Homepage  / Filme Online / HBO

Cui i-e dor de dragoni? Ce mai fac actorii din „Urzeala tronurilor”

Cui i-e dor de dragoni? Ce mai fac actorii din „Urzeala tronurilor”

de Ruxandra Dinca,

La doi ani de la difuzarea ultimului episod din „Urzeala tronurilor”, unii dintre noi nu și-au revenit nici acum după acele evenimente dramatice (plus că ne e dor de dragoni). Dar nu același lucru se poate spune despre actorii din producția HBO, știți dvs, cei care ne tot repetau că „Vine iarna”. Mulți dintre ei au intrat în alte proiecte și sunt foarte ocupați.

 

Lena Headey/Cersei Lannister  

Lena Headey

Actrița de 47 de ani a fost fotografiată săptămâna trecută pe platourile de filmare ale miniseriei HBO „The White House Plumbers”, despre culisele scandalului Watergate. Fără costumele de regină, dar îmbrăcată în haine retro, de la începutul anilor ‘70, Lena este colegă cu Woody Harrelson (care în serial este soțul ei, un fost agent CIA implicat în scandal) și Justin Theroux. După „The White House Plumbers”, pe Headey o așteaptă filmările pentru serialul SF „Beacon 23”, ecranizare după Hugh Howey, în care e implicată nu doar ca una dintre actrițele principale, dar și ca producătoare. În povestea plasată în secolul 23, undeva într-un colț uitat de univers, Halan și Aster (Lena Headey) au sarcina a păstra aprins un far, care asigură călătoria sigură prin spațiu. 

 

Sophie Turner/Sansa Stark

După finalul de la „Urzeala tronurilor”, englezoaica s-a concentrat mai ales pe viața de familie, iar în iulie anul trecut a devenit mamă, aducându-o pe luma pe Willa, fetița ei și a muzicianului Joe Jones, soțul său. Dar recent, numele ei a fost confirmat în distribuția seriei limitate „The Staircase”, despre cazul real al unui scriitor american care a fost condamnat în 2003 pentru uciderea celei de-a doua soții, pentru ca ulterior, să fie eliberat din cauza unui viciu de procedură. Serialul e făcut pentru HBO, va avea opt episoade și are pe afiș nume sonore, precum Colin Firth, Toni Collette, Juliette Binoche, Rosemarie DeWitt and Parker Posey. În serial, Turner va fi una dintre fiicele adoptive ale criminalului, Margaret Ratliff. 

 

Peter Dinklage/Tyrion Lannister

 

Să spunem că e foarte ocupat ar fi prea puțin – după „Urzeala tronurilor”, cariera americanului a decolat, pur și simplu. La începutul anului viitor, îl vom vedea ca Cyrano într-o versiune a celebrei povești regizată de Joe Wright, cu Haley Bennett în rolul Roxanne (pentru acest muzical, Dinklage și  Bennett și-au reluat rolurile pe care le-au interpretat pe o scenă de teatru american). Apoi, va fi protagonistul din „The Toxic Avenger”, un film altfel cu supereroi (în stilul „Deadpool”), un remake al comediei de groază omonime din 1984. Iar de curând, au apărut informații despre altă comedie, „Brothers”, în care va juca (și o va produce) alături de Josh Brolin și Glenn Close, dar al cărei subiect e păstrat secret.

 

Rose Leslie și Kit Harington/ Ygritte și Jon Snow

E adevărat că săraca Ygritte nu a ajuns până în ultimul sezon din „Urzeala tronurilor”, dar doamna Kit Harington pare mai ocupată decât soțul ei (cei doi actori căsătoriți în 2018 au devenit părinți în februarie anul acesta). Astfel, pe Rose o vom vedea în „Moarte pe Nil” când și-or lua producătorii inima în dinți să lanseze filmul, probabil anul viitor – problema este că rolul principal în noua adaptare după Agatha Christie e interpretat de Armie Hammer, devenit persona non grata după scandalul sexual în care a fost implicat. Dar acum, actrița filmează pentru serialul HBO „The Time Traveler’s Wife”, ecranizare după romanul „Soţia călătorului în timp”, de Audrey Niffenegger, apărut și la noi. Partener în poveste îi este actorul Theo James („Sanditon”). Cât despre însuși Jon Snow, acesta nu pare foarte activ în ultima vreme, dar îl vom vedea în noiembrie în filmul Marvel „Eternals” (în care apare și Richard Madden, aka Rob Stark).

 

Nikolaj Coster-Waldau/Jaime Lannister

Danezul are două filme în post-producție și filmează momentan pentru un al treilea. Primul film, „A Taste of Hunger”, este o coproducție europeană despre un cuplu care sacrifică tot pentru a obține o stea Michelin și va fi lansat curând pe marile ecrane în nordul Europei. Al doilea film, „Against the Ice”, o poveste despre supraviețuire în condiții extreme, arctice, este o peliculă Netflix care a terminat filmările în ianuarie, pentru care Coster-Waldau este și co-scenarist. Iar la sfârșitul lui mai au început în Mexic filmările pentru thrillerul „God Is a Bullet”, scris și regizat de Nick Cassavetes, despre un detectiv (Coster-Waldau) aflat pe urmele fiicei sale răpite. 

 

Emilia Clarke/Daenerys Targaryen

Emilia Clarke

Emilia Clarke

Pe mama dragonilor o vom vedea anul viitor, probabil, în serialul Marvel „Secret Invasion”, făcut pentru Disney+. Producția cu șase episoade are superdistribuție, cu Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn și chiar Olivia Colman. Prea multe detalii despre subiect nu se știu, dar Clarke declara săptămâna trecută apropo de transferul în universul cu supereroi Marvel – „Să intri în familia asta este ceva de genul „Doamne, fac și eu parte din gașca copiilor mișto”, a declarat actrița, citată de Movieweb.

 

Liam Cunningham/Ser Davos

Liam Cunningham

Îl vom vedea curând pe marile ecrane la noi în „Jaful secolului”/ „The Vault”, despre o echipă de temerari care vor să spargă Banca Spaniei pentru a recupera o comoară găsită de ei și confiscată de guvernul spaniol. Freddie Highmore, Àstrid Bergès-Frisbey și Sam Riley joacă alături de Cunningham. Acesta are un rol și în serialul istoric „Domina”, o colaborare Sky Italia cu Sky UK, care a fost lansat la mijlocul lunii trecute. Povestea o urmărește pe Livia Drusilla, soția împăratului roman Octavianus Augustus, rolul principal fiind interpretat de Kasia Smutniak.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton