a durat circa trei ani. Din fericire pentru mine, m-am trezit înainte ca efectele negative ale excesului ponderal să fie iremediabile şi am făcut-o la o vârstă la care corpul meu avea toate atuurile pentru a se reface. Ajunsesem la finalul clasei a 11-a la 86 de kilograme, fără să îmi dau seama că e o problemă mai serioasă decat simplul “vai, m-am îngrăşat”. Norocul meu a venit din partea unor prieteni din copilărie, care, fără să ştie, mi-au dat semnalul de alarmă. De atunci, am continuat să slăbesc, făcând uneori şi greşeli.

Am învăţat însă că cel mai important e să adopt o alimentaţie sănătoasă pe termen lung, să fac alegeri din ce în ce mai sănătoase şi să fac sport. Motivaţia mea a venit din faptul că mi-am dorit foarte mult să arăt bine şi mai ales să mă simt bine în pielea mea. Ca orice om care s-a confruntat cu probleme cu greutatea, sunt permanent atentă la ceea ce mănânc şi sunt foarte conştientă că, dacă alimentaţia mea nu este sănătoasă, voi începe să mă îngraş. Acest lucru m-a facut să fiu consecventă cu dieta: frica de a mă îngraşa din nou.

.

Mulţi concurenţi de la “Marele câştigător” şi-au făcut o operaţie (cu acel balon/ inel gastric) şi s-au plâns că, după intervenţie, nu au reuşit să slăbească decât câteva kilograme. În ce moment această intervenţie este eficientă sau unde au greşit ei?

În echipa de concurenţi de la “Marele câştigător” a fost un concurent cu inel gastric şi o concurentă cu balon gastric. Aceste intervenţii sunt unele radicale şi, dacă nu sunt susţinute printr-o dietă alimentară şi un program de exerciţii fizice, pe termen lung nu se pot menţine rezultatele iniţiale. Tocmai de aceea trebuie să existe un program premergător intervenţiei chirurgicale, prin care viitorul pacient să deprindă obiceiuri alimentare sănătoase, să devină mai activ fizic şi să îşi îmbunătăţească starea de sănătate.

.

Care sunt paşii elementari în orice program de slăbit?

Cel mai important pas este cel în care iei decizia de a slăbi într-un mod matur şi raţional. Nu e de ajuns să te gândeşti cu îndârjire că vrei să slăbeşti, ci trebuie să ştii şi cum vei obţine acest rezultat. În felul acesta îţi va fi mult mai uşor să faci toate schimbările necesare în viaţa ta, fără să te frustrezi. Apoi vine partea în care pui în practică toate aceste decizii. Trebuie deci să fii consecvent, să înţelegi că slabirea este un proces continuu şi este cu atât mai eficient cu cât eşti mai perseverent.

Nu în ultimul rând, dacă te confrunţi cu un număr mare de kilograme pe care trebuie să le pierzi, trebuie să menţii legătura cu medicul curant, pentru a te supraveghea din punct de vedere medical. Acest aspect al monitorizării medicale este important pentru sănătatea ta pe termen lung şi trebuie să ţii cont că un program de slăbire trebuie să îţi îmbunătăţească starea de sănătate pe termen lung.

.

Un concurent în ghips la “Marele câştigător”

În ediţia de astăzi, 7 octombrie, veţi vedea prin ce experienţă neplăcută a trecut Bogdan Pelea, unul dintre concurenţii de la “Marele câştigător”. În momentul în care s-a aplecat după un măr, lui Bogdan i-au cedat articulaţiile şi, drept urmare, a fost dus la medic. În ciuda faptului că a avut 10 zile piciorul în ghips, el a continuat antrenamentele în cameră, a ţinut dieta propusă de antrenoare şi chiar a încercat să mănânce mai puţin pentru a compensa activitatea fizică mai redusă.

Bogdan Pelea are 40 ani, iar la intrarea în concurs greutatea lui era de 161 de kilograme. Concurentul a lucrat ca bucătar timp de 15 ani, de la vârsta de 24 ani până anul trecut, când a trebuit să renunţe din cauza kilogramelor acumulate (gusta zilnic 40 de feluri de mâncare). Bogdan are doi copii cu soţia sa care îi este alături de 24 de ani, dar, din păcate, ei au aceleaşi obiceiuri, fiind supraponderali.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton