Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Dan Negru, discurs emoționant pe scena Premiilor TVmania 2022. Ce a spus despre regretatul Andrei Gheorghe

Dan Negru, discurs emoționant pe scena Premiilor TVmania 2022. Ce a spus despre regretatul Andrei Gheorghe
4

de Andra Stana,

Dan Negru s-a numărat printre câștigătorii serii de marți, 15 noiembrie, la Premiile TVmania 2022. Pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, vedeta Kanal D a ridicat trofeul pentru „Cea mai bună emisiune-concurs”. Dan Negru a profitat de ocazie să îl aducă în discuție pe Andrei Gheorghe și câteva dintre cuvintele pe care regretatul prezentator i le-a spus cu ani în urmă.

Discursul lui Dan Negru de la Premiile TVmania 2022 a fost unul emoționant. Prezentatorul de la Kanal D, care a ridicat trofeul pentru „Cea mai bună emisiune-concurs”: Tu urmezi! (Kanal D), și-a început speech-ul plecând de la o idee pomenită de Dani Oțil, cu câteva minute înainte.

„Când am intrat în sală, l-am auzit pe Dani (Oțil, nr.) zicând că s-a dus dracu televiziunea. Da, corect. Dar și noi o îndreptăm încolo. Și noi îi dăm un brânci, noi toți. (…)”.

Dan Negru și-a amintit apoi un moment trăit în compania lui Andrei Gheorghe. Regretatul om de radio și televiziune, una dintre cele mai nonconformiste vedete ale micului ecran, s-a stins din viață în anul 2018, în urma unui infarct.

Andrei Gheorghe, pe scena Premiilor TVmania 2004

Cu niște ani în urmă eram la Chișinău cu domnul Andrei Gheorghe – un om extrem de smart. Aș vrea din când în când să-i amintim pe cei care au construit breasla asta. Și am lucrat cu Andrei la Prime, în Chișinău. Și Andrei zicea la un moment dat – făcea, dacă țineți minte, „Lanțul slăbiciunilor” – un super show, smart, așa cum era și Andrei, care nu funcționa pe cifre. Eu la vremea aia plimbam blonde, o scoteam pe Mama Natură, 50 share, cât se făcea pe atunci. Da, quiz-urile nu erau căutate. Și Andrei, țin minte vorba lui, „Bă, Negrule, o să se rărească idioții și la televizor”. Îi țin minte vorba asta.”, și-a amintit Dan Negru.

Apoi, vedeta Kanal D a ținut să își laude și colegii de la alte televiziuni. „Fac o treabă extraordinară colegii mei – Cabral, Liviu (Vârciu, n.r.) face o treabă extraordinară, Virgil (Ianțu, n.r.) la TVR”, a spus Dan Negru pe scena de la Premiile TVmania 2022.

Nu în ultimul rând, Dan Negru le-a mulțumit și „celor de la Kanal, că au avut curajul să nu copieze. E tare important asta. Eu mai plimb, așa… pe unde am fost, pe la TVR, pe la Antenă, vorba lui Blaga. Știi? „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”. Le mulțumesc că au avut curajul să nu copieze cu „Tu urmezi!” și cu „Jocul cuvintelor”, un format care promovează limba română. Culmea, pe o televiziune care are acționariat străin, turcesc. Așa că le mulțumesc pentru asta.

Vă mulțumesc că mi-ați dat posibilitatea să-l amintesc pe Andrei, pe Gheorghe. Să ne amintim din când în când de oamenii care au construit breasla asta, așa cum suntem noi. Răsfirați, cu scaune puține…”, și-a încheiat omul de televiziune discursul de la Premiile TVmania 2022.

Dan Negru: „Dumnezeu a fost blând cu mine și mi-a dat ani mulți de reușite profesionale”

După ce a primit trofeul pentru „Cea mai bună emisiune-concurs: Tu urmezi! (Kanal D), la gala premiilor TVmania 2022, Dan Negru a ținut să mulțumească tuturor celor care au fost alături de el „peste tot în anii ăștia”.

Într-un mesaj pe Instagram, prezentatorul „Tu urmezi!” și „Jocul cuvintelor” a recunoscut că s-a bucurat de „ani mulți de reușite profesionale”.

  • Sunt singur in mașină, eu si premiul ăsta pe care tocmai l-am primit.
  • Dumnezeu a fost blând cu mine și mi-a dat ani mulți de reușite profesionale.
  • Nu le-am cerut, dar am mulțumit pentru ele. Pentru că rugăciunea corectă e de mulțumire si nu de cerere…
  • Nu știu dacă am apucat să vă spun vreodată : MULȚUMESC ! Vouă, celor care ați fost cu mine peste tot in anii ăștia , la TVR, la Antena, la Kanal, la Prime Chișinău…
  • MULȚUMESC…”, a scris Dan Negru, pe contul personal de Instagram, marți seară.

Foto: Dumitru Angelescu, arhivă TVmania

premiile-tv-mania_dan-negruIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton