Homepage  / Vedete / Vedete străine

Cum a ajuns Brad Pitt să aibă buletin românesc

Cum a ajuns Brad Pitt să aibă buletin românesc

de Andra Stana,

Un cetățean din Letonia, pe care autoritățile din mai multe țări îl consideră a fi cel mai talentat falsificator de documente de pe continentul european, a fost arestat zilele trecute în Spania. Cu un an în urmă, bărbatul reușise să evadeze dintr-o închisoare letonă și își continua acum activitatea sub un alt nume, pe meleaguri spaniole. Interesant este că, la descinderea în locuința sa, polițiștii au găsit și o carte de identitate românească a actorului Brad Pitt. De ce avea letonul buletinul lui Brad Pitt.

Poliția spaniolă a găsit cu stupoare în casa falsificatorului de documente și un buletin românesc al actorului Brad Pitt. Potrivit El Pais, era vorba de un exemplu foarte bun de „document falsificat”, cu ajutorul căruia letonul își convingea clienții să apeleze la serviciile lui.

Publicația spaniolă mai scris că autoritățile spaniole au fost avertizate încă de anul trecut că pe teritoriul Spaniei s-ar putea afla un falsificator de documente căutat de autoritățile din mai multe țări europene. Acesta reușise să evadeze în vara anului trecut, când polițiștii l-au scos din arest și l-au dus la o audiere în instanță.

A învățat de pe Youtube

Aici s-a descoperit că în caietul de mostre pe care letonul l-a arătat clienților săi, se repeta un nume, cel al actorului Brad Pitt. Fotografia și datele sale făceau parte din documentația franceză, română, letonă sau bulgară pe care o folosea ca exemplu de ceea ce știa să facă.

„Credem că îi plăcea foarte mult această activitate, era un perfecționist”, au declarat surse din acest caz.

Bărbatul păstra materialele necesare pentru falsificarea de documente într-o magazie. Toate erau achiziționate de pe internet. Tot online a învățat și „meseria” sa. „De pe YouTube”, subliniază Priednieks. Infractorul a mărturisit că a făcut falsuri timp de 15 ani.

Clienții îl contactau pe Telegram sau pe dark web și îi plăteau între 500 și 800 de euro pentru fiecare document, mai scrie El Pais. Profilul cumpărătorilor era variat: de la persoane care nu aveau permis de conducere și doreau să conducă, până la migranți ilegali care doreau să rămână în Europa sau infractori dați în urmărire internațională.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton