Homepage  / Vedete româneşti

Dan Șucu, la „Imperiul Leilor”: „Drumul către profit se lasă așteptat”

Dan Șucu, la „Imperiul Leilor”: „Drumul către profit se lasă așteptat”

de Cătălina Matei,

Cu o vastă experiență în domeniul afacerilor, fondatorul Mobexpert a ajuns să investească la „Imperiul Leilor” în business-uri total diferite de domeniul său de activitate. Chiar și în eclere, după cum a declarat când a fost invitat la Știrile Pro TV. Cât de profitabile sunt afacerile în care a intrat? Iată ce ne-a declarat Dan Șucu...

Din nou în postura de Leu în cel de-al treilea sezon al emisiunii „Imperiul Leilor”. De ce ați acceptat din nou să participați la acest show?

Îmi face plăcere, mi-a făcut și prima oară plăcere, îmi face plăcere și acum. Sunt absolut convins că ingredientul care lipsește în piață în clipa de față pentru mulți dintre cei care privesc, pentru a decide și ei să își ia viața în propriile mâini, este încrederea. Eu sper că tot ce se întâmplă aici și faptul că privesc și înțeleg această emisiune îi ajută în această direcție de încredere. Fără încredere nu există reușită.

Spuneți-mi ce idei de afaceri căutați în acest nou sezon…

La fel ca în primul sezon m-am gândit ca o să investesc în produse sau în servicii care au legătură cu afacerea mea de bază, dar pe măsură ce avansez mă trezesc investind sau dorind să investesc în produse care n-au nicio legătură cu afacerea mea, pentru că ceea ce caut de fapt, și ceea ce căutăm cu toții, este omul care stă în spatele afacerii respective. Chiar acum câteva ore am făcut o propunere de investiție unor tineri al căror produs n-avea nicio legătură cu tipul de produs pe care eu îl vând, dar erau niște tineri care, din punctul meu de vedere, erau atât de hotărâți, atât de dedicați, încât nu aveau nicio variantă prin care să nu reușească.

Afacerile în care ați investit deja în sezonul trecut au început să fie profitabile?

Sezonul trecut am investit în 10 idei de afaceri, deocamdată drumul către profit se lasă așteptat, dar sunt convins că este acolo.

Dar sunteți mulțumit de ideile de afaceri în care ați investit?

Dacă nu eram mulțumit, nu investeam. Nu asta e problema, dar în continuare mai avem de lucru pentru a înțelege ideea și de profitabilitate.

Ce tip de Leu vă considerați: unul mai blând sau unul mai feroce?

Pot spune că anul acesta aș vrea să schimb puțin din atitudinea anului trecut. Anul trecut chiar dacă m-am întâlnit din când în când cu antreprenori care au venit nepregătiți, am fost poate prea amabil sau prea puțin interesat de a le explica cu adevărat într-un mod mai direct neajunsurile pe care le-au avut. Intenționez ca anul ăsta să fiu mai exigent și în tipul de afacere pe care o aleg, și în modul în care le-aș putea atrage atenția antreprenorilor asupra neajunsurilor pe care le au în prezentare sau în afacerea pe care o conduc.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton