Homepage  / Vedete româneşti

Cosmin Savu, din culisele emisiunii „România, te iubesc!”: „Ne luptăm pentru fiecare interviu”. EXCLUSIV

Cosmin Savu, din culisele emisiunii „România, te iubesc!”: „Ne luptăm pentru fiecare interviu”. EXCLUSIV
6

de Cătălina Matei,

Cosmin Savu este gata de un nou sezon al emisiunii „România, te iubesc!”, care va începe în curând la Pro TV. Până atunci însă, jurnalistul ne-a dezvăluit despre cum și-a petrecut vara alături de fiica sa adolescentă, Catrinel, în vârstă acum de 1 2 ani. Cei doi au o relație minunată și profită de orice prilej pentru a petrece timp împreună.

Cosmin Savu a absolvit Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, unde s-a și întors mai târziu, ca să predea. Video-jurnalismul l-a atras de la început, sau mai bine zis l-a ales pentru o carieră de reporter, producător, realizator la televiziuni naționale.  De mai bine de 14 ani, este corespondent special și s-a specializat în jurnalism de investigație alături de echipa „România, te iubesc!” de la Pro TV.

Încă puțin și începe un nou sezon al emisiunii „România, te iubesc!”. După atât de mulți ani, mai ai emoții?

Oooo, da! E ca începutul de şcoală atunci când abia aşteptam să ne adunăm şi să ne împartăşim poveştile de vacanţă. Sunt emoţii constructive, noi subiecte, noi filmări, noi provocări.

Ce subiecte ați pregătit pentru noul sezon?

Multe şi diverse. Din păcate, suntem sub spectrul acestui razboi nenorocit care ne va influenţa, cred eu, tot restul vieţilor noastre. Deocamdată doar economic dar, cu siguranţă, va începe un nou „război rece”, iar noi suntem mult prea aproape ca să nu fim afectaţi. Vom vorbi despre impactul economic şi cine controlează piața carburanților din România, despre industria de apărare sau protecţia civilă. Am umblat peste vară să aducem noi poveşti şi noi perspective. Vor fi reportaje diverse, de la poluare, la agricultură, infrastructură sau hoţiile din programele guvernamentale. Va fi un sezon plin care va începe, din toamnă, cu ediţia numărul 414! Tot tineri şi tot neliniştiţi!

Cu siguranță, ai avut parte și de momente de impas în timpul filmărilor. Ce ți s-a părut cel mai greu de realizat, aproape imposibil?

Sunt momente dificile sau delicate, dar nimic nu e imposibil. Mai ales cu o echipă ca a noastră. Este greu să lucrezi cu autorităţile, să deschizi uşi care nu se vor deschise, să vezi impostori care au funcţii de decizie în statul român şi care nu îţi oferă siguranţa ca lucrurile vor merge spre mai bine. Ne luptăm pentru fiecare interviu, fiecare luare de poziţie, dar asta nu face altceva decât să ne ambiţionze să primim răspunsuri.

Dintre colegii tăi de la „România, te iubesc!”… pe cine ai suna în miez de noapte pentru ajutor?

Pe Paula (n.r. Paula Herlo). Avem grupul nostru de lucru şi apelăm atunci când e nevoie. Slavă Domnului că nu e nevoie să ne deranjăm noaptea. Poate doar cu vreo glumă pe care vrem să o împartăşim, în rest suntem aproape oricând e nevoie.

Fiica ta este adolescentă, mai merge cu tine în vacanțe? Ce activități ați făcut vara asta?

Eu sper să meargă cu mine cât m-or ţine picioarele. Sunt un tată simpatic, cel puţin la fel de cool ca prietenii ei când vine vorba despre muzică sau călătorii (mă laud cât mai pot). A fost o vară plină, am fost o săptamână în Italia, la Roma, Napoli sau Pompeii, am fost la festivaluri de muzică, am fost la cabană. Îi deschid gustul pentru istorie, artă, mâncare bună şi respect pentru natură.

Cosmin-Stan-si-Catrinel-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Știu că ai o casă la țară, cât de mult timp petreci acolo? Care sunt lucrurile pe care le faci, și-ți aduc liniște?

Nu e o casă, e doar o căbănuţă pe Valea Avrigului unde merg oricând am ocazia. Este locul meu de retreat, unde merg să îmi fac gulaşul la ceaun sau focul cu care povestesc până dimineaţa. Acolo trece apa şi nu e nimic mai liniştitor decât să stai pe un bolovan în mijlocul ei şi să admiri munţii Făgărași.

Revenind la lumea modernă… care sunt lucrururile de care nu te poți lipsi?

Prietenii, dar şi pe ei îi iau în pădure.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton