Homepage  / Știri / Televiziune

Dacă e iulie e SharkFest! O nouă ediție debutează la Național Geographic Wild, iar Chris Hemsworth e invitat special!

Dacă e iulie e SharkFest! O nouă ediție debutează la Național Geographic Wild, iar Chris Hemsworth e invitat special!

de Redactia Tvmania

Național Geographic WILD dedică serile de sâmbătă și duminică ale lunii iulie unuia dintre cei mai de temut prădători ai naturii: rechinii Sub titulatura „SharkFest”, canalul aduce peste 20 de premiere cu și despre rechini, cu informații despre cele mai recente progrese în domeniul cercetării și conservării speciei. Iar „festivalul” debutează pe 3 iulie, de la ora 19.00, cu un mare fan al acestora: Chris Hemsworth.

 

Rechinii sunt în continuare sub lupa cercetătorilor: „Misterul care înconjoară acești prădători de top este atât de vast încât, în ciuda anilor întregi de cercetări, încă au mai rămas multe de descoperit. Ca în fiecare an, oameni de știință și experți în viața oceanelor fac noi descoperiri, revelații șocante și dezvăluie comportamente bizare ale rechinilor, așa cum nu ați mai văzut vreodată”, spune Janet Vissering, de la National Geographic, în TV Insider. 

 

Iar „SharkFest”-ului de anul acesta i s-a alăturat și Chris Hemsworth (37 de ani), cu primul documentar al seriei, „Chris Hemsworth: Plaja rechinilor”. Fascinația acestuia pentru rechini s-a născut în copilărie și a continuat până la maturitate. Australianul a crescut alături de ei, iar acum face surf în Byron Bay, lângă casa sa din New South Wales, una dintre „capitalele” lumii rechinilor.

În documentarul de o oră, interpretul lui Thor pornește într-o misiune personală pentru a găsi soluții despre cum s-ar putea trăi alături de rechini. Actorul este un surfer entuziast și un apărător al mediului, dar în egală măsură este și conștient de pericolele care-i amenință pe oameni în momentul în care se aventurează pe teritoriul marilor prădători ai oceanelor. Iar în Australia atacurile rechinilor par din ce în ce mai dese.

Chris Hemsworth underwater diving with shark in background. (National Geographic)

Alături de alți surferi, conservaționiști, apărători ai rechinilor și biologi marini, Chris încearcă noile măsuri și tehnologii care ar putea împiedica întâlnirile nedorite dintre oameni și rechini. Se scufundă el însuși alături de rechini și se alătură unei echipe care capturează un mare alb pentru a-l elibera apoi în ocean. Principalul țel al lui Chris Hemsworth este acela de a înțelege aceste magnifice creaturi ale apei și de a le ajuta să trăiască în armonie alături de oameni.

 

Alte premiere din „SharkFest”

 

„Rechin rebel?”

În octombrie 2018, îndepărtatele insule Whitsunday din Australia au fost zguduite de o serie de atacuri ale rechinilor. În mod incredibil, toate victimele au fost atacate în aceeași zonă mică de ocean, nu mai mare de patru terenuri de fotbal.

Sâmbătă 10 iulie – ora 19.00

 

„Rechinii de nisip” (FOTO)

În Fernando do Noronha, în largul Braziliei, rechinii-lămâie și-au desăvârșit arta de a prinde sardine în zona de surf… cu ajutorul unor aliați neașteptați!

Duminică 11 iulie – ora 19.00

 

„50 de fețe ale rechinilor”

Documentarul dezvăluie aspecte ale rechinilor care sunt rareori înregistrate: sunt fragili, delicați, ingenioși, cooperanți și uneori chiar stângaci.

Duminică 18 iulie – ora 20.00

 

„Cel mai periculos rechin”

Potrivit unor estimări, rechinul cu înotătoarele albe a atacat și a mâncat aproximativ 2.000 de oameni, mai mult decât marele alb, rechinul-tigru și rechinul-taur la un loc.

Sâmbătă 24 iulie – ora 19.00

 

„Crocodil contra rechin” 

Ce se întâmplă când doi dintre cei mai periculoși și mai vechi prădători ai lumii se înfruntă? Bazându-se pe imagini spectaculoase și pe cele mai recente cercetări științifice, experții în rechini și crocodili dr. Mike Heithaus și dr. James Nifong deslușesc și analizează dovezile.

Sâmbătă 31 iulie – ora 20.00

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton