Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

Cum să faci pizza perfectă la tine acasă

de Redactia Tvmania

Pizza este un preparat pe care nu ai cum să nu îl iubești. În plus, dacă nu ai pregătit până acum pizza la tine acasă, vei descoperi că este foarte ușor de realizat. Pizza congelată nu este cea mai delicioasă variantă și nu mai este nevoie să comanzi mâncare atunci când îți este foame, pentru că te vom învăța cum să faci pizza perfectă la tine acasă. 

Unul dintre cele mai importante ingrediente din orice reteta pizza este sosul. Vei avea nevoie de sare, 2 căței de usturoi, puțin ulei de măsline și un litru de suc de roșii. Amestecă toate ingredientele într-o tigaie și lasă sosul să se îngroașe timp de 10 minute. 

Aluatul

Poți folosi aluat cumpărat, dar este important să îl împarți în bile a câte 250 grame fiecare. Începe apoi să întinzi aluatul într-o formă ovală și pune-l într-un vas de gătit, pe hârtie de copt. Există și tigai speciale pe care le poți pune în cuptor. Atunci când îl întinzi, folosește mâinile și nu îl întinde cu un făcăleț, pentru că un aluat pufos are nevoie de bule de aer pe care un făcăleț le va sparge. În plus, nu trebuie să aplatizezi aluatul, ci doar să îl întinzi. 

Adaugă mozzarella

Odată pregătit aluatul, va trebui să preîncălzești cuptorul și să pregătești topping-urile. Începe cu adăugarea sosului, apoi a mozzarellei. Este mai bine să folosești felii de brânză, nu cașcaval sau brânză rasă. Dacă ești vegetarian, există multe opțiuni de brânză vegetală pe care le poți utiliza.

Topping-urile

Ulterior, poți da frâu liber imaginației și poți folosi orice topping preferi. Desigur, poți realiza și o pizza margarita delicioasă, folosind doar brânză și busuioc. Prepararea de pizza poate fi o activitate de familie distractivă, și îi poți lăsa pe cei mici să fie creativi și să se joace cu diferite topping-uri. În general, pizza autentică italiană nu conține multe ingrediente, dar există și persoane care preferă o pizza bogată. 

Coace pizza și bucură-te de rezultat

Odată asamblată, pizza se va coace rapid. Trebuie să o lași în cuptorul preîncălzit pentru 8 minute, până când blatul devine auriu și crusta este crocantă. Dacă nu ai suficient loc în cuptor pentru mai multe pizza și nu vrei ca cele care sunt gata să se răcească, le poți lăsa pe aragaz și le mai poți încălzi timp de 1 minut odată ce sunt gata și restul.

Suntem siguri că vei fi fericit de rezultat, așa că data viitoare când vrei să mănânci o cină delicioasă, o poți prepara singur, de la zero, fără să mai comanzi mâncare sau să te folosești de preparate congelate, al căror standard de gust și calitate nu se compară cu autenticitatea unei pizze de casă.

*Articol publicat de Organic: Agentie SEO & Content Marketing.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te