Homepage  / Articole

Costumul lui Darth Vader, la licitaţie

Costumul lui Darth Vader, la licitaţie

de Redactia Tvmania

O rară „uniformă” a faimosului Darth Vader, personajul negativ din primele trei filme ale francizei „Războiul stelelor”, va intra la licitaţie în această lună, la o casă din Londra.

Organizatorii de la „Christie’s” se aşteaptă ca celebrul costum, care conţine toate piesele – adică masca, mantia, armura de pe umeri, cizmele şi, bineînţeles, casca -, să aducă cel puţin 340 de mii de dolari, la licitaţia de pe 25 noiembrie.

Potrivit FemaleFirst.co.uk, acesta pare să fie primul costum complet al întunecatului Darth Vader care e vândut la o licitaţie. El a fost folosit în pelicula „Imperiul contraatacă” (1980), a doua parte, în ordine cronologică, din seria de şase filme.

Un colecţionar american l-a achiziţionat în 2003, el fiind cel care îl vinde acum, la licitaţie.

„O ocazie rară”

Un purtător de cuvânt al „Christie’s”, Neil Roberts, a descris licitaţia drept „o ocazie rară pentru fanii «Războiului stelelor» din toată lumea”, adăugând că „Darth Vader e definit de costumul său, care l-a făcut unul dintre cele mai uşor de recunoscut personaje din istoria filmului”.

„Faima globală a filmelor din seria «Războiul stelelor» şi interesul pe care seria l-a suscitat în rândurile unor generaţii întregi e, probabil, fără precedent în lumea cinematografiei”, a continuat Roberts.

Potrivit casei de licitaţii, suma obţinută în urma vânzării va fi donată organizaţiei caritabile „Cancer Research U.K.”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton