Homepage  / Seriale / Seriale americane

„Cronicile ucigașului de regi” este noul serial fantasy produs de Showtime

„Cronicile ucigașului de regi” este noul serial fantasy produs de Showtime

de Redactia Tvmania

Iar Showtime vrea să facă din „Cronicile ucigașului de regi” „moștenitorul” serialului „Urzeala tronurilor”.

 

Lin-Manuel Miranda (creatorul comediei muzicale „Hamilton”, enorm succes pe Broadway) a pus mâna, anul trecut, pe drepturile de ecranizare ale seriei „Cronicile ucigașului de regi” / „The Kingkiller Chronicle”, saga literară semnată de Patrick Rothfus, al cărui prim volum a apărut, intitulat „Numele vântului”, a apărut în 2009.

După cum a aflat Deadline, Showtime a anunțat oficial că a comandat deja un serial adaptat după aceste romane, în parteneriat cu Studiourile Lionsgate, cu Lin-Manuel Miranda la producție și John Rogers pe post de showrunner. Miranda va avea grijă și de coloana sonoră a serialului.

Bazat pe trilogia fantastică „Cronicile ucigașului de regi”, serialul va urmări doi aventurieri într-o lume unică și surprinzătoare, plină de eroi surprinzători, locuri mistice și tenebre terifiante. Este o lume care a încântat deja cititorii și critica, vânzându-se în peste 10 milioane de exemplare în 35 de limbi. Dar versiunea care va fi ecranizată va fi un prequel, care va plasa povestea înainte de evenimnetele din primul roman, „Nnumele vântului”.

„Saga «Cronicile ucigașului de regi» a lui Pat Rothruss este una dintre poveștile cele mai interesante pe care le-am citit vreodată. Nici nu vă pot spune ce fericit sunt să transpun această lume minunată pe ecran”, a declarat Lin-Manuel Miranda.

În același timp cu serialul, un lungmetraj „The Kingkiller Chronicle”, realizat de Lionsgate, va fi produs în același timp, ca și câteva jocuri video. Scenariul filmului i-a fost încredințat lui Lindsey Beer și se va baza, deocamdată, pe primul volum al seriei, „Numele vântului”. Iar autorul, Patrick Rothfuss, este implicat în ambele proiecte.

 

Trilogia „Cronicile ucigașului de regi” a apărut în România la Editura Rao

 

În Biblioteca Rao, primul volum al trilogiei „Cronicile ucigașului de regi”, de Patrick Rothfuss, „Numele vântului” este descrisă astfel:

„Într-un târguşor uitat de lume, hangiul Kote duce un trai searbăd, învăluit de întreita tăcere a Pietrei de Hotar. Lucrurile se schimbă însă când la han îşi face apariţia Cronicarul, un învăţat hotărât să scoată la lumină trecutul misterios al hangiului. Căci Kote este nimeni altul decât Kvothe, cel mai mare (anti?)erou al vremii sale, alchemist priceput, ibovnic iscusit şi muzician desăvârşit, Kvoth Neînsângeratul, Kvothe Ucigaşul-de-Regi. Dornic să lămurească adevărul din spatele propriei legende, Kvothe îşi deapănă povestea, de la copilăria într-o trupă de artişti ambulanţi şi anii de mizerie petrecuţi ca orfan pe străzile unui oraş înţesat de primejdii până la nemaipomenitele peripeţii ca învăţăcel la marea Universitate, locul unde ştiinţa se împleteşte cu magia. Iar, dincolo de toate pluteşte o abia-ghicită ameninţare…”.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton