Homepage  / Filme Online

Cum să urmărești filmele Star Wars în ordine. Unde sunt disponibile online

Cum să urmărești filmele Star Wars în ordine. Unde sunt disponibile online

de Andra Stana,

„Star Wars”/ „Războiul stelelor” este o serie de filme științifico-fantastice despre spațiul cosmic, concepută de George Lucas.

Primul film din seria Star Wars s-a lansat în 1977

Primul film al seriei s-a lansat în mai 1977 și a devenit un adevărat fenomen, după care au urmat două noi filme, lansate la distanță de trei ani. La 16 ani după difuzarea ultimului film din trilogie, a fost difuzat primul film dintr-o nouă trilogie a cărei acțiune se petrece înaintea celei dintâi. În mai 2005 a fost lansat ultimul film din noua trilogie, „Războiul stelelor – Episodul III: Răzbunarea Sith”.

Șapte ani mai târziu, compania Lucasfilm a fost cumpărat de Walt Disney, care a obținut astfel dreptul de a distribui viitoarele filme ale seriei. Apoi, în 2015 a fost începută trilogia cu numărul 3, care are loc după evenimentele celei originale. Au apărut „în peisaj” și două filme antologice, „Rogue One” și „Solo”.

Așadar, dacă vrei să urmărești filmele Star Wars în ordine cronologică, începe cu prequel-urile. Abia apoi poți urmări trilogia originală și, în final, să te delectezi cu continuările trilogiei originale. Iată unde poți vedea toate filmele din seria Războiul stelelor.

Filmele din seria Războiul stelelor sunt disponibile pe Disney Plus

Fiecare film din seria „Star Wars” / „Războiul stelelor” poate fi văzut în orice moment pe Disney Plus, din confortul propriei locuințe. Pe platforma de streaming se regăsesc toate filmele și seriale derivate. Aruncă o privire la filmele „Războiul stelelor”, clasificate în ordine cronologică și în ordinea lansării, în funcție de plăcerea fiecăruia de a le viziona.

Începe cu prequel-urile. Dacă vrei să vezi filmele Star Wars în ordine cronologică, este bine de știut că trebuie să începi cu prequel-urile. Acestea includ „Amenințarea fantomei”, „Atacul clonelor” și „Răzbunarea lorzilor Sith”, respectiv episodul I, II și III.

Urmărește trilogia originală. După ce ai terminat cu cele trei prequel-uri, poți trece la trilogia originală. De menționat că mulți o consideră a fi formată din cele mai bune filme ale seriei până în prezent. Începe cu „O nouă speranță”, apoi „Imperiul contraatacă” și, în final, „Întoarcerea lui Jedi”. Este vorba de episoadele IV, V și VI ale seriei Războiul stelelor.

Încheie cu continuările. În cele din urmă, poți viziona cele mai noi continuări ale trilogiei originale Star Wars. În ordine, urmărește „Trezirea forței”, „Ultimii Jedi” și „Ascensiunea lui Skywalker”, respectiv episodul VII, VIII, IX.

Urmărește filmele derivate. Dacă încă mai ai poftă de mai mult conținut Star Wars, Disney+ are, de asemenea, mai multe filme spin-off și seriale TV din care poți alege. Printre acestea se numără „Rogue One: O poveste Star Wars” și „Solo: Star Wars”, dar și seriale apreciate precum „The Mandalorian”, „Andor”, „Povestea lui Boba Fett” și „Obi-Wan Kenobi”.

În plus, pe Disney+ este și seria clasică de animație „Star Wars: Războiul clonelor”, precum și seriale noi precum „Războiul stelelor: Viziuni”, „Războiul stelelor: Lotul rău” și „Războiul stelelor: Aventurile tinerilor Jedi”.

[toc]

Filmele Războiul stelelor în ordine cronologică

Războiul stelelor – Episodul I: Amenințarea fantomei (1999)

  • Star Wars: Episode I – The Phantom Menace
  • SF, SUA, 1999
  • R: George Lucas
  • D: Ewan McGregor, Liam Neeson, Natalie Portman, Jake Lloyd, P. August

Saga „Războiul stelelor” a revenit în 1999 sub bagheta lui George Lucas, după o pauză de 16 ani şi la 22 de ani de la primul film. Obi-Kenobi (Ewan McGregor) şi Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) sunt cavaleri Jedi, garanţi ai păcii, însărcinaţi cu misiunea de a o înştiinţa pe regina planetei Naboo de pericolul în care se află poporul ei.

Producţia a avut încasări de 400 de milioane de dolari în SUA. Filmul a obţinut un trofeu la MTV Movie Awards, pentru cea mai bună secvenţă de acţiune, şi a fost nomina­lizat la Oscar pentru sunet, efecte vizuale şi efecte sonore. De asemenea, producţia a primit o nominalizare la BAFTA, Grammy şi la MTV Movie Awards. În total, s-au strâns 11 premii şi 51 de nominalizări.

Războiul stelelor – Episodul II: Atacul clonelor (2002)

  • Star Wars: Episode II – Attack of the Clones
  • SF, SUA, 2002
  • R: George Lucas
  • D: Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Samuel. L. Jackson

La zece ani după evenimentele din „Amenințarea fantomei”, Skywalker și Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) trebuie să o păzească pe Padme Amidala (Natalie Portman), membră în Senatul galactic. Ea e victima unei tentative de omor în ajunul unui vot important. Contextul politic e unul tulbure: republica se zbate în haos, iar o mișcare separatistă, care include sute de planete și alianțe puternice, sporește amenințările la adresa galaxiei. Evenimentele duc la izbucnirea războiului clonelor și anunță sfârșitul republicii.

În această situație, cancelarul Palpatine autorizează înființarea Marii Armate, al cărei rol este de a-i sprijini pe cavalerii Jedi. După ce o facțiune separatistă încearcă asasinarea lui Padme, Anakin și Obi-Wan sunt desemnați să o protejeze. În timp ce Obi-Wan pleacă să caute un vânător de recompense care poate dezlega misterul din spatele amenințării lui Padme, Anakin rămâne alături de aceasta.

Nominalizare la Oscar pentru efecte vizuale.

Războiul stelelor – Episodul III: Răzbunarea Sith (2005)

  • Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith
  • SF, SUA, 2005
  • R: George Lucas
  • D: Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Ian McDiarmid, Samuel L. Jackson, Jimmy Smits, Frank Oz, Anthony Daniels, Christopher Lee

După o luptă crâncenă, Obi-Wan (Ewan McGregor) şi Anakin (Hayden Christensen) se alătură forţelor Republicii pentru a-l elibera pe Chancellor Palpatine (Ian McDiarmid), răpit de maleficul Dooku (Christopher Lee). Pe Coruscant, după ce află că soţia sa este însărcinată, Anakin începe să aibă coşmaruri că Padme Amidala (Natalie Portman) moare la naştere.

Întrucât aceste gânduri îi dau bătăi de cap, iar Mace Windu (Samuel L. Jackson) îşi exprimă neîncrederea în el, Anakin se dedică din ce în ce mai mult misiunii sale, însă partea întunecată a Forţei îl acaparează. Mai mult, el îi cedează în speranţa că o poate salva pe Padme de la moarte.

Obi-Wan îşi înfruntă fostul ucenic într-o luptă pe viaţă şi pe moarte pe planeta Mustafar.

Între altele, filmul a fost nominalizat la Oscar pentru machiaj şi la Grammy pentru coloană sonoră.

Războiul stelelor – Episodul IV: O nouă speranță

  • Star Wars
  • SF, SUA, 1977
  • R: George Lucas
  • D: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Alec Guiness

Primul film din seria „Războiul stelelor”, „O nouă speranţă”, a avut premiera în anul 1977 şi a câştigat la vremea respectivă şapte premii Oscar, dintre care cele mai importante au fost pentru cel mai bun montaj, cele mai bune costume, pentru cele mai bune efecte speciale şi pentru cea mai bună coloană sonoră.

Acest episod pare să rămână favoritul fanilor. Pentru ei, acesta înseamnă întâlnirea dintre Luke Skywalker (Mark Hamill) şi prietenii lui, piloţii Han Solo (Harrison Ford) şi Chewbacca. Ei pornesc în căutarea navei imperiale „Death Star”, unde este ţinută ostatică prinţesa Leia (Carrie Fisher) de către Vader.

Pentru a scrie, a pregăti şi a regiza acest film, lui George Lucas i-au trebuit patru ani.

Pelicula a înregistrat un record de încasări, 460 de milioane de dolari, performanţa sa fiind depăşită, mulţi ani mai târziu, de „Titanic”.

Războiul stelelor – Episodul V: Imperiul contraatacă

  • Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back
  • SF, SUA, 1980
  • R: Irvin Kershner
  • D: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, Kenny Baker

Războiul Stelelor: Episodul V – Imperiul contraatacă, capodopera saga Războiul Stelelor, are loc la câțiva ani după evenimentele din Episodul IV și prezintă multe dintre cele mai clasice momente și cele mai infame răsturnări de situație ale seriei.

Cu „Războiul stelelor”, George Lucas a creat o industrie. „Imperiul contraatacă” este cel de-al doilea film din celebra serie care a fascinat generaţii la rând. De data aceasta, bagheta regizorală îi aparţine lui Irvin Kershner, George Lucas preferând să se „ocupe” de scenariu.

Odiseea războinicilor din Cosmosul infinit, începută în primul film al seriei, continuă. Mai experimentaţi şi mai bine dotaţi tehnic, Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) şi prinţesa Leia (Carrie Fisher) trebuie să apere Universul de furia diabolicului Darth Vader. După ce a suferit o primă înfrângere, Imperiul pregăteşte un mare plan pentru a obţine o victorie absolută.

Eroii fac o călătorie interstelară pe planeta arctică Hoth şi pe cea tropicală Dagobah, unde Luke îl găseşte pe Yoda, faimosul maestru Jedi.

Pelicula a obţinut două premii Oscar, dintre care unul pentru cel mai bun sunet.

Războiul stelelor – Episodul VI: Întoarcerea lui Jedi

  • Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi
  • SF, SUA, 1983
  • R: Richard Marquand
  • D: Mark Hamill, Harison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Anthony Daniels

Timp de peste trei decenii, mulți au crezut că acesta va fi ultimul film care va spune poveștile lui Luke, Leia și Han (în afara romanelor și benzilor desenate din universul extins). Având în vedere acest lucru, pelicula își permite să fie îndrăzneață, măreață și ușor sentimentală în momentele sale finale.

În această a treia parte a seriei, Luke (Mark Hamill), Prințesa Leia (Carrie Fisher) și Han Solo (Harrison Ford) sunt prizonierii grotescului Jabba The Hut. Cu ajutorul ciudatului Landro Clarissian (Billy Dee Williams), eroii noștri scapă pentru a-și îndeplini obiectivul: distrugerea maleficului Imperiu Stelar.

Pelicula a fost recompensată cu un premiu Oscar pentru efecte vizuale.

Războiul stelelor – Episodul VII: Trezirea forței

  • Star Wars: Episode VII – The Force Awakens
  • SF, SUA, 2015
  • R: J.J. Abrams
  • D: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher

Au trecut trei decenii de când Darth Vader și Imperiul au fost distruși. Acum, Rezistența și generalul Leia Organa (Carrie Fisher) încearcă să facă față Primului Ordin (ivit din cenușa Imperiului Galactic), în timp ce-l caută pe maestrul Jedi Luke Skywalker (Mark Hamill). Rey, o căutătoare de comori de pe planeta Jakku, Finn și Poe Cameron (Oscar Isaac), cel mai bun pilot al Rezistenței, ajutați de Han Solo (Harrison Ford), încearcă să distrugă noua superarmă a Primului Ordin.

Cinci nominalizări la Oscar, pentru categorii tehnice. În alte roluri, Lupita Nyong’o şi Andy Serkis.

Războiul stelelor – Episodul VIII: Ultimii Jedi

  • Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi
  • SF, SUA, 2017
  • R: Rian Johnson
  • D: Daisy Ridley, Mark Hamill, John Boyega

Filmul continuă povestea din „Star Wars: The Force Awakens’’. Rey (Daisy Ridley) își descoperă abilitățile, iar Primul Ordin încearcă să nimicească navele Rezistenței. Deși este neliniștit de forța puterilor ei, Luke (Mark Hamill) o ajută pe Rey să devină cavaler Jedi. Între timp, Rezistența se pregătește să lupte cu Primul Ordin, condus de Snoke (Andy Serkis) și de protejatul lui, Kylo Ren (Adam Driver).

Patru nominalizări la Oscar – efecte vizuale, mixaj și montaj de sunet și coloana sonoră.

Războiul stelelor – Episodul IX: Ascensiunea lui Skywalker

  • Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker
  • SF, SUA, 2019
  • R: J.J. Abrams
  • D: Daisy Ridley, Mark Hamill

Ultimii membri ai mișcării de rezistență se adună ca să încerce să distrugă Primul Ordin odată pentru totdeauna. Fiecare dintre ei trebuie să-și accepte demonii, învățând cum să depășească obstacolele ca să creeze un front unit.

Între timp, Jedi și Sith se apropie de ultima confruntare, ducând la bun sfârșit un conflict vechi de secole. În mijlocul tuturor evenimentelor se află Rey (Daisy Ridley), o orfană care este ultima speranță a rezistenței ca singurul cavaler Jedi rămas.

Personajele Lando Calrissian și Wedge Antilles revin în poveste după o pauză de 36 de ani.

Trei nominalizări la Oscar și trei la BAFTA.

Filme și seriale derivate din Războiul stelelor, pe Disney Plus

Rogue One: O poveste Star Wars

  • Rogue One
  • SF, SUA, 2016
  • R: Gareth Edwards
  • D: Feli­city Jones, Forest Whitaker, Madds Mikkelsen

Primul film derivat din Războiul stelelor s-a concentrat pe bărbații, femeile și formele de viață extraterestre obișnuite care și-au sacrificat viețile pentru a fura planurile Stelei Morții. Surprinzător de întunecat, pentru un moment de distracție, urmăriți-l chiar înainte de A New Hope, deoarece, potrivit decider.com, se termină cu doar câteva secunde înainte ca filmul original Star Wars să înceapă.

Cu acțiunea plasată înainte de cea a seriei clasice din 1977, filmul de față urmărește misiunea unui grup de războinici rebeli format dintr-o fostă pri­zo­nie­ră, Jyn Erso (Felicity Jones), un luptător infiltrat în Alianță, un lider spiritual devotat Forței și un robot su­perdotat. Împreună, ei trebuie să fure planurile se­cre­­te ale periculoasei arme Steaua Morții.

Filmul a fost apreciat de fani pentru atmosfera de răz­boi întunecată și apăsătoare și pen­tru dinamismul său, ca­re au inserat o nouă poveste cre­­di­­­bilă în universul atât de fa­mi­­li­ar al cunoscutei povești interste­lare.

Solo: O poveste Star Wars

  • Solo: A Star Wars Story
  • SF, SUA, 2018
  • R: Ron Howard
  • D: Alden Ehrenreich, W. Harrelson, Emilia Clarke

Regizorul Ron Howard ne invită să călătorim într-o galaxie îndepărtată, pe nava Millennium Falcon. De-a lungul unor escapade în lumea întunecată şi periculoasă a infractorilor, tânărul Han Solo (Alden Ehrenreich) se întâlneşte cu viitorul său copilot, Chewbacca. De asemenea, el face cunoştinţă cu cartoforul notoriu Lando Calrissian (Donald Glover), într-o călătorie ce va stabili cursul unuia dintre eroii cei mai populari ai universului „Star Wars”.

În alte roluri, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Thandie Newton, Linda Hunt şi Paul Bettany. Filmul are o nominalizare la Oscar, pentru efecte vizuale.

The Mandalorian (2019-2023, 3 sezoane)

Primul dintre numeroasele seriale TV live-action Star Wars difuzate pe Disney+, The Mandalorian a început inițial ca povestea unui vânător de recompense, iar de atunci s-a transformat într-o parte crucială a saga Star Wars, îmbinând elemente din filme, jocuri video, cărți și seriale de animație.

În timp ce sezoanele 1 și 2 au loc înainte de The Book of Boba Fett, cel de-al treilea sezon ar trebui salvat și urmărit după miniseria Boba Fett.

După căderea Imperiului, un mandalorian singuratic își croiește drum prin galaxia fără lege împreună cu copilul său, Grogu.

Andor (2022, un sezon)

Plasat cu cinci ani înainte de Rogue One: A Star Wars Story (care la rândul său este plasat în zilele de dinaintea Star Wars: A New Hope), serialul live-action Disney+ Andor detaliază evoluția lui Cassian Andor (Diego Luna) de la un spion și sabotor nesăbuit la un revoluționar în cadrul Rebeliunii. Sezonul 2 al serialului, care este deja în curs de desfășurare, va acoperi restul decalajului de 5 ani dintre începutul acestei serii și Rogue One.

Într-o eră plină de pericole, înșelăciuni și intrigi, Cassian Andor va descoperi cât de multe poate face în lupta împotriva tiranicului Imperiu Galactic. O ia pe o cale destinată să-l transforme într-un erou rebel.

Star Wars: Povestea lui Boba Fett (2021, un sezon)

„The Book of Boba Fett”, spinoff-ul Mandalorian cu Ming-Na Wen și Temeura Morrison, are loc după cel de-al doilea sezon al serialului. El încearcă să se impună ca un nou lord al crimei pe teritoriul controlat cândva de Jabba the Hutt. Cam pe la jumătatea sezonului se transformă, de asemenea, în ceea ce este, în esență, The Mandalorian sezonul 2.5.

Nemaifiind un asasin angajat, Boba Fett se reorientează pe Tatooine, alături de Fennec Shand.

Star Wars: Obi-Wan Kenobi (2022, un sezon)

În timpul domniei Imperiului, Obi-Wan Kenobi pornește într-o misiune crucială.

Star Wars: Obi-Wan Kenobi – Întoarcerea unui Jedi (2022, documentar)

Această ediție specială explorează revenirea lui Obi-Wan Kenobi și a lui Anakin Skywalker pe ecran, precum și a lui Ewan McGregor și a lui Hayden Christensen la rolurile lor clasice. Regizoarea Deborah Chow conduce distribuția și echipa, în timp ce creează noi eroi și răufăcători care trăiesc alături de noi încarnări ale personajelor îndrăgite din Războiul stelelor și o poveste epică care leagă în mod dramatic filmele din saga.

Animațiile Războiul stelelor, pe Disney Plus

Pe Disney+ poți urmări și „Star Wars: Războiul clonelor” (2008). În timp ce Războiul Clonelor mătură galaxia, Anakin Skywalker și noul său învățător Padawan Ahsoka Tano se cufundă într-o misiune periculoasă de a-l salva pe fiul răpit al lordului crimei Jabba the Hutt.

În altă ordine de idei, pe platforma de streaming este și seria „Războiul stelelor: Războiul clonelor” (2008-2020, 7 sezoane). Saga Războiul stelelor continuă cu o animație pe calculator de ultimă generație și de calitate cinematografică, personaje clasice, acțiune uluitoare și veșnica bătălie dintre bine și rău, într-o galaxie foarte, foarte îndepărtată.

Pe platformă sunt, de asemenea, și seriale mai noi, precum:

  • Războiul stelelor: Viziuni (2021-2023, 2 sezoane)

Această antologie de scurtmetraje animate din toată lumea sărbătorește mitologia Războiul stelelor prin perspective culturale unice.

  • Războiul stelelor: Lotul rău (2021-2023, 2 sezoane)

Au trecut câteva luni de la evenimentele de pe Kamino, iar Soiul Rău își continuă călătoria prin Imperiu, după prăbușirea Republicii. Se vor întâlni cu prieteni și dușmani, atât noi cât și cunoscuți, acceptând diverse misiuni ca mercenari, ajungând în locuri noi neașteptate și periculoase.

  • Războiul stelelor: Aventurile tinerilor Jedi (2023, un sezon)

Micuții Jedi Kai, Lys și Nubs se antrenează împreună pe planeta Tenoo, pornind în aventuri de-a lungul galaxiei alături de excelentul pilot Nash, în Crimson Firehawk.

Filmele Războiul stelelor în ordinea lansării

  • Star Wars Episode IV: A New Hope / Războiul stelelor – Episodul IV: O nouă speranță(1977)
  • Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back / Războiul stelelor – Episodul V: Imperiul contraatacă(1980)
  • Star Wars Episode VI: Return of the Jedi / Războiul stelelor – Episodul VI: Întoarcerea lui Jedi(1983)
  • Star Wars Episode I: The Phantom Menace / Războiul stelelor – Episodul I: Amenințarea fantomei (1999)
  • Star Wars Episode II: Attack of the Clones / Războiul stelelor – Episodul II: Atacul clonelor(2002)
  • Star Wars Episode III: Revenge of the Sith / Războiul stelelor – Episodul III: Răzbunarea Sith(2005)
  • Star Wars Episode VII: The Force Awakens / Războiul stelelor – Episodul VII: Trezirea forței (2015)
  • Rogue One: A Star Wars Story / Rogue One: O poveste Star Wars (2016)
  • Star Wars Episode VIII: The Last Jedi / Războiul stelelor – Episodul VIII: Ultimii Jedi (2017)
  • Solo: A Star Wars Story / Solo: O poveste Star Wars (2018)
  • Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker / Războiul stelelor – Episodul IX: Ascensiunea lui Skywalker (2019)
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton