Homepage  / Vedete româneşti

Cum a fost inventat polițistul Garcea, interpretat de Mugur Mihăescu. „Nu este un personaj pur românesc”

Cum a fost inventat polițistul Garcea, interpretat de Mugur Mihăescu. „Nu este un personaj pur românesc”
8

de Roxana Mirea,

Mugur Mihăescu, în vârstă de 55 de ani, și-a început cariera în urmă cu mai bine de treizeci de ani, odată cu grupul de umor Vacanța Mare. Acesta este cunoscut pentru personajele Leana și Garcea. Recent, actorul, care joacă în filmul „Haita de acțiune”, a vorbit despre cariera lui și a dezvăluit cum a fost inventat personajul polițistului Garcea.

Cum a fost inventat polițistul Garcea, interpretat de Mugur Mihăescu

Mugur Mihăescu și-a început cariera în 1988 odată cu grupul de umor Vacanța Mare. Recent, actorul a vorbit despre cariera lui și a povestit pe larg despre personajul Garcea. Mugur Mihăescu a dezvăluit că personajul a fost inventat de colegul lui, Radu Pietreanu.

„Istoria e veche, a fost invenţia lui Radu Pietreanu, a fost un personaj de la el din comună, din Cărbuneşti. A fost mai întâi rol secundar, după care a devenit rol principal pentru că era îndrăgit de lume”, a declarat Mugur Mihăescu, într-un interviu pentru Fanatik.

Mugur Mihăescu a spus că și-a dorit să râdă de prostie prin acest personaj și că ideea nu este „pur românească”.

„Mi-am propus să râd de prostie, asta a fost ideea personajului şi nu este o idee pur românească. Gaguri cu poliţişti avem de la Louis de Funes, înainte era Charlie Chaplin, toată lumea a avut acest personaj. Nu este un personaj pur românesc, este un personaj universal.

Unul dintre modelele mele artistice, alături de Marin Sorescu, a fost Tudor Arghezi. Şi aşa cum el a creat din mucegaiuri, bube şi noroi, aşa am încercat eu să râd de prostie, crezând că va fi mai uşor de cunoscut şi mai greu de promovat, dar n-am reuşit să fac vreo schimbare în ceea ce priveşte prostia. Se pare că, pe lângă inteligenţa artificială, prostia naturală este mai puternică”, a mai povestit Mugur Mihăescu.

garcea1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Mugur Mihăescu, despre momentul în care a realizat că are umor

Mugur Mihăescu a declarat că a început să își dea seama că are umor pe când se afla în liceu. În facultate, a realizat că umorul îi oferă „un potențial succes”.

„Nu mi-am dat seama deodată, a venit treptat toată treaba asta, începând din liceu. În liceu au fost primii germeni, pe urmă prin armată, pe urmă în facultate. În facultate am văzut că asta îmi oferă un potenţial succes şi s-a dovedit a fi până la urmă, pentru că s-a transformat şi într-un succes real în viaţa de zi cu zi. A fost un pariu mai mult, pur şi simplu a fost o întâmplare şi s-a materializat.

Categoric m-a ajutat (n.r. umorul). Mi-a dat ce am astăzi. Umorul m-a făcut să fiu un tip liniştit, să râd de probleme, chiar şi de problemele mele. Să trec mai uşor peste ele şi să nu mă consume. Eu cred că râsul este o terapie şi în continuare, sfătuiesc pe toată lumea să lase încruntarea şi să zâmbească. Chiar dacă este un zâmbet mai amar, să încerce să zâmbească”, a declarat Mugur Mihăescu.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton