Homepage  / Vedete străine

Cum afectează moartea Reginei Elisabeta a II-a titlurile regale: copiii lui Harry devin prinți, Kate și William adaugă noi titulaturi

Cum afectează moartea Reginei Elisabeta a II-a titlurile regale: copiii lui Harry devin prinți, Kate și William adaugă noi titulaturi

de Vasilica Rogozanu,

Moartea Reginei Elisabeta a II-a va declanșa o serie de modificări ale titlurilor folosite de membrii seniori ai Casei regale britanice, cele mai importante vizându-i pe copiii prințului Harry și pe ducii de Cambridge.

Archie Mountbatten-Windsor, fiul prințului Harry și al lui Meghan Markle, duci de Sussex, devine, după moartea reginei, prinț, un titlu despre care Meghan Markle a susținut în interviul cu Oprah că i-a fost refuzat anterior. Sora lui mai mică, Lilibet „Lili” Mountbatten-Windsor, are, de asemenea, dreptul de a fi prințesă după moartea reginei și după ce bunicul ei, prințul Charles, e proclamat rege.

Regulile stabilite de regele George al V-lea în 1917 arată că micuții Archie și Lili – copii ai unui fiu de suveran – pot folosi acum, dacă doresc, titulatura de „Alteță regală”.

Ducii de Cambridge moștenesc titluri importante

Ducii de Cambridge, alături de cei trei copii


Între timp, și prințul William și Kate Middleton, acum duci de Cambridge, adaugă noi titulaturi celor deja existente. Ca fiu cel mare al prințului Charles, prințul William a moștenit titlul de Duce de Cornwall.

William și Kate și-au schimbat deja numele pe conturile de socializare, incluzând Cornwall, un titlu pe care l-au moștenit automat ca urmare a faptului că Prințul Charles a devenit rege. Acum sunt Ducele și Ducesa de Cornwall și Cambridge.

Dar asta nu este tot: în curând, prințul William ar putea moșteni de la tatăl său, devenit rege, denumirea de Prinț al Țării Galilor. Regina Elisabeta a II-a i-a acordat regelui Charles titlul în 1958.

Cei trei copii ai prințului William au devenit, după moartea reginei, prințul George de Cornwall și Cambridge, prințesa Charlotte de Cornwall și Cambridge și prințul Louis de Cornwall și Cambridge.

Familia regală în iunie 2022, la Jubileul de Platină

Între timp, Charles, care era prințul al Țării Galilor, este acum Regele Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, iar soția lui Camilla, devine regină consoartă.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton