Homepage  / Cinema / Vedete străine

Cum arată primele secvențe din filmul „Carmen”, cu Paul Mescal și Melissa Barrera

Cum arată primele secvențe din filmul „Carmen”, cu Paul Mescal și Melissa Barrera

de Andreea Hentea,

Recent, au fost lansate primele secvențe al filmului „Carmen”, în regia lui Benjamin Millepied. Acestea ne oferă o primă privire asupra adaptării cinematografice a celebrei povești a lui Prosper Mérimée, transformată în operă nemuritoare de Georges Bizet. „Carmen”, cu Paul Mescal și Melissa Barrera în rolurile principale, va rula într-un număr restrâns de cinematografe din New York și Los Angeles, începând din 21 aprilie, scrie collider.com.

Lansarea unui teaser cu primele secvențe din această dramă muzicală a fost însoțită de promisiunea că un trailer mai lung va apărea în curând. Deocamdată, din acest teaser proaspăt lansat, ne putem face o idee despre această nouă ecranizare realizată în manieră contemporană și neconvențională. Avem în față o serie de imagini cu peisajul dur și romantic al deșertului, fundalul pe care se desfășoară povestea tragică a înflăcăratului Aidan (Paul Mescal) și a frumoasei Carmen (Melissa Barrera).

Pe generic vor mai apărea și alte nume celebre, precum Rossy de Palma, una dintre cele mai celebre actrițe ale Spaniei, Elsa Pataky sau celebrul cântăreț și actor australian Richard Brancatisano.

Povestea scrisă de Prosper Mérimée a fost publicată în 1846, dar a devenit și mai populară după ce a fost transpusă într-un magnific spectacol de operă, a cărui muzică a fost compusă de George Bizet. Acesta a avut premiera în martie 1875, la Paris, iar de atunci nu a încetat să farmece generații de spectatori.

Noul film regizat de Benjamin Millepied este o adaptare liberă, în cheie contemporană, a pasionalei povești de dragoste care o are în centru pe focoasa Carmen. În această versiune, eroina călătorește din Mexic la Los Angeles, în căutarea libertății.

O distribuție temperamentală

În rolul romanticului și impulsivului Aidan, care se îndrăgostește nebunește de Carmen, îl vom vedea pe Paul Mescal (27 de ani). Numele tânărului actor irlandez este în acest moment în centrul atenției, după recenta nominalizare la Oscar pentru rolul din excepționalul „Aftersun: A fost odată ca o vară” / „Aftersun” (care va rula în România din 3 martie). În martie, Paul Mescal va începe filmările la „Gladiator 2”, în regia lui Ridley Scott (continuarea filmului din 2000 cu Russell Crowe), în care va juca rolul principal.

Melissa Barrera

Pe frumoasa Melissa Barrera (32 de ani), care joacă rolul lui Carmen, o vom vedea și în „Scream VI” (care va avea premiera în România pe 10 martie), după ce anul trecut a jucat în „Scream” (2022), alături de Courteney Cox, Neve Campbell și Jenna Ortega. Rolul din „Carmen” nu este primul care îi solicită talentul muzical. Actrița a mai jucat în filmul muzical „Visuri într-un cartier din New York” / „In The Heights” (2021), ecranizarea unui spectacol premiat montat pe Broadway.

Inimitabila Rossy de Palma, una dintre actrițele fetiș ale lui Pedro Almodóvar, a jucat inclusiv în cel mai recent film al acestuia, „Mame paralele” / „Madres paralelas” (2021), iar pe Elsa Pataky am văzut-o în „Thor: Iubire și tunete” și în două filme din franciza „Furios și iute”.

De la balet la film

Filmul „Carmen” reprezintă debutul în lungmetraj al lui Benjamin Millepied. Acesta și-a început cariera ca dansator și coregraf și a fost director al baletului Operei din Paris din 2014 până în 2016.

„Carmen” nu este însă prima sa incursiune în cinema. Millepied a lucrat, în calitate de coregraf și dansator (dar a avut și un mic rol), la filmul „Lebăda neagră” / „Black Swan” (2010), regizat de Darren Aronofsky și încununat cu un Oscar, un Glob de Aur și un trofeu BAFTA pentru Natalie Portman, interpreta rolului principal, balerina Nina Sayers.

De altfel, platoul de filmare de la „Lebăda neagră” a fost și locul în care s-au cunoscut Natalie Portman și Benjamin Millepied. În 2009, el a fost angajat în calitate de coregraf al filmului și a avut sarcina de a o antrena pe Natalie Portman (care avea deja o pregătire în balet) pentru rol. Până la încheierea filmărilor, cei doi s-au îndrăgostit, iar la sfârșitul anului 2010 erau logodiți și așteptau primul copil, un băiețel, Aleph (Natalie Portman era însărcinată, după cum ne amintim, la ceremonia Oscarurilor de la începutul anului 2011, când a urcat pe scenă pentru a-și primi statueta). Cei doi s-au căsătorit în 2012 și au și o fetiță, Amalia, născută în 2017.

Unul dintre cele mai recente proiecte cinematografice ale lui Benjamin Millepied este celebrul film „Dune” / „Dune: Part One” (2021), pentru care a realizat o parte din coregrafie.

Filmul „Carmen” a rulat în premieră la Festivalul internațional de film de la Toronto, în septembrie 2022. Nu se știe încă data premierei internaționale sau dacă vom vedea filmul și în cinematografele din România. Până la o posibilă lansare, puteți vedea aici primele sale secvențe, care indică o nouă interpretare a uneia dintre cele mai iubite opere ale lumii: https://www.imdb.com/title/tt6875952/?ref_=fn_al_tt_1

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton