Homepage  / Vedete româneşti

Corina Caragea visează la America de Sud și Bora Bora. „Mai strâng bani”. EXCLUSIV

Corina Caragea visează la America de Sud și Bora Bora. „Mai strâng bani”. EXCLUSIV
12

de Cătălina Matei,

Suflet călător, Corina Caragea își transformă orice vacanță într-o experiență specială. Prezentatoarea știrilor sportive de la Pro TV este o împătimită a călătoriilor, vacanțele sale postate online fiind o sursă de inspirație pentru mulți. Iar Asia s-a dovedit a fi o provocare din toate punctele de vedere, în special gastronomia. Cât despre destinațiile pe care încă nu le-a bifat, dar abia așteaptă să le viziteze...

Cea mai recentă vacanță în Asia a Corinei Caragea, în Singapore și Coreea de Sud, nu a fost una planificată din timp. În general, plecările sale sunt organizate din scurt, prin urmare și biletele de avion sunt mai scumpe. Însă, prin prisma profesiei sale, prezentatoarea știrilor sportive de la Pro TV nici nu prea are cum să-și planifice totul din timp.

Aflăm mai multe detalii imediat!

Anul acesta a început pentru tine în Istanbul, a continuat cu o vacanță în Bali, Mauritius, iar recent te-ai întors dintr-o altă călătorie din Singapore și Coreea de Sud. Ce urmează? Tot Asia?

Așa este, a fost un an cu mulți kilometri parcurși în zbor și nu am de gând să mă opresc. Este pasiunea mea și sunt norocoasă că mă pot bucura de ea. Probabil următoarea vacanță va fi la iarnă, tot spre Asia aș lua-o, iar până atunci, mai fug în weekenduri undeva. Mi-e dor de Italia și sper să ajung în Sardinia pe final de vară câteva zile.

Apropo de cea mai recentă vacanță, ai povestit în presă că ai avut mai multe experiențe mai puțin plăcute. Care te-a marcat cel mai tare?

Voi povesti și mai mult pe blog-ul meu de călătorii, www.corinacaragea.ro. Din prima zi am făcut cunoștință cu mâncarea lor și mai ales felul de a o prepara câteodată. Mi s-a părut șocant, așa cum sigur și coreenilor li se pare ciudat, poate, să mănânce șorici sau caltaboș, de exemplu. Toată vacanța a fost un cumul de experiențe noi, pe o altă planetă, la unele m-am adaptat ușor, la unele deloc. Nu am reușit să mănânc cu bețele acelea sau să tai carnea cu foarfeca. 

În general, cu cât timp înainte îți planifici o călătorie?

Cu foarte puțin timp, chiar acum caut un bilet de avion cu plecarea peste câteva zile. Nu este deloc ok, prețurile sunt mari, dar programul meu este destul de haotic, mereu intervine câte ceva, așa că iau avioanele cât mai aproape de plecare. De exemplu, Coreea și Singapore nu erau în plan, a fost o ocazie să ajung acolo cu altă treabă și am prelungit cu o vacanță, căci era o ocazie unică și o experiență inedită.

Și care au fost destinațiile care ți-au dat complet planurile peste cap?

Coreea de Sud și Japonia au fost două șocuri pentru mine. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg și, deși, când eram acolo voiam să fug înapoi acasă, căci nimănui nu îi place să fie scos din zona lui de confort, nu e așa, ulterior m-am bucurat că am ajuns în acea parte de lume și m-am gândit că într-o zi mă voi întoarce să aprofundez destinațiile.

Câte țări ai bifat până acum? Și în care ai revenit de cele mai multe ori, până acum?

Nu am ținut o contabilitate, dar Spania este cea la care am revenit mereu ca… acasă. Barcelona și Madrid cel mai des, însă țara aceasta îmi place cu totul, de la orașe la bucătărie, la muzică, la oameni, arhitectură și cultură. 

Ce alte destinații se mai află pe „lista dorințelor” tale?

Visez la America de Sud și Bora Bora. Sunt două ținte vechi și parcă niciodată nu e momentul potrivit pentru ele. Le va veni și lor rândul. Mai strâng bani. (râde)

corina-caragea-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat în călătoriile tale?

Sunt multe. Călătoriile sunt o excelentă formă de dezvoltare personală, de testare a relațiilor de orice fel – iubire, familie, prietenie, muncă și un manual viu de geografie și istorie. Cred că, în primul rând, am învățat să nu mai judec oamenii, suntem atât de diferiți și asta e cel mai frumos și am învățat că e bine să vezi toata lumea, dar e bine și să ai un acasă la care să revii și sentimentul acela e și el la fel de plăcut ca plecarea. Așa știi cel mai bine să valorezi ce ai, să observi ce era sub nasul tău, să înveți și dacă poți, aplici la tine acasă.

Dincolo de blogul tău, cum crezi că ai putea putea exploata această experiență a ta într-un business?  Sau într-o emisiune TV?

Mi-ar plăcea ceva în online, pentru că nu știu dacă oamenii mai au răbdarea să aștepte o emisiune într-o zi anume, desigur, ceva legat de turism, poate un podcast, dar cred că e cam târziu, deja este plin și mă mulțumesc să îi urmăresc cu plăcere pe alții și să mă inspire în călătoriile mele.

Ce faci într-o zi obișnuită, când nu ești plecată în vreo călătorie și nici nu ești la știri?

Merg la cinema, ies in oraș cu prietenii, merg la sală, merg cu bicicleta.

Și ce nu poți refuza niciodată, indiferent de circumstanțe? Bineînțeles, nu ne referim la călătorii!

Tiramisu, porumb, pepene roșu și șorici. (râde)

Foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton