Homepage  / Vedete străine

Cu ce se ocupă și cum arată acum actorii din Harry Potter. Au trecut 20 de ani de la lansarea primului film

Cu ce se ocupă și cum arată acum actorii din Harry Potter. Au trecut 20 de ani de la lansarea primului film

de Roxana Mirea,

Cu ce se ocupă și cum arată acum actorii din Harry Potter. Recent, fanii seriei „Harry Potter” au primit o veste excelentă. Pentru a marca 20 de ani de la lansarea primului lungmetraj al francizei actorii Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Rupert Grint se reunesc cu alţi membrii din distribuţia celor opt filme pentru prima dată. Cât de repede au trecut anii, nu-i așa? Protagoniștii seriei erau doar niște copii când au pornit în aventura care avea să le schimbe viața pentru totdeauna.

Filmele „Harry Potter” sunt o adaptare a cărților scrise de .K. Rowling. „Harry Potter și Piatra Filozofală” a avut premiera în anul 2001, iar ultimul film al seriei, „Harry Potter și Talismanele Morții. Partea II”, a avut premiera în anul 2011. Chiar dacă timpul lor la Hogwarts a luat sfârșit, actorii vor prețui mereu acei ani petrecuți împreună.

Suntem cu toții foarte ocupați, facem lucruri diferite și rareori ni se intersectează drumurile”, a spus Daniel Radcliffe, în august 2019, potrivit US Magazine. „Dar știi, există întotdeauna acest lucru și această experiență care ne vor lega pentru totdeauna. Cu siguranță întotdeauna vom asta.”

Iată cum arată și cu ce se ocuopă acum actorii din „Harry Potter”.

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Daniel Radcliffe a interpretat rolul titular în toate cele opt filme de succes ale francizei. Datorită seriei „Harry Potter”, actorul a cunoscut faima, dar nu totul s-a dovedit a fi atât de ușor. Din cauza filmelor și a celebrului personaj pe care îl interpreta, dar și pentru că se temea ca nu cumva cariera lui să ia sfârșit odată cu seria, Daniel s-a confruntat cu dependența de alcool, însă a depășit cu brio acea perioadă neagră.

El a jucat în „Horns”, în 2013, apoi în „Swiss Army Man”, în 2016. De asemenea, a jucat pe Broadway, în „How to Succeed in Business Without Really Trying”, „The Cripple of Inishmaan” și „The Lifespan of a Fact”. În 2020, a apărut alături de Ellie Kemper în „Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. Reverend”, d epe Netflix. În plus, Daniel Radcliffe a mai jucat în „The Woman in Black”, „Kill Your Darlings”, „Victor Frankenstein” sau în „Jungle”. În ceea ce priveșre viața sentimentală, actorul are o relație cu Erin Darke din 2012.

Emma Watson (Hermione Granger)

După ce Harry Potter a luat sfârșit în 2011, Emma Watson a jucat în „My Week with Marilyn” (2011), „The Perks of Being a Wallflower” (2012) și „The Bling Ring” (2013). În mai 2014, actrița a absolvit Universitatea Brown, fiind specializată în literatura engleză. Cinci ani mai târziu, ea a cucerit inimile telespectatorilor în rolul lui Meg March din „Little Women”, film regizat de Greta Gerwig. De asemenea, Emma Watson a mai jucat și în filme precum „Noe”, „Colonia” și „Frumoasa și bestia”. Ea are o relație cu omul de afaceri Leo Robinton din 2019.

Rupert Grint (Ron Weasley)

Nu cred că ne-am putea gândi la un alt actor care să-l fi interpretat pe amuzantul Ron Weasley decât Rupert Grint. Totuși, rolurile sale mai recente au reprezentat o îndepărtare a actorului de universul Harry Potter. Aici putem aminti „Into the White (2012)”, inspirată de cel de-al Doilea Război Mondial, și drama biografică CBGB (2013). De asemenea, el a jucat și în serialul „Servant”. Grint este implicat în acte de caritate. El a donat obiecte, cum ar fi haine,la licitații de caritate, și a participat și la Wacky Rally în 2010 cu James și Oliver Phelps⁠, unde a strâns bani pentru Royal National Lifeboat Institution⁠ din Regatul Unit. Rupert Grint este rezervat când vine vorba de viața lui personală, dar se știe că are o relație cu Georgia Groome și că în anul 2020 cei doi au devenit părinți.

Bonnie Wright (Ginny Weasley) – Actorii din Harry Potter

După perioada petrecută la Hogwarts, Bonnie Wright a trecut de la ecran la scenă și și-a făcut debutul la Londra în piesa de teatru „The Moment of Truth”, în 2013. În anul următor, a participat la „The Great British Bake Off”. A mai jucat în filme precum „Stranded,Agatha Christie: A Life in Pictures The Sea”, „After the Dark” și „Before I Sleep”, însă rolul ei cel mai important rămâne în continuare Ginny Weasley.

În 2014, a jucat și în filmul „Those Who Wander”. De asemenea, Bonnie Wright s-a mutat în spatele camerelor de filmat, după Harry Potter. După ce a obținut o diplomă în film, ea a fondat BonBonLumiere, compania ei de producție. Debutul ei în regie a fost scurtmetrajul „Separate We Come, Separate We Go”. În februarie 2010, actrița a confirmat relația cu Jamie Campbell Bower, care a jucat versiunea tânără a lui Gellert Grindelwald în Harry Potter și Talismanele Morții – Partea 1. Wright și Bower au anulat logodna în iunie 2012.

Tom Felton (Draco Malfoy)

Poate nu foarte lume știe că Tom Felton și-a dorit să interpreteze rolul lui Harry Potter, însă n-a fost să fie. Ce-i drept, tot rău spre bine pentru că a făcut o treabă excelentă interpretându-l pe Draco, rivalul Harry.  Pe lângă rolul sau din seria Harry Potter, Felton este cunoscut și pentru „Rise of the Planet of the Apes”, din 2011 și „Feed” din 2017. De asemenea, a apărut în serialul „The Flash”. În timpul liber, pe lângă cariera de actor,Tom Felton mai este și cântăreț.

Matthew Lewis (Neville Longbottom) – Actorii din Harry Potter

Matthew Lewis l-a interpretat pe neașteptatul erou Neville Longbottom în fiecare dintre filmele Harry Potter, având o apariție finală triumfală în Bătălia de la Hogwarts în cel de-al optulea film. Actorul joacă în prezent în serialul „All Creatures Great and Small”, care a fost reînnoit pentru un al doilea sezon anul trecut. De asemenea, este cunoscut pentru rolurile sale din „Ripper Street” și „Happy Valley”. Iubitorii de comedii romantice îl vor recunoaște pe Lewis și în „Me Before You”, acolo unde îl interpretează pe Patrick, uniubit înflăcărat, care se află la ani lumină distanță de personajul Neville Longbottom. Matthew Lewis s-a căsătorit cu Angela Jones în anul 2018.

Ralph Fiennes (Voldemort)

Ralph Fiennes era deja un actor cunoscut înainte de a se alătura distribuției Harry Potter. El a jucat în „Schindler’s List” din 1993, Maid in Manhattan din 2002 și „In Bruges” din 2008. Când Harry Potter s-a încheiat, a trecut la o altă franciză majoră, interpretându-l pe Gareth Mallory / M în seria James Bond. Pentru rolul lui Amon Goeth din Lista lui Schindler (1993), Fiennes a câștigat Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, fiind nominalizat și la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar și Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Maggie Smith (Professor McGonagall)

Maggie Smith are o carieră impresionantă în teatru, film și televiziune – și este una dintre cele mai recunoscute vedete din Marea Britanie. Din 2010 până în 2015, ea a jucat rolul lui Lady Violet Crawley în „Downton Abbey”. Rolul i-a adus trei premii Emmy și al treilea Glob de Aur din cariera ei.

Gary Oldman (Sirius Black) – Actorii din Harry Potter

Gary Oldman și-a făcut prima apariție în seria Harry Potter în al treilea film, „Harry Potter și prizonierul din Azkaban”, interpretându-l pe nașul lui Harry, Sirius Black. De-a lungul carierei sale, actorul a câștigat un premiu Oscar, trei premii BAFTA, două premii Critics’ Choice, un Glob de Aur și un premiu SAG. A fost căsătorit de cinci ori: cu Lesley Manville din 1987 până în 1990, cu Uma Thurman din 1990 până în 1992, cu Donya Fiorentino din 1997 până în 2001, cu Alexandra Edenborough din 2008 până în 2015 și cu Gisele Schmidt în 2017.

Michael Gambon (Albus Dumbledore)

Michael Gambon a preluat rolul directorului de la Hogwarts de la Richard Harris, care a murit după lansarea celui de-al doilea film, în 2002. El a mai jucat în „The King’s Speech” (2010), „Churchill’s Secret” (2016) și „Little Women” (2017). Gambon a fost înnobilat de către Prințul Charles cavaler în anul 1997.

Harry Melling (Dudley Dursley)

Absolvent al Academiei de Muzică și Artă Dramatică din Londra, Harry Melling a apărut în cinci dintre cele opt filme Harry Potter în rolul vărului răsfățat al lui Harry, Dudley. Ulterior, a lucrat alături de Liam Neeson în filmul „The Ballad of Buster Scruggs” (2018). Mai este cunoscut și pentru rolul lui Harry Beltik din „The Queen’s Gambit”.

James și Oliver Phelps (Fred și George Weasley)

Cine nu i-a iubit pe gemenii Fred și George Weasley, nu-i așa? După seria „Harry Potter”, gemenii au continuat să lucreze la diverse proiecte împreună, ca un duo. Cei doi au jucat în „Danny and the Human Zoo”, precum și în filmul recent lansat „Last Night in Soho”. În prezent, ei găzduiesc împreună podcastul „Normal Not Normal” și vor produce și găzdui spectacolul documentar de călătorie „Fantastic Friends”.

Program special Harry Potter pe 1 ianuarie 2022

„Harry Potter și Piatra Filozofală” este primul film al francizei și a fost lansat în anul 2001. Ei bine, cum au trecut 20 de ani de atunci, este timpul pentru o reuniune de clasă la Hogwarts. „Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts” va spune povestea realizării filmelor, cu interviuri şi conversaţii între actori, anunță Variety. Programul este regizat de Chris Columbus şi va avea premiera la HBO Max pe 1 ianuarie 2022.

De asemenea, programul special va fi difuzat, în primăvară, şi pe TBS şi Cartoon Network înaintea debutului în cinematografe al „Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore”, o producție Warner Bros. Pictures.

În programul special urmează să apară şi Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch şi Ian Hart.

Filmele Harry Potter sunt pe HBO GO

Seria de filme „Harry Potter” este bazată pe cele șapte romane „Harry Potter” scrise de autoarea britanică Joanne Rowling (J. K. Rowling). Toate cele 8 filme sunt disponibile pe HBO GO.  

„Romanul bestseller scris de J.K.Rowling este ecranizat în acest film minunat plin de fantezie și aventuri. În pragul împlinirii vârstei de 11 ani, Harry Potter (Daniel Radcliffe), care trăiește amărât alături de unchiul și mătușa lui care nu-l vor, află de la uriașul Hagrid (Robbie Coltrane) că este fiul orfan al unor vrăjitori foarte puternici. Lui Harry îi este oferit un loc la prestigioasa Hogwarts, o școală pentru vrăjitori care există într-un tărâm al magiei și fanteziei dincolo de existența anostă a oamenilor normali (Muggles). La Hogwarts, Harry își face rapid noi prieteni și începe să pună cap la cap piesele misterului morții părinților săi, o moarte care se pare că nu a fost deloc accidentală”, este descrierea de pe HBO GO a filmului „Harry Potter și Piatra Filozofală”.

Care este ordinea celor 8 filme Harry Potter

  • „Harry Potter și Piatra Filozofală” / „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” – a avut premiera în 2001
  • „Harry Potter și Camera Secretelor” / „Harry Potter and the Chamber of Secrets” – a avut premiera în 2002
  • „Harry Potter și Prizonierul din Azkaban” / „Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” – a avut premiera în 2004
  • „Harry Potter și Pocalul de Foc” / „Harry Potter and the Goblet of Fire” – a avut premiera în 2005
  • „Harry Potter și Ordinul Phoenix” / „Harry Potter and the Order of the Phoenix” – a avut premiera în 2007
  • „Harry Potter și Prințul Semipur” / „Harry Potter and the Half-Blood Prince” – a avut premiera în 2009
  • „Harry Potter și Talismanele Morții. Partea I” / „Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1” – a avut premiera în 2010
  • „Harry Potter și Talismanele Morții. Partea II” / „Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2” – a avut premiera în 2011

Sursa Foto: Instagram, Pinterest, Hepta, IMDb

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton