“Sărbătorile le voi petrece într-o familie extinsă, alături de foarte mulți prieteni. De Paște voi merge la mânăstirea din Techirghiol, de unde era bunica mea, o mânăstire senzațională. Imediat după îmi propun să iau o plită, să o punem pe plajă și să gătim- scoici, miel, cozonac, tot ce ne trece prin cap”, mărturisește chef Scărlătescu. “Cred că acesta va fi primul an în care vom merge cu fetele la Înviere, la biserică. Pentru noi, Paștele este o sărbătoare religioasă”, adaugă chef Dumitrescu.
Anul acesta, din meniul chefilor nu vor lipsi preparatele simple și gustoase, precum ciorba și friptura de miel, ouăle roșii și nici cozonacul, însă fiecare dintre cei trei are și câte o rețetă specială, pe care nu va ezita să o pregătească. Pentru chef Cătălin mâncarea este, în esență, amintire, tocmai de aceea se va baza pe rețeta specială de drob a bunicii, în vreme ce chef Florin își va impresiona invitații cu plăcinta de berbecuț, unul dintre preparatele lui „semnătură”. Familia Bontea va face și de data aceasta echipă în bucătărie, iar chef Sorin mărturisește că desertul va fi asigurat de Miruna, fiica sa.
Chefi la cuțite, sezonul special dedicat familiilor, schimbă structura echipelor. Formate din câte patru membri, familiile vor participa ca grup în cel mai iubit show culinar, dornice să demonstreze că au ingredientele necesare pentru a obține cuțitul din partea chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Vedete, foști concurenți talentați, juniori pasionați de gătit, sau oameni în vârstă cu experiență în bucătărie, toți își vor încerca norocul în etapa audițiilor. Cei mai talentate familii vor fi alese în taberele celor trei jurați și vor intra în arena culinară Chefi la cuțite, unde au o șansă de a demonstra că au sarea și piperul necesare pentru a ajunge în marea finală și a obține premiul de 10.000 de Euro.
Noul sezon Chefi la cuțite dedicat familiilor are premiera în a treia zi de Paște- pe 30 aprilie, de la 20:00, pe Antena 1.