Homepage  / Știri

Cum se pregătește Palatul Buckingham pentru momentul în care Prințul Charles va deveni rege. Detalii din culise

Cum se pregătește Palatul Buckingham pentru momentul în care Prințul Charles va deveni rege. Detalii din culise
6

de Andra Stana,

În timp ce Regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, s-a mutat din Palatul Buckingham și continuă să rateze evenimente din cauza sănătății sale precare, Palatul Buckingham plănuiește în spatele ușilor închise urcarea pe tron a fiului ei, Charles.

Regina Elisabeta și-a petrecut cea mai mare parte a domniei sale de 70 de ani la Palatul Buckingham, „trăind deasupra magazinului”, așa cum le place să spună observatorii regali, scrie pagesix.com. Recent, monarhul a decis să părăsească definitiv palatul Buckingham.

Apoi, la finalul săptămânii trecute, s-a aflat că Regina nu va participa la Serviciul Commonwealth de luni – un eveniment drag monarhului de 95 de ani. O sursă citată de pagesix.com a declarat că Elisabeta a II-a i-a cerut fiului ei cel mai mare și moștenitorul tronului, Prințul Charles, să o reprezinte la slujba de la Westminster Abbey. „Regina va continua cu alte angajamente planificate, inclusiv audiențe în persoană, săptămâna următoare”.

Ce pregătiri se fac în Marea Britanie pentru urcarea lui Charles pe tron

În această perioadă, în Marea Britanie se fac pregătiri pentru momentul inevitabil când Charles va deveni Rege. Astfel, lucrurile se mișcă acum exact ca într-un joc regal de șah. Ceilalți membri ai familiei își planifică deja mișcările viitoare pentru când Charles va urca pe tron.

„Oamenii sunt puțin mai concentrați pe tranziția din toamna trecută, cu sănătatea… fluctuantă a Reginei”, a spus Joe Little, redactor-șef al revistei Majesty.

Curtenii au planificat non-stop festivitățile pentru sărbătorirea jubileului de platină. În acelați timp, o altă echipă a lucrat și la eventuala urcare pe tron a lui Charles.

„Tranziția a fost planificată în culise de câțiva ani”, a spus Little. Acesta a adăugat că există aranjamente secrete pentru tranziția ce urmează să aibă loc. „Spre deosebire de [tatăl reginei] regele George al VI-lea, care a murit mai repede decât se aștepta și fără prea multă pregătire, acest lucru este bine conceput și orchestrat.”

Cum se pregătește Palatul Buckingham pentru momentul în care Prințul Charles va deveni rege. Detalii din culiseIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Charles se va muta la Buckingham

Ieșirea Majestății Sale Elisabeta a II-a din Palatul Buckingham a devenit prilejul perfect pentru ca Charles și soția sa, Camilla, ducesa de Cornwall, să se mute acolo.

„Am auzit de ani de zile că Charles nu avea nicio intenție să locuiască la Palatul Buckingham și că voia să-l deschidă mai mult publicului… Ideea era că va fi folosit pentru evenimente oficiale, dar nu ca reședință”, a spus Little.

„Dar în ultimul timp, se pare că aceasta va fi reședința suveranului din Londra, deoarece este simbolul monarhiei britanice.”

Palatul Buckingham, care a fost reședința oficială din Londra a suveranilor britanici din 1837, se află la jumătatea unei renovări masive de 10 ani, de 483 de milioane de dolari, mai scrie sursa citată.

Palatul Buckingham e în plin proces de renovare

Regina Elisabeta plănuise inițial doar să se mute temporar din apartamentele ei private de la Buckingham și să se mute într-o altă parte a palatului.

Camerele ei din aripa de nord reprezintă ultima parte a clădirii care va fi renovată. Întreaga lucrare nu va fi terminată până în 2027, moment în care regina va împlini 101 ani.

„Există rapoarte că Charles a fost implicat în planurile de renovare ca și cum ar fi locuit acolo”, a spus Little.

Se crede că Charles a fost consultat cu privire la apartamentele pe care el și Camilla le vor ocupa. În prezent, cei doi locuiesc la Clarence House, fosta casă a reginei mame, chiar lângă Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a IIa s-a mutat la Windsor, alături de Prințul Philip

Majestatea Sa locuiește la Windsor de când a părăsit Londra la începutul pandemiei pentru a se izola cu soțul ei, Prințul Philip, care a murit în aprilie 2021.

Se pare că regina „a fost întotdeauna cea mai fericită la Windsor” cu poneii ei. Deoarece acum este pregătită să-și trăiască restul zilelor acolo, alți membri ai familiei ei se gândesc să se mute în apropiere, inclusiv nepotul ei, Prințul William și soția sa, Catherine (Kate) Middleton.

O sursă care îi cunoaște pe cei din Cambridge, care în prezent și-au împărțit timpul între casa lor din Londra de la Palatul Kensington și proprietatea lor de weekend la Amner Hall din Norfolk, a confirmat pentru The Post: „Central London nu va fi cartierul lor. Ei caută cel mai bun loc pentru tânăra lor familie din Windsor și din jurul Berkshire.

„Părinții lui Catherine, Mike și Carole, sunt la doar câțiva mile distanță, în satul Bucklebury, în timp ce sora lui Catherine, Pippa, și soțul ei, James, caută și ei o casă nouă la țară. Soții Middleton sunt toți atât de apropiați și William îi iubește… și, desigur, această mișcare îi va permite lui William și Catherine să preia un rol mult mai înalt în familia regală.”

Regina Elisabeta a II-a ar putea participa la un eveniment important pe 29 martie

Regina este așteptată să participe la un memorial pentru Prințul Philip. Evenimentul este programat să aibă loc pe 29 martie. „Dacă ea nu este acolo, atunci există în mod clar un motiv de îngrijorare”, a remarcat Little.

Săptămâna trecută, Regina Elisabeta s-a întâlnit cu premierul canadian Justin Trudeau la Castelul Windsor. A fost prima ei întâlnire în persoană de când a fost diagnosticată cu COVID-19 pe 20 februarie.

Deocamdată, palatul face tot posibilul pentru a vedea că ajunge la Jubileul de platină. Anul acesta, Regina sărbătorește 70 de ani de când a urcat pe tron.

„Toată lumea este foarte conștientă de faptul că ea nu a fost în cea mai bună stare de sănătate”, a spus Vickers. „Pentru Jubileul de platină, ea trebuie doar să fie văzută pe balcon pentru o poză.”

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton