Homepage  / Televiziune

Crime și secrete de stat în „Paris Police 1900”, noul serial franțuzesc de la Epic Drama

Crime și secrete de stat în „Paris Police 1900”, noul serial franțuzesc de la Epic Drama

de Mioara Tronaru,

De luni 5 septembrie, de la ora 22.00, Epic Drama aduce un nou serial franțuzesc, „Paris Police 1900” (2021). Producția care surprinde Franța în pragul colapsului este creația lui Fabien Nury, cunoscut la noi mai ales datorită filmului „Moartea lui Stalin” (2017), satira istorică adaptată după banda sa desenată.

Ce se întâmplă în „Paris Police 1900”

Nimic nu merge bine în Parisul anului 1899. Președintele Franței, Félix Faure, tocmai a murit în brațele amantei sale, Meg Steinheil (Evelyne Brochu). Republica, deja epuizată după Afacerea Dreyfus, este prinsă acum între grupările antisemite de extremă dreaptă și anarhiștii în ascensiune. În timp ce șeful pensionat al Poliției, Louis Lépine (Marc Barbé), este chemat urgent să reinstaureze ordinea în Paris, în Sena este găsit cadavrul mutilat al unei necunoscute.

Tragica descoperire îl motivează pe tânărul și ambițiosul detectiv Antoine Jouin (Jérémie Laheurte) să demareze o investigație chiar în sediul central al Poliției. Nu e singurul interesat de această poveste sinistră. Joseph Fiersi (Thibaut Evrard), un ofițer corupt, vrea și el să afle mai multe și îi cere ajutorul lui Meg Steinheil, iar curtezana începe să lucreze pentru el ca spioană. Ca de obicei în creațiile sale, Fabien Nury preia un caz și un context reale și creează o ficțiune istorică. În anul 1899 a fost descoperit un cadavru pe Sena, caz care nu a fost elucidat niciodată, iar Franța era în mijlocul unor mari turbulențe. „Am vrut să fac o ficțiune istorică, urmărind o crimă misterioasă plasată într-un context politic violent”, a declarat creatorul în Le Parisien. A rezultat un serial de 12 episoade, lăudat în țara de baștină pentru reconstituirea epocii.

Trei personaje

Antoine Jouin (Jérémie Laheurte) este un orfan care-a devenit un inspector de-a rectitudine morală care sfidează câteodată naivitatea. Își urmărește țelul cu încăpățânare, dar, pe parcurs, va mai învăța că adevărul nu e absolut și că marile principii nu „trăiesc” în realitate. Va avea parte și de ajutorul avocatei Jeanne Chauvin (Eugénie Derouand), care-i e tot timpul alături.

Meg Steinheil (Evelyne Brochu) era amanta președintelui care i-a murit în brațe. Fără nicio protecție, ea trebuie acum să găsească o nouă sursă de venit pentru a-și crește copilul. Așa că nu ezită să devină informatoare când i se solicită acest lucru. Misiunea sa e să se infiltreze în familia Guérin, sediul grupărilor naționaliste.

Louis Lépine (Marc Barbé) este rechemat în post când străzile Parisului încep din nou să se umple de protestatari. El acceptă să revină mai ales că are o idee clară despre ceea ce ar trebui să fie o poliție modernă și republicană. Carismatic și foarte stăpân pe sine, Lépine are totuși un punc slab: dependența de morfină a soției sale.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton