Homepage  / Vedete româneşti

Cum l-a afectat pe Florin Zamfirescu moartea mamei sale. Ce a făcut după ce a condus-o pe ultimul drum

Cum l-a afectat pe Florin Zamfirescu moartea mamei sale. Ce a făcut după ce a condus-o pe ultimul drum
6

de Roxana Mirea,

Florin Zamfirescu a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a vorbit despre moartea mamei sale, dar și despre modul în care a fost afectat de acest eveniment tulburător. După ce și-a condus mama pe ultimul drum, marele actor s-a întors la București și a făcut un anunț neașteptat.

Cum l-a afectat moartea mamei pe Florin Zamfirescu

Florin Zamfirescu se mândrește cu o carieră impresionantă în teatru și cinematografie, cinci dintre peliculele în care acesta a jucat au fost propunerea României la Premiile Oscar, la categoria “Cel mai bun film străin”. Cea care i-a ghidat pașii spre actorie a fost chiar mama lui, care s-a stins din viață la 95 de ani.

În emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, actorul a fost întrebat dacă moartea mamei sale l-a făcut să renunțe la actorie.

„E o întrebare la care nu mă așteptam pentru că e, poate, cea mai serioasă întrebare care mi se poate pune mie și pe care mi-o pun și eu în somn. Odată cu moartea mamei, a pierit totul ca un fum.

Am venit la București și am anunțat că mă retrag din cariera asta. Nu mi-a părut bine, dar mă gândeam: dacă mama murea când eu aveam 50 de ani și eu trebuia să mă retrag? Nu știu, nu știu (n.r: ce ar fi făcut)”, a mărturisit Florin Zamfirescu, potrivit kanald.ro.

Florin-Zamfirescu-la-40-de-intrebari-cu-Denise-Rifai-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Mama, la 95 de ani, a murit. Suferință, normal, a murit mama. Dar chiar eram acolo, că am fost la înmormântare, normal, și încet-încet simțeam un fel de descătușare, simțeam așa un fel de relaxare, de indiferență. Eu nu mai vreau să joc teatru. Simțeam o deresponsabilizare. Și mă uitam… mi-am dat seama, da, mama m-a cartelat, am zis eu, de când aveam doi ani. Ea stătea cu mine, era casnică, și eu pui. Și ea iubea poezia, mă învăța, dar poezie! „Regina austrogoților”, „Dan, căpitan de plai”, „Moartea lui Fulger”, și s-a prins această altoire cu poezia”, a mai mărturisit Florin Zamfirescu.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton