Homepage  / Vedete / Vedete străine

Dakota Johnson, un nou rol la orizont! Actrița va juca într-o nouă producție Netflix

Dakota Johnson, un nou rol la orizont! Actrița va juca într-o nouă producție Netflix

de Redactia Tvmania

Dakota Johnson (31 de ani) va fi vedeta ecranizării realizate de Netflix după romanul îndrăgitei Jane Austen „Persuasiune”, informează deadline.com. 

 

„Persuasiune” este ultimul roman pe care Jane Austen a reușit să îl încheie și a fost publicat postum, la sfârșitul anului 1817, la șase luni de la moartea autoarei. Dakota Johnson, cunoscută din filmele „21 Jump Street – O adresă de pomină” (2012) și „A Bigger Splash: Pasiuni periculoase” (2015), dar și din populara franciză „Cincizeci de umbre ale lui Grey” (2015), va juca rolul personajului principal al romanului, Anne Elliot.

Filmul care o va avea în rolul principal va fi regizat de Carrie Cracknell. Aceasta este regizoare de teatru, iar în 2019 a montat pe Broadway un spectacol, „Sea Wall / A Life”, în care Jake Gyllenhall și Tom Sturridge au avut, amândoi, interpretări nominalizate ulterior la prestigiosul premiu Tony.

„Persuasion” va reprezenta debutul în cinema al lui Carrie Cracknell și o va prezenta pe Anne Elliot (Dakota Johnson), eroina romanului, ca pe o tânără nonconformistă, sensibilă și emancipată, dar condamnată să trăiască într-o familie de snobi, aflați, pe deasupra, în pragul sărăciei. Când Frederick Wentworth, un bărbat pe care l-a respins cândva, revine în viața ei, Anne trebuie să aleagă între a-și lăsa trecutul în urmă sau a-și asculta inima și a ține cont de a doua șansă.

Romanul lui Jane Austen a fost adaptat pentru ecran de scenariștii Ron Bass și Alice Victoria Winslow, iar filmul îi are ca producători pe Andrew Lazar și Christina Weiss Lurie.

Dakota Johnson a jucat recent în drama „Our Friend”, alături de Jason Segel, Casey Affleck și Isabella Kai. De asemenea, o vom vedea în curând în „The Lost Daughter”, o ecranizare după cartea Elenei Ferrante „Fiica ascunsă” (tradusă și la noi) regizată de Maggie Gyllenhaal. Pelicula se află în postproducție și îi mai are în distribuție pe Olivia Colman, Peter Sarsgaard, Jessie Buckley, Paul Mescal, Ed Harris și Alba Rohrwacher. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton