Homepage  / Netflix

Cum arată noul „Pinocchio”, făcut de Guillermo del Toro pentru Netflix. Ewan McGregor este vocea lui Sébastien J. Cricket

Cum arată noul „Pinocchio”, făcut de Guillermo del Toro pentru Netflix. Ewan McGregor este vocea lui Sébastien J. Cricket

de Mioara Tronaru,

Regizorul Guillermo del Toro, deținător a două premii Oscar (ambele pentru „The Shape of Water”), și-a dorit dintotdeauna să facă o adaptare după „Aventurile lui Pinocchio”, celebrul roman pentru copii scris de autorul italian Carlo Collodi. Și iată că acum, cu puțin ajutor de la Netflix, visul lui e pe cale să se împlinească.

Știrea că cineastul mexican Guillermo del Toro își face debutul regizoral în animație de lungmetraj cu „Pinocchio” datează de câțiva ani buni.

Ideea lui era aceea că va spune povestea lui Carlo Collodi sub forma unui musical animat, folosind tehnica stop motion. Iar după cum arată primul teaser al filmului, toate promisiunile sale au fost îndeplinite, plus aceea că, evident, Del Toro și-a pus amprenta personală asupra celebrei povești pe care-o știm cu toții. Iar teaser-ul este și un fel de avertizare pentru ceea ce va urma.

„Vreau să-ți spun o poveste. O poveste pe care crezi că o știi. Dar nu o știi. Nu, serios. Vezi, tu, eu, Sébastien J. Cricket (vocea îi aparține actorului Ewan McGregor), am fost acolo. De fapt, am trăit chiar, chiar am trăit în inima băiatului de lemn”, spune în videoclip ceea ce ar putea fi greielele din povestea originală, dar care e departe de imaginea veselă și luminoasă cu care ne-a obișnuit Disney-ul.

Teaser-ul noului „Pinocchio”:

Când va fi premiera „Pinocchio” pe Netflix

Ca și Sébastien J. Cricket, cu care am avut ocazia să facem cunoștință acum, și restul personajelor din „Pinocchio” au fost create folosind tehnica stop motion. I-au fost alături lui Guillermo del Toro în noua aventură animată Patrick McHale („Adventure Time”) și Mark Gustafson („Fantastic Mr. Fox”), refăcând de fapt echipa care realizat și serialul „Trollhunters”, tot pentru Netflix.

Din distribuție, alături de Ewan McGregor, mai fac parte: Tilda Swinton, Christoph Waltz, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson. Iar tânărul Gregory Mann va fi vocea șlui Pinocchio.

Teaser-ul are și o veste bună. Această versiune sumbră a poveștii lui Collodi (a cărei acțiune se va derula în timpul dictaturii lui Mussolini în Italia) va avea premiera pe Netflix în decembrie 2022

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton