Homepage  / Articole

Cristi Brancu: „Critica nu face bine la români”

Cristi Brancu: „Critica nu face bine la români”

de Redactia Tvmania

Cristi Brancu împlineşte 18 ani de presă mondenă în luna noiembrie.

Cristi Brancu împlineşte 18 ani de presă mondenă în luna noiembrie.

Cristi Brancu se poate lua oricând la trântă cu asistentele tv şi nonvalorile mondene prin presă – fie scrisă sau tv – şi este convins că va câştiga de fiecare dată. Prezentatorul emisiunilor „Agentul VIP” şi „Confidenţial” de la Antena 2 şi-a propus să demaşte personajele care-i poluează mediul de activitate din interiorul lumii mondene şi aminteşte de ediţiile realizate cu personalităţi de seamă ale României.

.

TV Mania: Critici adesea vedetele, mai ales pe blogul tău. Cum reacţionează acestea când vă întâlniţi faţă în faţă?
Cristi Brancu: Critica nu face bine la români. Suntem un popor orgolios, căci ne pierdem genialitatea în lupte de cocoşi inutile. Prin urmare, persoanele care intră pe mâna mea se feresc de o posibilă întâlnire. Piţipoancele trec îmbufnate spre studioul lui Capatos, vecin cu mine. Mariana Moculescu se machiază crispată. Oamenii consistenţi aşteaptă momentul în care să-mi reproşeze ceva. Câţiva, mai drepţi, precum Cătălin Crişan în perioada divorţului, pune mâna pe telefon şi lămurim treaba. Aşadar, mai măreţ decât orgoliul e frica!
.
Ai spus în repetate rânduri că România duce lipsă de vedete. În aceste condiţii, de ce faci două emisiuni mondene, una dintre ele având chiar cinci ediţii pe săptămână?
Motive sunt suficiente. La aceste emisiuni m-am întâlnit cu Gheorghe Dinică, Ştefan Iordache, Adrian Păunescu, Angela Moldovan, Ion Ţiriac, Ion Lucian, Draga Olteanu şi atâţia alţi corifei discreţi, în drum spre nemurire. Alt motiv: mondenul este sufocat de atâtea persoane în spatele cărora se ascund diverse forme de prostituţie, încât am simţit nevoia să mă distanţez de colegii mei care se bălăcesc în complicitate şi am ales să fiu singurul care atacă acid orice formă de nonvaloare.

Uneori dur, alteori diplomat, în funcţie de situaţie. Cineva trebuie să semnaleze apocalipsa scării de valori! Al treilea motiv: pentru că îmi place această meserie. Nu poţi avea emisiune zilnic decât dacă iubeşti până la paroxism meseria. Împlinesc în noiembrie 19 ani de la debutul în presă şi 18 ani de presă mondenă. E în sânge!
.
Se poate spune că ai devenit şi tu o vedetă. Cum ţi se par celebrităţile de când ai intrat în rândul lor?
Da, dar nu mă simt aşa. Sigur, văd că lumea mă urmăreştre cu privirea, mă flatează aprecierile oamenilor şi mă bucură înjurăturile anonime (înseamnă că sunt viu!), însă nu am aere. Ieri, o vedetă m-a întrebat: cum poţi să fii aşa de calm şi normal când esti în particular şi atât de exuberant pe post?

Păi pot, asta e dedublarea celor care respiră televiziune. De când am devenit celebru, văd celebrităţile exact la fel ca înainte. Sunt jurnalist şi azi! Să ştiţi că toate celebrităţile care se plâng de asediul asupra vieţii lor au căutat asta cu disperare şi când au căpătat ce şi-au dorit, şi-au dat seama că s-au jucat cu focul.
.
Care dintre vedete invitate la tine în emisiune fac cea mai mare audienţă? Pe care le consideri cele mai savuroase?
Audienţa e o chestiune de conjunctură deseori. Dacă ai o super-bombă, dar Liga Campionilor, „Dansez pentru tine” sau „Blondele” lui Negru mătură tot, te zbaţi ca peştele pe uscat. Fireşte, vorbesc de noi, cei care dăm viaţă posturilor de nişă. Din păcate, sunt destule, dar insuficiente personajele care aduc audienţă.

Serialul de bancuri cu Andrei Duban are mereu succes de doi ani. Recordul de audienţă al Antenei 2 l-am obţinut cu Clejanii. Mădălin Voicu, Monica Tatoiu, Cristian Ţânţăreanu, Andreea Raicu, Mihaela Rădulescu, Elan Schwartzenberg, Ţociu şi Palade, Jean Paler, Adrian Păunescu sunt doar câţiva oameni sinonimi cu audienţa, dar trebuie să ştii să-i pui în valoare. În alte părţi, nu dau aceleaşi rezultate.
.
Cu ce ediţie din ultimul sezon al „Agentului VIP” te mândreşti în mod special?
Te asigur că nu e ultimul, doar cel mai recent. Mă mândresc că i-am luat primul interviu lui Adrian Păunescu, după ce a fost vecin cu dispariţia. În seria dedicată Mădălinei Manole, am oferit trei dezvăluiri preluate de „Observator”. Mă bucur că acum Elan Schwartzenberg are încredere deplină în mine. Când ai emisiune zilnic, memoria devine ingrată. Poţi uita lucruri minunate!
.
Cu ce vedete eşti prieten în viaţa de zi cu zi?
Nu mai am timp de prieteni. Mai apuc să dau câte un semn firav, când e nevoie. Câtă vreme muncesc atât de mult, prefera să stau cât pot de mult alături de soţia şi familia mea, pentru a simţi cât de mult îi iubesc.
.
Ce feedback ai primit de la „colegele de breaslă” pe care le-ai criticat recent, spunând că „unele curve s-au făcut asistente tv”
Toate fetele au sărit ca arse, dar unele cu zgomot! Unele s-au simţit cu musca pe căciulă, deşi nu era vorba de ele în propoziţie. Altele s-au opărit prin tabloide, dar n-am timp de pierdut cu ele. Majoritatea ştie că am dreptate, mi-a confirmat-o, aşa că sunt liniştit.
.
Eşti de acord cu afirmaţia că unele dintre fostele asistentele tv (Carmen Brumă, Andreea Spătaru, Andreea Mantea sunt câteva exemple) au ajuns să prezinte emisiuni şi, la urma urmei, este şi aceasta o rampă de lansare?
Cele trei persoane enumerate şi-au depăşit această condiţie, de aceea nimeni nu le mai vede asistente tv,  doar cei ce contabilizează trecutul. Carmen şi Andreea Mantea nu au excelat în frivolităţi dezgustătoare şi curvăsării mediatice, iar Andreea Spătaru s-a potolit după celebra păruială cu Boschet. Cine adoră poziţia de asistentă tv şi rămâne înţepenită în ea intră sub suspiciunea de faţă uşoară sub acoperire.
.
Din ce am citit pe forumuri, sunt oameni care te consideră un soi de lup moralist, pentru contrastul dintre propriile declaraţii şi calitatea unora dintre personajele invitate în emisiune. Tu cum te raportezi la acest paradox?
Dacă aş fi ascultat de distinşii mei colegi ce mă înjură brav sub protecţia anonimatului pe forumuri, eram demult la spitalul de nebuni. Nivelul invitaţilor mei, cel mai ridicat dintre toate emisiunile de profil combativ monden (nu mă compar cu cei care cheamă personajul să-i facă statuie, la mine nimeni nu capătă aşa ceva), este foarte onorabil, în măsura în care aş vrea să ridice piatra cel ce nu a făcut compromisuri, precum invitaţii mei, în viaţă. Am scăpat artişti cu trecut manelist? Păcatul mărturisit e pe jumătate iertat. Mai apare câte-o fată mai uşurică? E ştirea zilei şi trebuie arătată în splendoarea goliciunii ei interioare. Şi cam atât e de comentat.
.
Cum ar arăta, din punctul tău de vedere, un top 5 al scandalurilor mondene cusute cu aţă albă?
Aş spune subiecte supraevaluate, cu iz îngrozitor deja. 1. Războiul din familia Mădălinei Manole. 2. Apariţia Nikitei în casa Moculescu. 3. Eternul Irinel Columbeanu. 4. Odiseea Iulianei Marciuc cu Adrian Enache. 5. Orice despre Adelina Pestriţu şi Liviu Vârciu.
.
De ce s-a mutat „Agentul Vip” la ora 22.30 şi cum au primit telespectatorii schimbarea?
Antena 2 a dorit să consacre alăturarea dintre „Agentul VIP” şi conceptul de late night show. Am încercat astfel cucerirea unui alt tronson orar şi deocamdată sunt mulţumit de rezultate. Mai e mult de lucru, iar oamenii se vor acomoda treptat cu noua noastră abordare.
.
Scriai pe blog că încerci să slăbeşti. Câte kilograme vrei să dai jos?
Voi slăbi exact cât e nevoie ca să mă simt bine şi să arăt OK pe post. Nu sunt un maniac al siluetei, prefer să-mi trăiesc viaţa cum îmi place. Suma viciilor e constantă
.
Cum arată o zi obişnuită din viaţa ta?
Trezirea vine în principiu pe la ora 10, după care îi pregătesc cafeaua Oanei (n.r. – Turcu), care adoră să doarmă mai mult dimineaţa . Mai tot timpul se trezeşte privindu-mă şi zâmbind. Ne facem planul de peste zi. Pregătesc emisiunile în principiu după-amiaza, pe unde mă prind drumurile legate de casă, de firma Oanei, unde o ajut discret, sau de Confidenţial Media, unde, împreună cu partenerul meu, Camelia Voiculescu, avem proiecte de bifat.

Abia pe la şapte-opt seara mă liniştesc, pentru a sta cu Oana în grădina noastră minunată de la Mogoşoaia, după cină. O îmbrăţişare şi plec pe la 10 la televiziune. Mă întorc acasă la unu noaptea, după o şedinţă scurtă cu echipa şi apoi, câteva comentarii utile schimbate cu Oana. Adorm cu ea în braţe, mulţumindu-i lui Dumnezeu că mi-a adus-o.

.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton