Homepage  / Vedete româneşti

Dana Rogoz și soțul ei, pasionați de design interior. „Amenajarea interioară a caselor în care am locuit a fost mereu făcută de noi”. EXCLUSIV

Dana Rogoz și soțul ei, pasionați de design interior. „Amenajarea interioară a caselor în care am locuit a fost mereu făcută de noi”. EXCLUSIV
10

de Roxana Mirea,

Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, sunt pasionați de design interior. Așadar, aceștia s-au ocupat mereu de amenajarea interioară a caselor în care au locuit. Ba mai mult, îndrăgita actriță ne-a povestit cum ea și soțul ei au ajuns în situația în care să se semneze ca „designeri de interior”.

Recent, Dana Rogoz și regizorul Radu Dragomir au amenajat un apartament, căruia i-au oferit un aer vintage. În plus, renovarea mansardei este încă în plin proces. De asemenea, se gândesc serios să renoveze și casa lor din Viscri. Dana Rogoz ne-a vorbit despre toate aceste aspecte, povestind și de ce preferă obiectele de design vintage sau casele veche.

Dana Rogoz, despre pasiunea pentru design interior

Este clar ca lumina zilei că ești pasionată de design interior. Te-ai vedea să transformi această pasiune într-o profesie?

Nu, nu mă văd ridicând această pasiune la statutul de profesie. Dar e drept că ni s-a întâmplat o dată, mie și lui Radu, să trebuiască să ne semnăm ca „designeri de interior” :). Asta pentru că mansarda noastră fusese aleasă să facă parte dintr-un număr al revistei Igloo, dedicat mansardelor. Și mai întâi le-am spus cine a fost arhitectul care a semnat renovarea și consolidarea mansardei, dar când ni s-a cerut să completăm cine a semnat design-ul interior… le-am spus că „noi”. „- Cum voi? Nu a fost un designer de interior?” „Aaa… nu, doar noi doi. Pasiunea noastră…”. Și uite așa am ajuns să fim trecuți pe lista lor, alături de alți designeri de interior de la noi, pe care îi apreciem foarte tare Radu și cu mine.

dana-rogoz-46Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Apartamentul recent renovat are un aer vintage și, din imaginile publicate de tine, pare că este ca o poartă spre o altă lume. De unde această pasiune pentru „vechi”, mai ales că și casa în care locuiți este de la 1900? De ce simți nevoia să readuci la viață lucrurile vechi, cum ar fi ușile, de exemplu?

E simplu: mă emoționează mai tare un obiect de design vintage sau o casă veche cu o anumită arhitectură și istorie. Cred că o casă veche, o ușă veche de lemn, un scaun vintage, un lampadar, ascund în fisurile, crăpăturile și micile imperfecțiuni, datorate trecerii timpului, povești care merită să fie salvate.

Cum decurge renovarea mansardei? Care sunt schimbările pe care vreți să le faceți?

Suntem încă în plin proces. Am început de la dorința de a schimba bucătăria, și am ajuns să schimbăm pardoseala și baia din mansardă. Bucătăria, în schimb, încă nu e finalizată. Dar nici nu ne grăbim. Încercăm să ne bucurăm cât mai mult de proces. Și alegem un model de scaun, o canapea sau o lampă, după luuuuungi căutări și doar când suntem foarte convinși că e ceea ce ne dorim.

De ce Viscri este un loc special pentru Dana Rogoz și soțul ei

Ce ne poți spune despre casa voastră din Viscri? Aveți de gând s-o renovați?

Desigur, e în plan, doar că proiectul e foarte complicat și costisitor. Așa că o luăm pas cu pas. Momentan s-au făcut niste șanțuri care să adune apa din pământ, pentru a putea usca și consolida, ulterior, fundația.

De ce este Viscri un loc atât de special pentru voi?

Toate satele săsești ne plac, doar că ne-am bucurat să ne găsim această casă tocmai în Viscri, unde exista deja o comunitate foarte unită și care înțelege cât de important e să conservi un astfel de sat. Când ne plimbam pe uliță, am senzația că intram într-o poveste, că e prea frumos să fie adevărat.

Ați apelat vreodată la un designer profesionist pentru renovările pe care le-ați făcut de-a lungul timpului sau ați preferat să vă amenajați casa / apartamentul după bunul plac?

Amenajarea interioară a caselor în care am locuit a fost mereu făcută de noi. Asta s-a întâmplat nu pentru că nu suntem conștienți că există oameni foarte pregătiți și talentați care ar putea să facă asta în locul nostru, ci pentru că pur și simplu avem o pasiune pentru acest domeniu mult prea puternică.

Dana Rogoz, despre relația cu soțul ei, Radu Dragomir

Tu și Radu sunteți căsătoriți de mulți ani și aveți doi copii superbi. Care este secretul vostru? Cum reușiți să mențineți vie flacăra iubirii?

Nu deținem rețeta relațiilor longevive, căci nu există una. Adică fix aceleași „ingrediente” ar putea avea o cu totul altă valoare în alte cupluri, alte vieți. Ne iubim, ne respectăm, ne admirăm și ne ascultăm unul pe celălalt. Auzim nevoile pe care le are celălalt și încercăm să fim atenți și să protejăm ce am construit în aproape 19 ani de relație.

Ce pasiuni au Vlad și Lia? Ce îi vezi devenind în viață, chiar dacă sunt încă micuți? Ți-ai dori să îți calce pe urme?

E mult prea devreme să vorbim despre asta. E fantastic că sunt încă la vârsta la care pot avea ORICE meserie își pot imagina.

Foto credit: Felicia Simion

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton