Homepage  / Interviul altfel

INTERVIUL ALTFEL. Costi Diţă: „Sunt fascinat de circul social cu tentă SF”

INTERVIUL ALTFEL. Costi Diţă: "Sunt fascinat de circul social cu tentă SF"

de Redactia Tvmania

Interpretul lui Giani din serialul „Las Fierbinţi” se declară dezamăgit de "Marele Gatsby" (2013) şi a aflat de la mama sa cât costă un bilet RATB.

 

Săptămâna asta te-a uimit la TV…

„Nu prea m-am uitat la televizor, deci nu prea m-a uimit nimic. Am auzit în schimb nişte decizii politice de ultima oră şi astea, ce-i drept, reuşesc să mă uimească de fiecare dată.”

 

Ultima emisiune TV la care ai nimerit zappând şi te-a prins imediat a fost

„… nu ştiu ce emisiune era”… pentru că…  „se discuta despre universul care este in continuă expansiune,  despre cum ar fi dacă am călători cu viteza luminii, cum ar fi dacă am intra într-o gaură neagră. Ipoteze. Am stat să văd, că nah, nu ştii când o să ai nevoie în viaţa asta şi de informaţia asta…. Dacă mă opreşte poliţia, sigur îl bag în zone pe poliţist, cu informaţii de genul ăsta, pe principiul „la eschiva”. Poliţist: Bună ziua, Agent Popescu Ion. Vă rog să îmi prezentaţi actele!

Eu: Domnu’ poliţist, râdem, glumim, dar dumneavoastră ştiţi că în cazul în care călătoreşti cu viteza luminii, adică cu aproape 300.000.000 metri pe secundă, într-o secundă aş ocoli Pământul de şapte ori? Adică… ţinând cont de această posibilitate, nah, eu zic că viteza cu care mă deplasam pe carosabil era infimă.

Poliţist : Da, aşa e,aveţi şi dumneavoastră dreptate! Continuaţi să circulaţi.O zi bună!

De asta m-am uitat la emisiune, că nu ştii când ai nevoie!”

 

Cel mai interesant format TV străin ţi se pare…

„<> sau <>, care se face şi la noi – <>”… pentru că… „sunt fascinat de nenumăratele talentele pe care le au oamenii din jur şi cărora de obicei le spunem <>”.

 

Cel mai trăsnit personaj TV al momentului ţi se pare…

„Aici m-aţi prins cu tema nefăcută. Aş încerca să o bag pe aia clasică cu ,<>, dar nu ţine, că am o vârstă şi nu mă crede nimeni…că am câine… Glumesc! Am câine! Nu am în cap un personaj trăsnit de la TV.

 

Ultimul film care te-a făcut să simţi că ai dat degeaba banii pe bilet este…

„<>. Sunt convins că unii nu or să fie deacord, dar pe mine personal m-a plictisit îngrozitor, mai ales că ştiam varianta clasică şi varianta nouă suferă de 3D. Mai sunt şi altele, dar nu vreau să intru în detalii. Noroc cu  Leonardo DiCaprio, sunt fan.”

 

Cel mai recent ai dat search pe Google la…

„E, aici intrăm în zona absurdului. Ultimele trei search-uri sunt: <>, <> şi <>. Ultimele două se leagă cumva, cu prima e o poveste lungă.”

 

Un bilet RATB costă…

„1.30 lei. Ştiu pentru că ca am avut recent  o discuţie cu mama şi se plângea că se duc repede banii de pe cardul RATB.”

În copilărie ai jucat, la serbare, rolul lui…

„Pe vremea mea serbările de la grădiniţă erau mai liniştite, nu ca azi, cu costume, muzică, dans, varietăţi, filmări cu efecte speciale. Fi-miu a prins rol principal, la ultima serbare, Făt- Frumos. <>, ce să zic! La aceeaşi vârstă eu jucam rolul copilului care spune o poezie aşteptând să primesc napolitanele alea de le ţinea Moş Crăciun în braţe, de la începutul serbării. Era mai modestă treaba.”

 

În copilărie visai că atunci când vei creşte mare vei deveni…

„Nu am vrut să mă fac nimic. Când a zis fi-miu că vrea să se facă bucătar, am întrebat-o şi eu pe mama dacă atunci când eram mic am zis că vreau să devin ceva. Răspunsul a fost scurt şi la subiect: Nu.”

 

Prima ta amintire este…

„e de la grădiniţă. Când eu şi cu prietenul meu de etnie rromă ne luptam cu alţi copii aruncând cu cuburi de lemn în ei, într-un moment de neatenţie din partea educatoarei. La un momentdat, un val de proiectile sub  formă de triunghiuri şi pătrate de lemn au perforat cazemata noastră. Eu, mai agil, m-am aruncat la podea. Prietenul meu însă nu a avut timp şi a fost răpus  de o lovitură de cub în frunte. A început să sângereze şi a urmat agitaţia. Nu a păţit nimic. S-a ales doar cu o cicatrice în frunte, dar a suportat calvarul ca un bărbat.”

 

Cel mai de preţ obiect pe care îl posezi este…

„un ceas vechi, rusesc de la tata, dar a încetat să mai funcţioneze şi am zis să nu-l mai forţez.”

 

Dacă mâine te-ai trezi şi ai fi Bruce Willis, ai…

„lua-o mai uşor că, nah, am o vârstă şi nu mai sunt tânăr cum eram odată. Glumesc! Ar fi câteva lucruri de făcut. Aş  muri greu, în primul rând. Apoi aş contacta Pro TV-ul şi mi-aş manifesta dorinţa să joc într-un episod din <>, aşa, ca guest star. Aş face nişte filme pe banii mei aici, în România, pentru că sunt oameni talentaţi pe aici şi am şi idei. După care aş trece pe acasă şi aş încerca să îi spun soţiei mele că deşi sunt Bruce, sunt tot eu, dar numai că sunt Bruce acum. Chiar dacă m-ar crede sau nu, ei tot ar fi aranjaţi pe plan financiar…

 

Vacanţa perfectă înseamnă pentru tine…

„să am griji cât mai puţine. Dacă se întâmplă asta mă simt bine oriunde.”

 

Cea mai bună glumă pe care o ştii este…

„Le uit, stau prost la capitolul asta. Sunt genul care încearcă cu disperare să păstreze câteva în repertoriu, că nah, sunt bune la petreceri, dar nu îmi iese treaba asta. De obicei ascult cu admiraţie persoanele care au câte una.”

 

Comedia la care râzi mereu e…

„Recent am revăzut seria BD-urilor şi de fiecare dată râd. De fiecare dată mai prind câte o glumiţă care mi-a scăpat data trecută, replici de genul <>, <>, <>… şi aşa mai departe.”

 

Filmul pe care îl revezi de Sărbători, în fiecare an, cu plăcere este…

„<> şi <<It’s a Wonderful Life>>. Astea două sunt pe listă în fiecare an.”

 

Cel mai tare erou de acţiune din filme este…

„Când eram mai puşti pentru mine cei mai tari erau Rocky sau Rambo. Astăzi, după ce au trecut anii şi am devenit mai înţelept, dacă mă întrebi… tot ei sunt.”

 

Pe o scală de la 1 la 10, cât eşti de celebru?

„Sunt cunoscut. Aş minţi să spun că nu sunt. Nu ştiu încă exact ce înseamnă celebritate în România de azi.  Din punctul meu de vedere, trebuie să treacă ceva timp ca să poţi vorbi despre asta, pentru că atunci se vede mai clar dacă ai făcut sau nu ceva important pentru ceilalţi. Deci nu ştiu ce notă să-mi dau. Eu mi-aş dori măcar să trec clasa.”

 

Plăcerea ta vinovată la TV este…

„N-am una. Însă uneori rămân fascinat în faţa circului social cu tentă SF, gen <> combinat cu ce a mai făcut Vanghelie în sectorul 5.”

 

Ce ştii să faci mai bine decât toţi cunoscuţii tăi?

„Haz de necaz. Sunt specialist.”

 

Cel mai interesant lucru/loc din oraşul tău natal este… 

„în  fiecare zi altul”

pentru că…

„e chiar cel prin care trec şi trăiesc în ziua respectivă.”

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton