Homepage  / Știri

Dan Diaconescu, trimis în judecată

Dan Diaconescu, trimis în judecată

de Redactia Tvmania

Patronul OTV, Dan Diaconescu, a fost pus sub învinuire într-un proces care va începe pe 22 noiembrie, fiind acuzat de două fapte de şantaj, potrivit România Liberă.

Primul capăt de acuzare vine din 2005, când Diaconescu a solicitat 140 de mii de euro, iar al doilea chiar de anul trecut, când acesta a cerut 200 de mii de euro. Unul dintre martori este Marcel Puşcaş, fost preşedinte al clubului Steaua Bucureşti şi fost realizator la OTV.

Diaconescu a fost anchetat pentru prima dată de procurorii anti-corupţie în 2005, pentru şantajarea afaceristului Petre Paul Ţârdea, organizatorul jocului de noroc “Eurotombola” de la Prima. Patronul OTV i-ar fi cerut acestuia 140 de mii de euro – câte 10 mii pe lună pentru publicitate la televiziunea sa şi 4 mii lunar pentru sine.

Motivul? Diaconescu ar fi păstrat secretul asupra unor nereguli ale jocului dacă îşi primea banii. Negocierea s-a făcut la restaurantul vedetei Antena 1 Romică Ţociu, iar Puşcaş a negat, iniţial, şantajul, apoi s-a răzgândit când a fost acuzat de mărturie mincinoasă.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton