Homepage  / Cinema / Vedete străine

Dakota Johnson va fi „Madame Web”, prima super-eroină din universul Sony, în asociere cu Marvel

Dakota Johnson va fi „Madame Web”, prima super-eroină din universul Sony, în asociere cu Marvel
4

de Andreea Hentea,

Dakota Johnson (32 de ani) a fost selectată pentru a juca prima super-eroină din universul Sony, în asociere cu Marvel Entertainment, scrie deadline.com. 

După succesul copleșitor al filmului „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă” / „Spider-Man: No Way Home” (2021), studiourile Sony încearcă să creeze noi personaje în asociere cu Marvel Entertainment. Se pare că Dakota Johnson (pe care am văzut-o recent în „Fiica ascunsă”, pe Netflix, alături de Olivia Colman), e în discuții pentru a juca rolul unei noi super-eroine, în viitorul film „Madame Web”. Filmul urmează să fie regizat de cineasta britanică S.J. Clarkson („The Defenders”, „Collateral”, „Succesiunea”), iar scenariul va fi scris de Matt Sazama și Burk Sharpless. 

O rivală a lui Doctor Strange

În banda desenată căreia îi aparține personajul, Madame Web este descrisă ca o femeie în vârstă suferindă de miastenie, care a fost conectată, pentru a supraviețui, la un dispozitiv care seamănă cu o pânză de păianjen. Vârsta și starea medicală au făcut ca această supereroină atipică să nu se lupte direct cu vreun rival. Unele surse au spus deja că, din acest motiv, povestea sa va arăta foarte diferit de istoriile tipice cu super-eroi și că, datorită puterilor ei psihice extraordinare, eroina urmează să fie un fel de versiune creată de Sony a lui Doctor Strange. 

În orice caz, extragerea unei noi super-eroine din mulțimea de personaje Marvel și inserarea ei într-o nouă aventură produsă de Sony a fost întotdeauna o prioritate a studiourilor, având în vedere lista lungă de personaje feminine puternice care au apărut în benzile desenate Marvel de-a lungul anilor (precum Văduva neagră, Jessica Jones sau Spider-Woman).

Directorii studiourilor Sony s-au interesat exact cine va deține rolul principal, întâlnindu-se cu câteva dintre cele mai bine cotate actrițe de la Hollywood în ultimele două luni. Lista a fost mereu scurtată, pentru ca, în cele din urmă, Dakota Johnson să obțină statutul de favorită pentru viitorul rol Madame Web. 

Nume sonore și încasări mari

În momentul de față, bilanțul studiourilor Sony e mai mult decât satisfăcător. „Venom: Să fie carnagiu” / „Venom: Let There Be Carnage” (2021), cu Tom Hardy, a încasat peste 500 de milioane de dolari la nivel mondial, în timp ce „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă”  (2021) a devenit cel mai rentabil film al anului trecut, cu încasări de 1,7 miliarde de dolari la nivel mondial.

Cât despre Dakota Johnson, actrița a avut un an mai mult decât fast. Rolul ei din filmul „Fiica ascunsă” (disponibil pe Netflix din 31 decembrie), regizat de Maggie Gyllenhaal, a fost foarte apreciat. Noua comedie dramatică în care a jucat, „Cha Cha Real Smooth”, prezentată la Sundance, a fost achiziționată de platforma Apple+ cu 15 milioane de dolari după premiera din festival, iar nu peste mult timp o vom vedea în „Persuasion”, noua și așteptata ecranizare după inegalabila Jane Austen.

S.J. Clarkson regizează, în prezent, serialul „ Anatomy of a Scandal”, adaptare a bestsellerului omonim scris de Sarah Vaughan. Acesta se va lansa pe 15 aprilie pe platforma Netflix din Statele Unite și va urmări un nou scandal sexual izbucnit în rândurile elitei britanice. „ Anatomy of a Scandal” îi va avea în distribuție pe Michelle Dockery, Sienna Miller, Naomi Scott, Ben Radcliffe, Josette Simon și Jonathan Coy.

Cineasta a regizat, de asemenea, un episod din serialul multipremiat „Succesiunea” și miniseria „Collateral” (lansată în 2018), cu Carey Mulligan în rolul principal. Dintre producțiile Marvel, S.J. Clarkson a regizat și produs serialul „Marvel’s Jessica Jones”, lansat în 2015, cu Krysten Ritter, Carrie-Anne Moss și David Tennant și continuarea acestuia, miniseria „Marvel’s The Defenders”, cu Charlie Cox, Krysten Ritter și Sigourney Weaver, lansată în 2017. Ambele producții sunt disponibile pe Netflix.

Momentul stânjenitor trăit de Dakota Johnson în direct la tv: „Nimic din ce n-a văzut deja toată lumea”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton