Homepage  / Vedete străine

Cum s-a reunit familia regală pentru a o onora pe Regina Elisabeta a II-a, în ciuda relațiilor tensionate

Cum s-a reunit familia regală pentru a o onora pe Regina Elisabeta a II-a, în ciuda relațiilor tensionate
13

de Roxana Mirea,

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a reprezentat și un prilej pentru ca întreaga familie regală să se reunească, în ciuda relațiilor tensionate. Chiar dacă au ales să renunțe la titlurile regale, Prințul William și Meghan Markle au fost prezenți la funeraliile regretatei suverane.

Familia regală s-a reunit pentru a o onora pe Regina Elisabeta a II-a

Pe lângă toate funeraliile de stat emoționante și grandioase, înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, care a murit la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie, a fost, în fond, un eveniment dureros, trăit în familie.

În cele 10 zile de doliu național, membri familiei regale și-a făcut datoria față de public. Regele Charles al III-lea, cei trei frați ai lui, dar și cei doi fii ai săi, au fost un model de stoicism și stabilitate, valori pe care regretata suveră le-a afișat în timpul domniei sale.

Queen ElizaOmagiul adus de prințesa Charlotte reginei Elisabeta a II-a. Prințesa de Wales a purtat o bijuterie primită de la străbunica sabeth II funeral in LondonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

Cei mai tineri membri ai familiei regale – Prințul George, în vârstă de 9 ani, și Prințesa Charlotte, în vârstă de 7 ani – și-au făcut, de asemenea, datoria, fiind prezenți la înmormântarea străbunicii lor.

În ciuda acestor aspecte, tensiunile dintre Harry, Charles și William s-au simțit. Relația Prințului Harry cu familia lui este una dificilă, încă din 2020, când el și Meghan Markle au părăsit viața regală.  

„Săptămâna aceasta a scos la suprafață o mulțime de emoții și a fost un fel de declanșare a durerii din trecut pentru Harry”, spune un prieten, pentru People.

Despre durerea care se citea pe chipurile fiecărui membru al familiei, Samantha Cohen, fostul secretar particular adjunct al reginei, spune: „Păreau obosiți. Acum este real și începe adevăratul doliu. Realitatea vieții fără regină începe acum”.

Ramuri de măslin întinse spre Harry și Meghan

Durerea personală a familiei regale – împreună cu defectele și fisurile lor – a fost subtextul istoricei morți a reginei Elisabeta. Harry, în vârstă de 38 de ani, nu a fost invitat să zboare cu William, în vârstă de 40 de ani, și unchii lor la căpătâiul reginei în Scoția, după ce s-a aflat că sfârșitul era aproape.

Sosit după moartea reginei, Harry a rămas la Balmoral cu unchii și mătușile sale, în timp ce Charles și William au plecat la o cină privată. „Toată lumea era îndurerată”, spune o altă sursă apropiată.

Ramuri de măslin au fost întinse lui Harry și soției lui. În primul său discurs în calitate de rege, Charles a vorbit despre „dragostea mea pentru Harry și Meghan în timp ce continuă să își construiască viața peste hotare”. A doua zi, William i-a invitat pe fratele și cumnata sa – prin SMS, spune un apropiat – să i se alăture lui și soției sale Kate Middleton, noua Prințesă de Wales, pentru a saluta mulțimile din fața Castelului Windsor.

Gestul surprinzător făcut de o adolescentă față de Meghan Markle, la Castelul WindsorIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 13

Dar nu a existat niciun progres spre reconciliere cu ocazia acelei plimbări, spune persoana din interior: „A fost ciudat. Ambelor cupluri le-a fost greu. Erau într-un spirit stoic de a trece prin asta pentru regină”.

William și Harry, încurajați să urmeze exemplul Reginei

Apropiații regelui Charles și ai reginei Camilla speră, de dragul noii sale domnii, că William și Harry vor urma acum exemplul bunicii lor.

Te-ai gândi că toți membrii familiei s-ar uni și l-ar susține mai ales pe rege”, spune o sursă apropiată de Charles. „Poate că unele răni pot fi vindecate în acest proces”. Probabil că aceasta ar fi fost ultima dorință a reginei Elisabeta. „Ea știa că conflictele fac parte din viață și nu ținea ranchiună. Mai presus de toate, voia să-și vadă familia fericită”, a mai spus sursa.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton