Homepage  / Știri

Cum arată Castelul Balmoral, locul unde Regina Elisabeta și-a trăit ultimele clipe din viață

Cum arată Castelul Balmoral, locul unde Regina Elisabeta și-a trăit ultimele clipe din viață
3

de Roxana Mirea,

Regina Elisabeta a II-a obișnuia să își petreacă o parte din vară la Castelul Balmoral din Scoția. Anul acesta nu a fost o excepție, așadar, cu sănătatea în declin, monarhul britanic, în vârstă de 96 de ani, a sfârșit prin a-și da ultima suflare la îndrăgita proprietate pe 8 septembrie 2022. Se spune că Balmoral a fost castelul preferat al Reginei Elisabeta.

Cum arată Castelul Balmoral, unde a murit Regina Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a făcut o treabă bună în a păstra privată extravaganta locuință, dar există câteva detalii interesante de design care au scăpat de-a lungul anilor. De asemenea, castelul a servit ca decor al unui episod memorabil din sezonul 4 al serialului „The Crown”, intitulat pe bună dreptate „The Balmoral Test”.

Deși reședințele regale oficiale, cum ar fi Castelul Windsor și Palatul Buckingham, sunt deținute de Crown Estate – care este finanțat de contribuabilii britanici – Balmoral a fost proprietatea personală a Elisabetei, moștenită prin intermediul familiei sale. Singura altă reședință privată a acesteia este Sandringham, situată în Norfolk, Anglia, scrie architecturaldigest.in.

Royal Family at BalmoralIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Castelul Balmoral, cumpărat de Prințul Albert în 1852

Castelul Balmoral a fost cumpărat de Prințul Albert în 1852 pentru el și soția sa, Regina Victoria. El a achiziționat Balmoral la șase ani după ce cuplul a vizitat pentru prima dată Scoția. Din punct de vedere tehnic, Balmoral există încă din secolul al XV-lea, dar mai multe adăugiri și renovări de-a lungul anilor au transformat castelul în ceva departe de versiunea originală.

Când Prințul Albert a cumpărat Balmoral, s-a decis că este prea mic pentru familia regală. Prințul, regina Victoria și copiii lor au locuit în castel în timp ce se construia unul nou. După ce proiectul a fost finalizat – în 1856 – castelul original a fost demolat. Cel care l-a înlocuit a fost construit de arhitecții John și William Smith (ambii scoțieni). Prințul Albert a fost profund implicat în procesul de proiectare. El a fost, de asemenea, responsabil pentru o serie de adăugiri mai mici ale proprietății.

Astăzi, proprietatea din secolul al XIX-lea este considerată o clădire istorică de categoria A. Se pare că există în total 150 de clădiri pe proprietate.

Castelul Balmoral este folosit astăzi pentru vacanțele familiei regale. Regina obișnuia să vină aici în timpul verii. Pe de altă parte, Regele Charles al III-lea și Prințesa Diana au vizitat castelul în luna de miere. Ani mai târziu, regina se afla la Balmoral când a fost informată de moartea prințesei Diana.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton