Homepage  / Seriale / Seriale americane

Creatorii „Game of Thrones“ vor adapta pentru Netflix romanul SF chinez „The Three-Body Problem“

Creatorii „Game of Thrones“ vor adapta pentru Netflix romanul SF chinez „The Three-Body Problem“

de Redactia Tvmania

Scenariștii și producătorii David Benioff și D.B. Weiss, creatorii serialului „Urzeala tronurilor”, lucrează la un serial SF produs de Netflix, informează tbivision.com. 

După semnarea unui contract cu Netflix anul trecut, aceștia vor realiza un serial care ecranizează trilogia literară „Amintiri din trecutul Terrei” (apărută și în România, la editura Nemira), scrisă de autorul chinez Liu Cixin, care explorează primul contact al pământenilor cu o civilizație extraterestră.

Trilogia cuprinde volumele „Problema celor trei corpuri” (apărut în 2007), „Pădurea întunecată” (2008) și „Moartea e sfârșitul” (2010). Tradus în limba engleză de Ken Liu, „Problema celor trei corpuri” i-a adus lui Liu Cixin, în 2015, premiul Hugo pentru cel mai bun roman, autorul devenind astfel primul laureat din Asia al prestigioasei distincții. Scriitorul chinez Liu Cixin și traducătorul Ken Liu vor fi producători consultanți ai serialului Netflix.

Drepturile de ecranizare a trilogiei lui Cixin au fost cumpărate de la grupul editorial „The Three-Body Universe” și de la casa de producție chineză Yoozoo Pictures. Benioff și Weiss vor fi scenariști și producători executivi, alături de Alexander Woo („The Terror: Infamy”), care a semnat, la rândul său, un contract cu Netflix în februarie. Serialul va fi produs de compania lui Brad Pitt, Plan B Entertainment (care a mai produs și lung-metrajul „Okja”, distribuit de Netflix), împreună cu Rosamund Pike și compania Primitive Streak, a partenerului ei, Robie Uniacke, specializată în ecranizări. Bernadette Caulfield, unul dintre producătorii executivi ai serialului „Urzeala tronurilor” și președinta companiei lui Weiss și Benioff, va fi, la rândul său, implicată alături de aceștia în noul proiect. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton