Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Cosmin Savu, tradiții inedite de Paște din zona Sibiului. Ce face în această perioadă reporterul „România, te iubesc!”| EXCLUSIV

Cosmin Savu, tradiții inedite de Paște din zona Sibiului. Ce face în această perioadă reporterul „România, te iubesc!”| EXCLUSIV

de Redactia Tvmania

Cosmin Savu primește aceste zile cu bucurie în suflet. Reporterul emisiunii „România, te iubesc!”, de la Pro TV ne-a făcut o serie de dezvăluiri inedite despre obiceiurile din orașul său natal, Sibiu. 

Cosmin Savu ne-a mărturisit că abia aștepta Sărbătoarea Paștelui. Este bucuros că va putea petrece alături de familia sa și cei dragi, după un an dificil, în care nu s-a putut revedea des cu ei:

„Spre deosebire de anul trecut, anul acesta voi merge la ai mei, la Sibiu. Mă bucur că sunt vaccinat, că și ei sunt și putem să ne vedem într-o formulă ceva mai apropiată. A fost greu anul trecut, așa că anul ăsta sperăm să ne bucurăm mai mult! La Sibiu o să mă duc la cabana mea de pe Valea Avrigului, să mă bucur de natură”, a povestit Cosmin Savu pentru TVMania.

Cosmin ne-a povestit și despre unul dintre obiceiurile din orașul său natal, Sibiu, o tradiție pe care o știe încă din copilăria sa:

Paștele o să fie ca întotdeauna despre familie! Cu ouă, cu cozonac..Noi avem o tradiție la Sibiu, stropitul fetelor se numește. Stropitul cu parfum în a doua zi de Paște e un obicei luat de la sași. Fetele pe care le plăceam le stropeam cu parfum și primeam un pupic. Așa că poate o să revin la obiceiurie din copilărie (râde). Eu sunt un mâncăcios, iar bucatele tradiționale sunt pe masă de fiecare dată de Sărbători, deci nu concep să nu fie oul, pasca, mielul. Vin după o perioadă aglomerată profesional și sper să reușesc să îmi recapăt forțele în perioada Paștelui. Noi suntem în plin sezon cu emisiunea „România, te iubesc!”. Avem încă multe povești de spus și de arătat telespectatorilor”, a încheiat Cosmin Savu. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton