Modifica setarile cookie
Homepage  / Știri

Cum a ajuns Lidia Buble să fie trimisă în judecată de DIICOT. Prietenul cu care se sfătuia cum să scape de polițiști era interceptat

de Redactia Tvmania

Cântăreaţa Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzată că ar fi mituit doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. Competenţa DIICOT în acest dosar a fost atrasă de faptul că unul dintre cei cinci inculpaţi din dosar era vizat de o anchetă privind trafic de droguri, precizează Agerpres.

Procurorii au fost cei care au interceptat un dialog telefonic între Lidia Buble și un prieten în timpul căruia artista îi cerea sfaturi partenerului de discuții cu privire la modul în care ar putea să scape de un control al poliției, fără să fie sancționată.

Întâmplător, individul cu care Buble a vorbit la telefon era vizat de o anchetă a procurorilor DIICOT din Ploiești, într-un dosar de trafic de droguri și avea telefonul interceptat, potrivit ziarulincomod.ro.

Ce pedeapsă poate primi Lidia Buble

Faptele s-ar fi petrecut în februarie 2021, în toiul nopții, când erau restricții de circulație. Lidia Buble a fost oprită în București de cei doi polițiști, care au constatat că artista nu avea declarație pe proprie răspundere. Pentru a nu fi amendată și pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, polișțiștii i-au cerut mită, iar cântăreața le-ar fi dat 900 de lei, după ce în prealabil s-a sfătuit la telefon cu un alt inculpat din dosar, care a îndemnat-o să le dea bani agenților.

Pentru că nu avea bani cash la ea, Lidia Buble ar fi plecat să scoată bani de la bancomat, însoțită de mașina de poliție.

„Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ”, arată anchetatorii.

De asemenea, susţine DIICOT, prin actul de sesizare, s-a reţinut faţă de un alt inculpat, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită, faptul că, la data de 15 februarie, în intervalul orar 02:55:30 – 03:01:35, în timpul unei convorbiri telefonice purtată cu inculpata cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, a instigat-o pe aceasta să ofere diverse sume de bani cu titlu de mită, cuprinse între 300 lei şi 200 euro către lucrătorii de poliţie.

Numele inculpaţilor se regăsesc pe portalul instanţei de judecată: Lidia Buble, Laurenţiu Cristian Ciupercă, Marius Constantin Miulescu, Elena Danila Reznicsek şi Dragos Ştefan Presură.

Totodată, potrivit Codului Penal, o persoană care săvârșește fapta de dare de mită, mituitorul, riscă pedeapsa cu închisoare de la doi la șapte ani.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te