Homepage  / Seriale / Seriale americane

Courteney Cox, favorită în locul lui Jennifer Aniston. Actrița a dezvăluit de ce a refuzat rolul lui Rachel

Courteney Cox, favorită în locul lui Jennifer Aniston. Actrița a dezvăluit de ce a refuzat rolul lui Rachel

de Andreea Borcilă,

Sitcomul american „Prietenii tăi” sau „Friends”, care a avut zece sezoane (1994-2004), a rămas unul dintre cele mai urmărite și îndrăgite seriale de-a lungul timpului. Însă pe la începutul anilor ‘90, creatorii David Crane și Marta Kauffman încă își făceau planuri referitoare la „Friends” și își doreau să găsească persoanele potrivite cărora să le fie distribuite rolurile principale. 

Multe dintre vedete, astăzi devenite faimoase, au mers la casting, însă fără niciun rezultat. Nu toată lumea a fost la fel de norocoasă ca David Schwimmer, al cărui rol (Ross Geller) a fost scris chiar pentru el. Însă, când vine vorba despre personajul Rachel, actrița Jennifer Aniston nu a fost prima alegere, anunță presa străină

Actrițe remarcabile precum Tiffani Thiessen din „Salvați de clopoțel” (1989-1993) și Jane Krakowski din „30 Rock” (2006-2013) au fost printre primele alegeri pentru rolul lui Rachel. 

Courteney Cox, favorită în locul lui Jennifer Aniston 

Înainte de a da casting pentru personajul Monica Geller, sora lui Ross Geller, frumoasei brunete i s-a propus rolul lui Rachel. Courteney Cox, deși era interesată să se alăture echipei de distribuție, avea în minte un alt personaj.  

Celebra actriță le-a cerut producătorilor să interpreteze rolul Monicăi și nu al lui Rachel, pe motiv că este un personaj mai expresiv, mai puternic. 

„M-am gândit că rezonez mai bine cu Monica și, dacă stau să mă gândesc, este adevărat. Suntem foarte asemănătoare noi două… Nu sunt atât de obsedată de curățenie ca ea, dar îmi place să mă îngrijesc. Nu sunt la fel de competitivă ca ea, chiar dacă unele persoane din jurul meu, inclusiv partenerul meu, îmi spun că sunt”.

Courteney Cox a explicat de ce a refuzat rolul, în podcastul Off Camera, cu Sam Jones:

Până la urmă, toți au fost de acord că actriței i se potrivește mai bine rolul Monicăi. 

„Am avut audiții în care am văzut aproape 500 de actori din New York și din Los Angeles. Am mai lucrat cu David Schwimmer, iar scenariștii l-au avut în vedere pentru rolul lui Ross. Actorilor Lisa, Jennifer, Matthew și Matt le-am distribuit rolurile din audiții. Pe Courtney am vrut inițial să o punem în alt rol, dar ea a insistat să nu fie Rachel, ci Monica. Și avea dreptate”, relatează Usatoday30.com.

Producătorul executiv, Kevin Bright, a declarat la un moment dat:

Alte celebrități ar fi fost la limita de a trece de audiții, inclusiv omul de televiziune Ellen DeGeneres pentru Phoebe, Jon Cryer din „Doi bărbați și jumătate” (2003-2015) pentru Chandler și Hank Azaria din „O noapte la muzeu 2” (2009) pentru rolul lui Joey. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton