Timp: 60 de min
Calorii 543 kcal
INGREDIENTE
- 700 g cod proaspăt
- 3 căței de usturoi
- 5 felii de pâine prăjită
- o lămâie
- un mănunchi de ierburi aromatice (rozmarin, cimbru, patrunjel, hasmațuchi)
- 130 g unt
- sare, piper proaspăt măcinat
- 600 g cartofi
- 2 cepe
- un ardei iute
- 400 g fasole verde prefiartă
- 100 g bacon
- 2 linguri ulei de măsline
- o linguriță ulei de floarea soarelui
- semințe de chimen
1.Tăiați coaja de pe feliile de pâine. Mărunțiți miezul de pâine în cuburi mici (puteți printr-un blender), dați la răzătoare coaja de lămâie, spălați ierburile aromatice și tăiați-le fin. Mixați pâinea, coaja de lămâie, ierburile și 100 g de unt, adăugați sare și piper. Curățați cartofii de coajă, tăiați-i felii și puneți-i în tigaia cu un pic de ulei încins. Adăugați semințele de chimen, sare și piper și prăjiți-i pe ambele părți până devin aurii.
- Spălați și uscați peștele cu prosoape de hârtie, apoi împărțiți-l în patru bucăți relativ egale (ideal, este să cumpărați fileuri de cod). Acoperiți fundul unui unui vas termorezistent cu felii de la lămâie, apoi puneți fileurile de peștele și restul de unt (30 de g). Asezonați cu sare și pier, iar deasupra puneți amestecul de ierburi. Dați peștele la cuptorul preîncălzit la 220°C pentru aproximativ 20 de minute.
- Curățați ceapa și usturoiul de coajă: usturoiul tăiați-l felii, ceapa tocați-o fin. Îndepărtați sâmburii de la ardeiul iute și tăiați-l și pe acesta felii. Baconul se taie cuburi și se rumenește la foc iute într-un pic de ulei. Adăugați ceapa, usturoiul și ardeiul iute și gătiți timp de aproximativ 5 minute. În cele din urmă, adăugați fasolea verde și gătiți-o câteva minute până când toate se încălzesc bine. Peștele, cartofii și fasolea se servesc împreună.
TRUC. Se pot folosi și fileuri de cod congelat, dar trebuie să fie mai mari (scad după dezghețare).