Homepage  / Știri

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis pentru deschiderea noului an școlar. De ce a atras atenția cu apariția sa

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis pentru deschiderea noului an școlar. De ce a atras atenția cu apariția sa
6

de Andra Stana,

Carmen Iohannis (61 de ani), prima Doamnă a României, a fost cea mai așteptată prezență la deschiderea noului an școlar.

Carmen Iohannis predă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu și este, în acest an școlar, diriginta clasei a IX-a E – Științe ale Naturii – bilingv Engleză, limba pe care chiar ea o predă, notează site-ul sibiu100.ro. Luni, 5 septembrie, în prima zi de școală, Prima Doamnă a României a atras atenția cu apariția sa, dar și cu discursul.

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis pentru deschiderea noului an școlar. De ce a atras atenția cu apariția saIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Carmen Iohannis a purtat în prima zi de școală o rochie neagră, până la genunchi. Soția lui Klaus Iohannis a asortat la această ținută o pereche de sandale crem, dar și o geantă de aceeași nuanță.

La festivitate, Carmen Iohannis a rostit câteva cuvinte, în deschidere.

Întotdeauna, o zi emoționantă! E o zi remarcabilă astăzi pentru noi toți, copii, elevi, profesori, părinți și o zi în care ne punem multe speranțe, ne dorim să ne fie bine tot anul și sperăm să avem rezultate foarte bune! De aceea, vă doresc tuturor elevilor, părinților, bunicilor și colegilor mei dascăli un an școlar cu multe rezultate bune, cu sănătate și cu multă bucurie, multă răbdare din partea profesorilor pentru copii și invers”, a spus Carmen Iohannis, potrivit sibiu100.ro.

De asemenea, soția președintelui a mărturisit că abia așteaptă să își cunoască elevii.

„Mai mare nerăbdare pentru mine să îi văd și să vedem cum o să ne înțelegem și cum o să colaborăm împreună, dar sper să fie foarte bine!

Cu asta ne hrănim, asta ne ține bucuroși și cu multă speranță că viitorul nostru și al copiilor noștri va fi foarte bun. Dacă au respect față de școală și s-au simțit bine în mijlocul nostru și al școlii, înseamnă că vom progresa”, a mai spus Carmen Iohannis.

Orice început este o provocare, să sperăm cu reușite! Succes în Noul an școlar!”, a scris Carmen Iohannis în descrierea imaginilor postate chiar de ea, pe pagina sa de Facebook.

Când s-au cunoscut Carmen și Klaus Iohannis

Despre Carmen Iohannis se știe că este descendenta unei familii greco-catolice, din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, în județul Mureș. În copilărie a practicat baletul și a luat lecții de pian.

În perioada comunistă din România a participat la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința particulară a acestuia, situată în strada Șelarilor din Sibiu, slujbe la care a fost prezent și Klaus Iohannis.

Cei doi aveau să se reîntâlnească atunci când Carmen avea 22 de ani, pe vremea studenției, prin intermediul unor prieteni sibieni. S-au căsătorit șapte ani mai târziu, în anul 1989.

După Revoluție, ambii au ajuns să predea la liceele în care fuseseră cândva elevi, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, respectiv la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, scrie fanatik.ro.

Sursa foto: sibiu100.ro, Facebook Carmen Iohannis

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton