Homepage  / Știri

Cum sărbătoreşte trupa Taxi 15 ani de activitate

Cum sărbătoreşte trupa Taxi 15 ani de activitate

de Redactia Tvmania

Dan Teodorescu, liderul trupei Taxi, ne-a povestit cum a fost la filmările celui mai recent videoclip, “Tăcerea din ochi”, şi ne-a dat detalii despre noul album şi concertul aniversar, care va avea loc în luna martie a anului viitor. 

Care este povestea videoclipului „Tăcerea din ochi”?

„Tăcerea din ochi” este o piesă pe care am compus-o cu mulți ani în urmă. Anul ăsta am hotărât să facem și un videoclip. Un videoclip care să emoționeze, prezentând povestea tristă a unei femei abuzate. Pe urmă, am început să contactăm organizațiile care se ocupă de ani de zile de problema violenței asupra femeilor, să ne documentăm, să aflăm mai exact cum trăiesc aceste femei, zi de zi. Și am ajuns la concluzia că nu trebuie să facem un videoclip emoționant despre o poveste tristă, ci trebuie să facem un videoclip șocant despre o poveste cumplită. Pentru că dramele acestor femei sunt cutremuratoare. De multe ori, inimaginabile. Și astfel „Tăcerea din ochi” a devenit o campanie. La finalul său, videoclipul trimite către un site: www.tacereadinochi.ro.

Cum a fost la filmări?

A fost o zi de filmare foarte lungă, a durat aproximativ 20 de ore. Ne-am întâlnit într-o zi, dis-de-dimineață și ne-am despărțit a doua zi, dis-de-dimineață. Au existat multe cadre și fiecare dintre ele trebuia construit cu grijă, de multe ori chiar regândit. Am avut alături o echipă profesionistă, din care au făcut parte regizoarea Iulia Lumânare și directorul de imagine Tudor Panduru, o echipă motivată și dedicată, căreia îi mulțumim mult încă o dată.

Cum a fost să colaboraţi din nou cu Mihaela Rădulescu?

Mihaela Rădulescu este o profesionistă desăvârșită și un om cu suflet mare. În afară de faptul că ne-a oferit sprijin necondiționat, s-a implicat total în proiect, comportându-se impecabil. A stat ore în șir pe platou, suportând o temperatură deloc adecvată, a așteptat să finalizăm cadrele, în picioare, minute în șir, cu un calm desăvârșit, s-a ales cu vânătăi și zgârieturi, din vina noastră, fără să se supere nici o clipă, fără să reproșeze absolut nimic. Ca să sintetizez, Mihaela Rădulescu este o prietenă extraordinară.

Care sunt planurile trupei Taxi pentru 2014?

2014 este un an important pentru noi. În luna martie, împlinim 15 ani de activitate și vrem să sărbătorim alături de publicul nostru. Vom lansa albumul „15”, care va conține, evident, 15 piese. Vom organiza un spectacol aniversar la Sala Palatului, pe 17 martie 2014, spectacol la care vă invit încă de pe acum. Nu pot să vă spun încă ce invitați vom avea și ce surprize vă așteaptă, însă vă asigur că ne pregătim intens.

Ce va face trupa Taxi de Sărbători?

Pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, cântăm într-un club recent deschis din București. De Revelion, tot în București, în Parcul Titan și apoi la Câmpina. Pe urmă intrăm în „cantonament”, repetiții, înregistrări și ultimele retușuri pentru albumul “15”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton