Homepage  / Netflix

Creatorii „Stranger Things” știu deja care va fi următorul lor proiect. Frații Duffer vor face un live action după „Death Note”, pentru Netflix

Creatorii „Stranger Things” știu deja care va fi următorul lor proiect. Frații Duffer vor face un live action după „Death Note”, pentru Netflix

de Mioara Tronaru,

Matt și Ross Duffer, creatorii serialului „Stranger Things”, și-au făcut propria lor societate de producție, Upside Down Pictures, iar primul proiect post-„Stranger Things” va fi o adaptare live-action după celebra manga, scrisă de Tsugumi Ohba și ilustrată de Takeshi Obata, „Death Note”. Serialul va fi pe Netflix, scrie ComingSoon.net.

Lansată în 2003, „Death Note” („Carnetul morții”) este una dintre cele mai cunoscute manga din lume. Aceasta spune povestea lui Light Yagami, un elev de liceu obișnuit, care dă peste un caiet ciudat, căzut din cer chiar în fața lui. Și descoperă curând că acesta are puteri magice: în momentul în care scrii numele cuiva în caiet, acea persoană va muri.

Încântat de noua sa superputere, Light hotărăște să facă lumea mai bună și să-i omoare pe toți cei care fac lucruri rele. La cinci zile după apariția caietului, Light este vizitat de Ryuk, un spirit al morții și deținătorul de drept al „carnetului morții”, care este invizibil pentru cei care nu au pus mâna pe caiet. Ryuk a lăsat să cadă caietul în lumea oamenilor pentru că se plictisea, iar acum se amuză de acțiunile lui Light.

Când devine tot mai mare numărul criminalilor și infractorilor morți în toată lumea, Interpolul și un detectiv misterios cunoscut drept L încep să cerceteze situația. „Death Note” a apărut în revista „Weekly Shōnen Jump” din decembrie 2003 până în mai 2006. Cele 108 capitole au fost apoi colectate în 12 volume.

Prima încercare, primul eșec

De la apariția sa, manga a cunoscut numeroase adaptări, mai întâi a fost un anime japonez, dar apoi au fost seriale, filme, jocuri jocuri video și chiar spectacole de teatru. Unele s-au văzut și la noi, pe Animax și pe AXN Spin.

În 2017, Netflix a lansat prima sa adaptare după „Death Note”, un lungmetraj live-action în care povestea japoneză era replantată pe pământ american. Tokyo s-a transformat în Seattle, personajul Light Yagami a devenit Light Turner, interpretat de Nat Wolff („Orașe de hârtie”, „Internul”, „Sub aceeași stea”). L a fost jucat de Lakeith Stanfield („Noaptea Judecății: Anarhia”), iar carismaticul Willem Dafoe și-a împrumutat vocea mai puțin carismaticului zeu al morții, Ryuk. Dar toate au fost degeaba, rezultatul a fost atât de dezastruos, încât nu s-a mai auzit nimic de-atunci de continuarea care fusese deja anunțată.

A doua încercare…

Proiectul celor doi Duffer ar fi deci a doua încercare a Netflix-ului de a adapta în format live-action celebra manga japoneză. În afară de faptul au anunțat proiectul și că va fi un serial, nu sunt alte detalii. Fanii însă speră multe de la cei doi creatori.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton