Homepage  / Știri

Damien Chazelle a strâns o distribuție promițătoare pentru „Babylon”, filmul care va reînvia Hollywoodul anilor ’20

Damien Chazelle a strâns o distribuție promițătoare pentru „Babylon”, filmul care va reînvia Hollywoodul anilor '20

de Redactia Tvmania

Damien Chazelle, regizorul multipremiatului „La La Land” (2016), a strâns o distribuție sonoră pentru noul său film, „Babylon”, plasat în Hollywoodul anilor '20-'30. Pe genericul său îi vom vedea pe Margot Robbie, Brad Pitt, Max Minghella, Eric Roberts și Lukas Haas, informează deadline.com.  

 

În 2017, la 32 de ani, Damien Chazelle devenea cel mai tânăr câștigător al unui Oscar pentru regie (pentru filmul „La La Land”). Cineastul tocmai a completat distribuția noului său film, „Babylon”, a cărui acțiune va fi  plasată în Hollywoodul anilor ’20-’30.

Filmul, al cărui scenariu este scris tot de Chazelle, va evoca mari vedete ale epocii, precum Clara Bow (care a inspirat personajul jucat de Margot Robbie) sau John Gilbert (care va fi întruchipat de Brad Pitt). 

 

În vara anului 2019, Damien Chazelle a trimis o schiță de lucru a poveștii câtorva mari studiouri. Imediat au început să circule zvonuri despre valoarea evidentă a scenariului, pe care Leonardo DiCaprio și Brad Pitt îl citiseră deja (și îl apreciaseră mult) în timpul filmărilor la „A fost odată la… Hollywood”, al lui Quentin Tarantino. 

Cu toate acestea, Chazelle n-a fost scutit de cârtelile mai multor directori de studiouri, care au ezitat din cauza bugetului proiectat, care se plasa între 80 și 100 de milioane de dolari. Prin urmare, el a refăcut scenariul pentru a reduce bugetul.

La scurt timp, a izbucnit un conflict între studiourile Paramount și Lionsgate cu privire la drepturile de distribuție ale filmului la nivel internațional, câștigate în cele din urmă de Paramount.

 

Un Hollywood rebel și necenzurat

Povestea este plasată la Hollywood, la sfârșitul anilor ’20 și începutul anilor ’30, în timpul tranziției industriei cinematografice de la filmele mute la cele sonore. Această epocă a Hollywood-ului a fost renumită nu doar pentru petrecerile sale legendare și comportamentul rebel al vedetelor, ci și pentru filmele sale care conțineau nuditate, gesturi obscene, relații homosexuale, adulter, viol, avort și consum de droguri.

 

Când s-a pus în aplicare Codul Hays, în 1934, toate poveștile hollywoodiene au fost sever restricționate, iar filmele au fost supuse unei comisii de cenzori. Codul avea să rămână în vigoare până în 1968, iar epoca transgresivă a cinematografiei de la începuturile secolului a fost uitată între timp.

 

Vedete de azi, în rolurile celor de ieri

Damien Chazelle a distribuit-o inițial pe Emma Stone, vedeta sa din „La La Land”, în rolul principal feminin din „Babylon”, inspirat de celebra Clara Bow. Actrița a renunțat însă la rol după amânarea producției din cauza pandemiei, fiindcă avea programate alte filmări.

Margot Robbie a fost distribuită în rol, iar Damien Chazelle a rescris în parte rolul pentru a i se potrivi mai bine actriței. 

 

Brad Pitt va interpreta personajul principal masculin din film, inspirat de celebrul John Gilbert. Acesta s-a bucurat de mare succes în epoca filmului mut, fiind supranumit „The Great Lover” și rivalizând cu Rudolph Valentino. Gilbert nu a reușit, totuși, să aibă același succes în filmele sonore.

S-a zvonit chiar că puternicul Louis B. Mayer a ordonat alterarea vocii sale înregistrate, ridicând-o cu un ton, pentru a-l distruge. Până în 1934, alcoolismul afectase deja sănătatea lui Gilbert. Acesta a murit de insuficiență cardiacă la 38 de ani, vegheat de vedete ca Marlene Dietrich și Greta Garbo.

Cum Eric Roberts, Max Minghella („Povestea slujitoarei”), Flea (celebru basist și fondator al trupei Red Hot Chilli Peppers, pe care l-am văzut în filme ca „Marele Lebowski” sau „Baby Driver”), Lukas Haas („The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”) și Samara Weaving („Hollywood”, „Trei panouri în afara orașului Ebbing, Missouri”) au completat recent distribuția, filmul „Babylon” a intrat în pre-producție.

 

Mai mult, s-a stabilit ca povestea regizată de Chazelle să aibă o avanpremieră în Statele Unite de Crăciunul anului 2022, pentru ca lansarea propriu-zisă să aibă loc pe 6 ianuarie 2023. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton