Homepage  / Știri / Televiziune

Cosmin Savu prezintă „Țară fără glie”, o nouă anchetă marca „România, te iubesc!”, duminică, la Pro TV

Cosmin Savu prezintă „Țară fără glie”, o nouă anchetă marca „România, te iubesc!”, duminică, la Pro TV

de Redactia Tvmania

Duminica aceasta, de la ora 18:00, Cosmin Savu prezintă telespectatorilor o anchetă despre situația agriculturii românești, care are parte de investitori din umbră de peste hotare. Cosmin a călătorit în toată țară și a vizitat puncte cheie pentru a afla cine sunt grupările transfrontaliere care încearcă să profite de pasivitatea autorităților și acaparează pământurile.

Ne aflăm în epoca în care resursele alimentare sunt limitate și sunt în centrul unor lupte pentru supraviețuire și putere. Terenurile românești sunt roditoare și au ape care udă pământurile pe zone întinse. Calitatea pământurilor, dar și prețul mic al vânzării acestora au adus întreprinzători din toată lumea care cumpără România bucată cu bucată, în fiecare zi. Reprezentanții  statului român habar n-au cine sunt proprietarii terenurilor și dau neputincioși din umeri.

„Libanezi, iranieni, cetățeni ruși, dar și americani, aceștia sunt jucătorii de pe piața de agribusiness din România. Fărâmițarea terenurilor, dar și un mod iresponsabil de control din partea statului român a condus la o situație dificilă pentru agricultura românească. Insula Mare a Brăilei este cea mai mare fermă din Europa, dar și una dintre cele mai moderne și bine administrate companii de exploatare a pământului. Asta o face și foarte atractivă pentru potențiali investitori. Cine a pus ochii pe Insula Mare a Brăilei, vedeți duminică la România, te iubesc!”, a declarat Cosmin Savu.

Cum răspund autoritățile, dar și ce se întâmplă pe teren rămâne de văzut numai la Pro TV.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton