Modifica setarile cookie
Homepage  / Rețete

Cum prepari: Cod în crustă de ierburi

de Redactia Tvmania

Porții : 4

Timp: 60 de min

Calorii 543 kcal

 

INGREDIENTE

 

 

1.Tăiați coaja de pe feliile de pâine. Mărunțiți miezul de pâine în cuburi mici (puteți printr-un blender), dați la răzătoare coaja de lămâie, spălați ierburile aromatice și tăiați-le fin. Mixați pâinea, coaja de lămâie, ierburile și 100 g de unt, adăugați sare și piper. Curățați cartofii de coajă, tăiați-i felii și puneți-i în tigaia cu un pic de ulei încins. Adăugați semințele de chimen, sare și piper și prăjiți-i pe ambele părți până devin aurii.

 

  1. Spălați și uscați peștele cu prosoape de hârtie, apoi împărțiți-l în patru bucăți relativ egale (ideal, este să cumpărați fileuri de cod). Acoperiți fundul unui unui vas termorezistent cu felii de la lămâie, apoi puneți fileurile de peștele și restul de unt (30 de g). Asezonați cu sare și pier, iar deasupra puneți amestecul de ierburi. Dați peștele la cuptorul preîncălzit la 220°C pentru aproximativ 20 de minute.

 

  1. Curățați ceapa și usturoiul de coajă: usturoiul tăiați-l felii, ceapa tocați-o fin. Îndepărtați sâmburii de la ardeiul iute și tăiați-l și pe acesta felii. Baconul se taie cuburi și se rumenește la foc iute într-un pic de ulei. Adăugați ceapa, usturoiul și ardeiul iute și gătiți timp de aproximativ 5 minute. În cele din urmă, adăugați fasolea verde și gătiți-o câteva minute până când toate se încălzesc bine. Peștele, cartofii și fasolea se servesc împreună.

 

 

 

TRUC. Se pot folosi și fileuri de cod congelat, dar trebuie să fie mai mari (scad după dezghețare).

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te