Homepage  / Știri

Cum iau naștere animațiile. Anim’est reia Project Worksheep

Cum iau naștere animațiile. Anim’est reia Project Worksheep

de Redactia Tvmania

O serie de animatori vor fi prezenți la cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est, pentru a le dezvălui iubitorilor de animație câteva dintre secretele industriei.

projectworksheep

Printre invitații la festivalul de anul acesta se numără: Shelley Page (DreamWorks Animation, care a lucrat la „Shrek”, „Madagascar”, „Kung Fu Panda” sau „How to Train Your Dragon”) și Anthony Farquhar-Smith (key-animator al unor lungmetraje precum „Corpse Bride” sau „Fantastic Mr. Fox”).

Cei mai entuziaști fani ai animației pot pune în practică diverse tehnici și pot realiza propriile produse animate, sub îndrumarea unor specialiști. Anul acesta, Vincent Gilot va organiza un atelier pentru tinerii animatori aflați la festival.

Cei mici (8 – 12 ani) vor avea ocazia de a participa la ateliere demonstrative de stop-motion, pixilation și cut-out (hârtie), în compania trainerilor Serghei Chiviriga, Ana Dobrescu și Ion Aramă. Participarea va fi gratuită. De asemenea, în ambele weekenduri ale festivalului, între prima și a doua proiecție de film, micii spectatori vor fi invitați la ateliere creative, pornind de la temele și personajele filmelor vizionate.

Cu sprijinul HBO România, Anim’est reia Project Worksheep, concursul de proiecte de scurtmetraj de animație ajuns la a patra ediție. Tinerii animatori sunt încurajați să își prezinte proiectele în fața unor profesioniști în domeniu, cel mai bun proiect fiind recompensat cu un premiu de 1.000 $ oferit de HBO România și urmând să beneficieze de coaching în dezvoltarea ulterioară.

Cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2016 la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, DESCHIS Gastrobar, Club Fabrica și Club Control. Biletele la proiecții – în valoare de 10 lei – vor putea fi achiziționate de www.eventbook.ro și vor fi disponibile și în cinema, în timpul festivalului. Accesul la prezentări și masterclass-uri va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Te-ar putea interesa și:

1. Anim’est 2016 invită copiii la Minimest. Ce filme sunt programate pentru cei mici

2. Pisicile invadează Anim’est-ul!

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton