Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete

Cristian Tabără află reţeta celebrelor poale-n brâu

de Redactia Tvmania

Astăzi, călătoria lui Cristian Tabără continuă spre Bucovina. La Ciocăneşti, singura comună-muzeu din România, echipa „Exclusiv în România” descoperă un meşteşug unic în Europa: plutăritul. Telespectatorii TVR 1 au şansa să cunoască sâmbătă, de la ora 18.00, alte unicate mondiale şi obiective demne de văzut.

Înainte, plutăritul era o metodă foarte curată şi ieftină pentru a transporta lemnele, dar acum acest mijloc de transport este folosit mai mult în scop turistic. Comuna Ciocăneşti este renumită în România şi pentru Muzeul ouălor încondeiate, pentru lăzile de zestre, dar şi pentru casele din zonă, care au o arhitectură aparte.

De la Ciocăneşti, Cristian Tabără şi echipa sa pleacă la Neagra Şarului, unde fac turism ecvestru în Munţii Călimani. În anii comunismului, aici exista o exploatare de sulf care practic a tăiat în două un munte vulcanic, Negoiul Românesc. Zona exploatată pare un peisaj selenar, putând fi o destinaţie turistică interesantă, dar şi un laborator în aer liber, fiind singurul loc din lume unde studenţii au ocazia să vadă un munte vulcanic în secţiune. Şi tot aceşti munţi sunt unici în lume datorită fenomenului de vulcanocarst. Mai exact, apa neutră care trece prin rocile vulcanice devine, la poalele muntelui, apă acidă.

O altă oprire a echipei este la staţia meteo aflată la 2300 de metri, în Munţii Călimani, la Reţitiş, iar la final, Cristian Tabără nu ratează ocazia de a gusta celebrele plăcinte poale-n brâu, pregătite după o reţetă bucovineană.

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te