Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

Cum se efectuează și cât de eficient este un tratament de canal?

de Redactia Tvmania

Tratamentul de canal este un tratament medical complet nedureros, care poate provoca totuși puțin disconfort în timpul recuperării. Dar chiar și pornind de la această ipoteză, trebuie să știi că oricât te-ar durea procesul de vindecare în urma efectuării unui tratament de canal, experiența este mult mai puțin dureroasă decât extracția propriu-zisă a dintelui afectat. 

Datorită tehnicilor moderne și anesteziei eficiente, pacienții care suportă tratamente de canale radiculare experimentează de șase ori mai puțină durere decât pacienții cărora li se extrage un dinte!

Când ai un dinte care s-a infectat în mod exagerat și ai nevoie de un tratament de canal radicular sau o terapie endodontică, pulpa inflamată sau infectată este îndepărtată și interiorul dintelui este curățat și dezinfectat cu grijă, apoi umplut și sigilat cu un material asemănător cauciucului numit gutapercă. Ulterior, dintele se restaurează cu o coroana dentara care îi va reda forma naturală și îl va ajuta să funcționeze și în continuare ca orice alt dinte. 

Beneficiile salvării unui dinte natural prin tratamentul de canal

Există multe motive clinice pentru a avea nevoie de tratament de canal, dar există și nenumărate motive practice pentru care salvarea dintelui natural este o alegere înțeleaptă. Tratamentul endodontic te ajută să-ți menții zâmbetul cât mai natural, să continui să mănânci alimentele pe care le iubești și să elimini nevoia de a-ți repara mereu dinții. Cu o îngrijire adecvată, majoritatea dinților care au beneficiat de un tratament de canal, pot rezista chiar și întreaga viață.

Procedură deloc dureroasă

Tratamentul de canal nu este deloc dureros, dar de multe ori provoacă un anumit disconfort în timpul refacerii. Pe de altă parte, acest disconfort este mult mai puțin intens decât dacă ai beneficia de o extracție dentară. 

Eficient și convenabil

Extracția dinților poate dura mult mai mult decât tratamentul de canal datorită faptului că nu îți vei scoate dintele și gata, ci va trebui să mergi la controale medicale periodice în care stomatologul tău să verifice procesul de vindecare. De asemenea, orice extracție dentară este urmată de inserarea unui implant sau confecționarea unei punți dentare, mecanisme care costă mult mai mult decât un simplu tratament de canal radicular. 

Rezultat atrăgător din punct de vedere vizual

Coroanele nu doar că funcționează exact ca dinții naturali, ci și arată absolut grozav. Îți poți îmbunătăți radical zâmbetul și să râzi din nou în hohote fără pic de jenă dacă optezi pentru un tratament de canal radicular pentru că nimeni nu va ști că ai beneficiat de o astfel de procedură.

Cum se desfășoară un tratament de canal?

Tratamentele de canal se desfășoară în trei etape. Mai întâi, stomatologul face o incizie la nivelul dintelui afectat pentru a putea ajunge la rădăcina acestuia. Unii dinți, cum ar fi molarii, pot avea mai multe rădăcini, motiv pentru care tratamentele de canal pentru ei sunt mai complexe și durează mai mult timp.

După efectuarea inciziei de la nivelul suprafeței tari a dintelui se face se trece la tratamentul de canal propriu-zis care poate fi efectuat ca un tratament la microscop. În cadrul acestuia se elimină conținutul pulpei dintelui afectat și se curăță cu atenție ca nu cumva să rămână reziduuri.

Apoi, se sigilează canalul cu un ciment special și se trece la efectuarea coroanei dentare. 

Pentru realizarea coroanei dentare medicul stomatolog va lua mai întâi amprenta dintelui tratat și alte măsurători necesare, iar coroana o va fabrica un tehnician, în laboratorul său.

Montarea coroanei dentare se va face într-o ședință separată întrucât poate dura până la o săptămână realizarea ei. 

După efectuarea tratamentului de canal și montarea coroanei dentare, dintele tău va arată la fel de bine cum arăta înainte și își va recăpăta toate funcțiile inițiale. Chiar dacă s-ar putea să te simți puțin diferit cu noua coroană, ca și cum ai avea în gură un corp străin, senzația va trece imediat și în cel mai scurt timp posibil vei putea mânca, bea și râde din nou exact ca înainte.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te