Homepage  / Vedete româneşti

Cu câți bani rămân câștigătorii Asia Express 2021, Mihai și Elwira Petre

Cu câți bani rămân câștigătorii Asia Express 2021, Mihai și Elwira Petre

de Ioana Maria,

După un sezon plin de provocări, Mihai Petre și Elwira au câștigat marele premiu de la Asia Express 2021. Marele premiu de la Asia Express este de 30.000 de euro, însă câștigătorii nu vor primi toți banii, întrucât această sumă va fi impozitată.

Așa cum prevede legea, fie că este vorba despre un concurs TV, fie că este vorba despre un alt premiu în bani, taxa se va aplica, veniturile din premii fiind impozitate cu o cotă de 10%, arată fanatik.ro.

„Veniturile din premii se impozitează, prin reținerea la sursă de către plătitorul de venit, cu o cotă de 10%. Cota este aplicată venitului net determinat prin scăderea din venitul brut a sumei de 600 lei, pentru fiecare premiu. Impozit pe veniturile din premii = (venitul din premii- 600 lei) x 10%”, se arată în legea impozitării câștigurilor din premii.

Astfel că, Elwira și Mihai Petre vor intra în posesia sumei de 26.890 de euro, de fapt. Cu alte cuvinte, câștigul real este în jur de 134.000 de lei. La această sumă se mai adaugă și cele 12 Amulete câștigate de-a lungul concursului de câte 1.000 de euro, dar și suma primită la semnarea contractului pentru participarea la Asia Express, și ea de câteva mii de euro.

Mihai și Elwira Petre, primele reacții după ce au câștigat Asia Express

Mihai și Elwira Petre, primele reacții după ce au câștigat Asia Express. Mihai Petre a mărturisit că a plecat la Asia Express la îndemnul fiicei lui, Catinca. De asemenea, el a mai spus că experiența Asia Express i-a unit și mai tare pe el și pe Elwira și a încheiat prin a preciza că pemiul este al celor două fiice ale lui.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton