Homepage  / Filme Online / HBO

Cum a apărut cuplul Monica – Chandler în serialul-cult „Prietenii tăi”, difuzat integral de HBO

Cum a apărut cuplul Monica – Chandler în serialul-cult „Prietenii tăi”, difuzat integral de HBO

de Redactia Tvmania

În 1998, formarea celui mai iubit cuplu din «Prietenii tăi» (1994 – 2004), Monica (Courteney Cox) – Chandler (Matthew Perry), a luat pe toată lumea prin surprindere, în ultimul episod al sezonului 4.  Toate cele 10 sezoane ale multipremiatului serial FRIENDS sunt disponibile pe HBO GO, iar de ieri este disponibil și episodul special „Friends: The Reunion”

Episodul 22 din sezonul 4 al serialului „Prietenii tăi”, din mai 1998 („The One with Ross’s Wedding”), a luat naştere după ce Channel 4 a propus echipei să filmeze în Marea Britanie. În scenariu, Ross (David Schwimmer) şi Emily (Helen Baxendale) se căsătoresc la Londra, iar la nuntă vin Monica (Courteney Cox), Joey (Matt LeBlanc), Chandler (Matthew Perry) şi Rachel (Jennifer Aniston). Phoebe, personajul Lisei Kudrow, a fost absentă deoarece actriţa stătea să nască.

Cliffhanger-ul e că mirele strică jurămintele, spunând „Eu, Ross, te iau pe tine, Rachel…”, iar în roluri cameo apar Richard Branson, Ducesa de York Sarah şi Hugh Laurie. Dar momentul de şoc profund a fost altul, pentru telespectatori: fără niciun preambul, în dimineaţa în care Ross iese din camera lui Chandler, de sub aşternuturi apare Monica, întrebând „Crezi că ştia că sunt aici?”. De aici, relaţia secretă a devenit una serioasă şi sănătoasă şi s-a încheiat cu o nuntă şi gemeni adoptaţi.

 

Un drum sinuos

Decizia de a-i cupla pe cei doi a fost luată de producători în vara lui 1997, când schiţau ideile subiectelor din sezonul 4, a povestit (pentru vulture.com) fostul producător executiv al serialului, Scott Silveri (care a scris episodul cu nunta, alături de viitoarea lui soţie, producătoarea executivă Shana Goldberg-Meehan). Dar ideea era mai veche de atât. Chimia dintre personajele lor a fost remarcată de producători încă din sezonul 2. Scenariştii au discutat despre cuplarea lor în seria a treia: „Oamenii erau încântaţi de idee”, povesteşte Silveri. „(Goldberg-Meehan) a fost cea care a spus «Mi se pare că, în acest moment, ar fi o mişcare uşor disperată». Odată ce a spus asta, a devenit clar că era prea devreme să o facem. Era deja destulă dramă între Ross şi Rachel. Şi nu voiam să devină «Serialul în care toată lumea se cuplează şi se desparte»”.

 

Apoi, după altă serie de 25 de episoade, în sezonul 4 echipa şi-a dat seama că, pentru a rămâne interesant în anii care urmau, producţia are nevoie de o altă relaţie puternică. „E ceva organic: dacă ai 6 prieteni laolaltă, toţi de vârstă apropiată, e inevitabil să se cupleze între ei, de-a lungul timpului”, explică Silveri.

Acum era şansa cuplului Monica – Chandler! Un nou cuplu este mereu riscant într-un sitcom, relaţia dintre Rachel şi Ross încă forma centrul emoţional al serialului, iar producătorii şi-au dorit să facă ceva diferit, să îi combine fără tam-tam-ul acestora din urmă şi într-o manieră surprinzătoare pentru toată lumea. „Singura dezbatere a fost legată de cum să îi aducem pe Monica şi Chandler acolo, câte indicii să dăm telespectatorului şi personajelor, pentru ca faptul că ajung în acelaşi pat să nu pară nemotivat şi fals”, adaugă producătorul executiv amintit.

 

Final fericit

O primă reacţie a fost obţinută la filmări, cu luni bune înainte de difuzarea pe NBC: londonezii au fost invitaţi în număr mare pe platou („Prietenii tăi” era un hit şi aici), unde s-a înregistrat de 3 ori episodul, într-o dublă continuă, ca o piesă de teatru, cu 3 publicuri diferite („Înainte de social media, puteai ţine secrete”, spune Silveri). Oamenii din sală au reacţionat exploziv.

Întrebarea era: va dura totul? Courteney Cox şi Matthew Perry ţineau mult la personajele lor, iar în sezonul următor scenariile au fost scrise protejându-le relaţia de restul personajelor: asta voiau actorii, asta voiau şi producătorii. Şi a funcţionat: încetul cu încetul, Monica – Chandler au ajuns să rivalizeze cu Rachel – Ross, dinamica poveştii nu a avut de suferit (dimpotrivă), iar Silveri crede că de asta a continuat atât de mulţi ani serialul: „Dacă nu aveai relaţia Monica – Chandler, dacă centrul «Prietenilor tăi» ar fi rămas Ross şi Rachel, serialul s-ar fi terminat mult mai repede. Fără Monica şi Chandler, s-ar fi terminat cu 3 ani mai devreme. Nu le datorez toată casa mea, dar le datorez cel puţin două dormitoare şi o baie”, glumeşte acesta.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton