Homepage  / Vedete româneşti

Dan Negru, imagini din vacanța de vis în Japonia. Ce comparație a făcut cu România. „Mă uit cu ciudă la Muntele Fuji”

Dan Negru, imagini din vacanța de vis în Japonia. Ce comparație a făcut cu România. „Mă uit cu ciudă la Muntele Fuji”

de Roxana Mirea,

Dan Negru se bucură de o vacanță de vis de Japonia. Prezentatorul de la Kanal D are parte de experiențe extraordinare, însă nu poate să nu comparare modul de promovare al Japoniei cu cel din țara noastră. Iată de ce este dezamăgit Dan Negru de felul în care este promovată România.

Dan Negru, dezamăgit de modul în care e promovată România

Dan Negru își petrece vacanță din această vară în Japonia și a împărtățit cu fanii lui de pe rețelele sociale diverse imagini și păreri despre Țara Soarelui Răsare. De asemenea, prezentatorul TV a publicat și un mesaj prin care își exprimă dezamăgirea despre modul în care este promovat turismul în România și a făcut o comparație între țara noastră și Japonia.

Mă uit cu ciudă la Muntele Fuji. Singurul lor munte e un brand mondial doar pentru că japonezii au înțeles că publicitatea e abțibild pentru creiere. Noi nu avem abțibildul ăsta. Ca să-l facă cunoscut, japonezii au cumpărat ani de zile publicitate de țară. Noi ne-am chinuit cu frunza logo de țară, apoi i-am bagat în pușcărie pe ăia care au făcut-o și ne-am lăsat păgubași. Îl promovăm pe Dracula care e invenția unui scriitor englez, Bram Stocker. La noi turismul e paradisul hoților, de la miniștri la hotelierii lacomi. Din singurul lor munte, Fuji, japonezii au făcut o legendă mondială. Copiii lor învață la școală că țara lor e un arhipelag sărac, fără resurse și că doar oamenii pot face din Japonia o țară mare. Noi învățăm că avem o țară bogată, cu de toate, mare, munte, deltă. Nu ne învață nimeni cum să le merităm!” a scris Dan Negru pe Facebook.

Dan Negru, imagini din vacanța în Japonia

Dan Negru a împărtășit momentele sale petrecute în Japonia pe rețelele sociale. Prezentatorul de la Kanal D a publicat imagini videoclipuri în care explorează orașele vibrante, templele tradiționale și natura japoneză. Prezentatorul TV și-a exprimat fascinația pentru cultura și tradițiile japoneze, precum și pentru ospitalitatea și amabilitatea localnicilor, potrivit libertatea.ro.

Printre altele, Dan Negru a fost uimit de curățenia din Japonia și de faptul că acolo nu există niciun coș de gunoi pe stradă.

O minte sănătoasă începe într-un spațiu curat cred japonezii. Totul este curat aici. Asta e o coadă ca să urci în autobuz. Nu găsești niciun coș de gunoi aici, oricât de mare ar fi curățenia. Japonezii consideră că gunoiul este ceva intim, care nu trebuie expus în public. Pot să merg kilometri întregi fără să găsesc un coș de gunoi. Peste tot sunt indicatoare să nu arunci gunoiul pe jos. Aici este descurajat și mâncatul în public. Atunci când cumperi mâncare ți se recomandă să nu o mănânci pe stradă”, a povestit Dan Negru într-un video publicat pe contul lui de Facebook.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton