Homepage  / Vedete / Vedete străine

Cynthia Erivo va juca rolul unei prințese „făcute cadou”

Cynthia Erivo va juca rolul unei prințese „făcute cadou”

de Redactia Tvmania

Cynthia Erivo (33 de ani) va juca rolul unei prințese africane din secolul al XIX-lea, adusă în Anglia pentru a-i fi oferită în dar reginei Victoria, informează deadline.com.

Cynthia Erivo o va interpreta pe Aretha Franklin în sezonul al treilea din cunoscuta serie „Geniul”, difuzată de Național Geographic (care este programat, deocamdată, pentru 2021). Actrița este, de asemenea, binecunoscută pentru rolurile din „Bad Times at the El Royale” (2018) și „Harriet” (2019), cel din urmă aducându-i două nominalizări la Oscar – pentru interpretarea protagonistei și pentru cântecul „Stand Up”.

Noul său rol este al unui personaj real, Sarah Forbes Bonetta, o prințesă africană din secolul al XIX-lea, rămasă orfană și ajunsă pe mâna unui negustor de sclavi, care a fost dăruită reginei Victoria. Filmul este ecranizarea biografiei lui Bonetta, „At Her Majesty’s Request: An African Princess in Victorian England”, scrisă de Walter Dean Myers și publicată în 1999.

În 1849, o mică sclavă africană urma să fie sacrificată într-un ritual sângeros, dar un tânăr căpitan britanic, Frederick Forbes, a intervenit, provocându-l pe regele african Gezo, în fața căruia se desfășura ritualul, să i-o ofere pe fată în dar reginei Victoria. Ajuns în Anglia, Forbes i-a dăruit-o pe Sarah reginei, care a transformat-o în protejata ei. Scriitorul Walter Dean Myers a descoperit toată povestea într-un mănunchi de scrisori cumpărat de la un negustor de cărți londonez și a folosit, pentru a-și completă documentarea, jurnalul reginei Victoria, dar și ziare din epocă.

Filmul, care nu are încă titlu, va fi produs de BBC Film și o va avea pe generic pe Cynthia Erivo și în calitate de producătoare, nu doar de protagonistă, iar Benedict Cumberbatch va fi producător executiv. Cynthia Erivo, care este de origine nigeriană, s-a declarat bucuroasă și emoționată de șansa de-a juca acest rol, „care va readuce la viață o poveste profundă și o prințesă pe nedrept uitată”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton