Homepage  / Vedete româneşti

Dana Rogoz, vacanță de vis în Japonia. Ce a făcut actrița pentru prima dată în viața ei

Dana Rogoz, vacanță de vis în Japonia. Ce a făcut actrița pentru prima dată în viața ei
22

de Roxana Mirea,

Dana Rogoz se află într-o vacanță de vis în Japonia. Actrița se bucură de clipe de relaxare alături de soțul ei, Radu Dragomir, și copiii lor: Vlad și Lia. Împreună cu ei este și Barbu, fiul lui Radu Dragomir din altă relație. Îndrăgita actriță are un jurnal de călătorie și îi ține la curent pe fanii ei cu activitățile lor din vacanță. Iată ce imagini spectaculoase a publicat Dana Rogoz din vacanța în Japonia.

Dana Rogoz, vacanță de vis în Japonia

În urmă cu câteva zile, Dana Rogoz și soțul ei au plecat, alături de Lia, Vlad și Barbu, într-o vacanță de vis în Japonia. Actrița a mărturisit pe rețelele sociale că visa de foarte mult timp să ajungă în Japonia.

„După toate cărțile lui Haruki Murakami citite, după toate filmele lui Hirokazu Koreeda și animațiile lui Miyazaki văzute, trebuie să mă ciupesc din când în când ca să realizez că am ajuns cu adevărat în Japonia. Îmi doresc de foarte mulți ani această călătorie, dar pandemia ne-a amânat planurile.

Am intrat în hotel pe la ora 2 noaptea aseară, după un zbor foarte lung. Era pustiu. Pe ușă scria că trebuie să sunăm dacă venim în intervalul orar 25:00 – 5:00 (ora „25:00” mi s-a părut un detaliu drăguț). Așa că am sunat, am fost ghidați către etajul 36, unde e recepția, iar când am intrat…. oh, doamne… mi-am amintit instantaneu de hotelul din filmul „Lost in Translation” al Sofiei Coppola (de altfel, unul dintre filmele mele preferate din toate timpurile, care siguranță îmi va mai apărea ca referință în minte vacanța asta). Superb, pur și simplu superb! Fiindu-ne foame după drum, Barbu și Vlad s-au dus la primul 7 Eleven și s-au întors cu o pungă de snacks-uri japoneze, dintre cele mai ciudate. Ciocolata a fost bună, totuși, și orezul fiert cu sare, în pungi de plastic mici, „de buzunar”.

Toaletele sunt într-adevăr sofisticate, așa cum citisem. Iar camerele de hotel mici (a noastră teoretic e foarte mare, dar tot mică, de fapt). Și pentru că Vlad nu a vrut să doarmă cu Barbu în cameră aseară, am dormit toți 4 într-un pat destul de îngust, înghesuiți ca niște sushi maki într-o caserolă”, a scris Dana rogoz pe Instagram.

Cum a fost prima zi în Tokyo pentru Dana Rogoz și familia ei

Dana Rogoz și familia ei s-au bucurat de locurile superbe din Tokyo, capitala Japoniei.

Prima zi în Tokyo. E spectaculos! Funcționăm încă pe fusul orar din România, drept urmare ne-am trezit la ora 14:30 ora locală. Am plecat spre Tokyo Station pentru a schimba voucherele cumpărate din țară pe JR Pass-urile cu care vom călători 2 săptămâni prin Japonia. Pe seară am ajuns la templul Senso-ji. Am mâncat un ramen excelent la Urinbo și am pornit spre cartierul anime-urilor și jocurilor video Akihabara, unde femei costumate în personaje Manga te ademeneau spre cluburi ascunse în clădiri înalte. Surpriza cea mai mare pentru mine e că Tokyo e un oraș liniștit – cel puțin la orele în care l-am vizitat în prima zi. Chiar și la metrou sau în gară – printre cele mai aglomerate din lume – e o liniște surprinzătoare. Și e mult mai ușor să te orientezi decât aș fi crezut, pentru că stațiile de metrou și tren sunt numerotate. Deci nu e nevoie să reții sau să citești denumirile lor complicate, ci poți pur și simplu să cauți drumul către… Y18 sau 4 sau 12… Ah, iar vitrinele care își prezintă meniul cu mâncare din plastic au fost pe placul lui Vlad”, a povestit actrița.

dana-rogoz-vacanta-de-vis-in-japonia-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 22

Ce a făcut Dana Rogoz pentru prima dată

În continuare, vedeta le-a mai povestit fanilor ei ce au mai vizitat în Tokyo, dar și cum și-a luat inima în dinți și a intrat dezbrăcată, pentru prima dată, în onsen-ul hotelului.

„A treia zi în Tokyo a început cu o vizită a templului Meiji, unde sunt făcute și fotografiile. Apoi ne-am plimbat pe Omotesando, acest Champs Elysees al orașului Tokyo. Fiind sâmbătă, era destul de aglomerat. Iar cum noi nu aveam în plan să facem shopping, am ieșit din mulțime și am plecat către Gotokuji, adică „templul pisicilor”, cum l-am denumit noi. (…)

Pe seară am luat cina în Shibuya (pe care voiam să o vedem și noaptea), apoi ne-am întors la hotel pentru a încerca onsen-ul. Ei bine, da! După 3 zile în care mi-am făcut curaj, am intrat – complet dezbrăcată – în onsen-ul hotelului nostru (Mitsui Garden Hotel Toyosu). Am citit de zece ori înainte care sunt regulile pentru a intra într-o astfel de baie publică cu apă termală, ca nu cumva să fac vreo greșeală. Ei sunt atât de disciplinați, riguroși, corecți, încât nu vrei să provoci cine știe ce … dezechilibru. Țin să spun că am fost foarte sceptică. Nu am făcut niciodată nudism și nu credeam că voi reuși să mă simt vreodată relaxată în timp ce stau goală, înconjurată de alți oameni. Dar cert e că am urmat întocmai ritualul și după câteva minute de stat în apa fierbinte, ascultând muzica ambientală și simțind din când în când adierile de vânt, parcă m-am desprins de tot ce e în jur și am rămas singură cu gândurile mele. Ca un personaj al lui Murakami, pe fundul unei fântâni. Mi-a plăcut atât de mult, încât l-am convins și pe Radu să intre, firește, în zona dedicată bărbaților. Teoretic au voie și copiii, dar atmosfera la acest onsen era atât de serenă, încât am preferat să facem cu schimbul. Adică unul dintre noi să rămână cu ei în camera de hotel, în timp ce celălalt să se bucure de această experiență unică”, a mai povestit Dana Rogoz.

dana-rogoz-vacanta-de-vis-in-japonia-2-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  8 / 22

Dana Rogoz, mai multe imagini din vacanța în Japonia

După experiențele de vis din Tokyo, Dana Rogoz și familia ei au plecat spre noua cazare din Osaka.

„Ieri am plecat din Tokyo spre noua cazare din Osaka, făcând un ocol prin Hakone. Practic, într-o singură zi, pentru tot acest traseu, am schimbat în total 12 trenuri și metrouri. Norocul nostru a fost că am trimis bagajele mari prin curier direct la destinație și am călătorit doar cu un rucscac mic cu schimburi și niște genți de mână, pline cu cărți și jocuri pentru copii. Dar ne-am descurcat mai bine decât aș fi crezut. Ținta era muntele Fuji, doar că el nu a vrut să se arate neam. A stat non stop ascuns printre nori. Așa că am găsit alte lucruri interesante de făcut în Hakone. În primul rand, trebuie să spun că mi-a plăcut în mod special gara din acest orășel de munte. Când am coborât din tren, am mai rămas special câteva minute pe pasarelă că să mă bucur de atmosfera locului. Apoi ne-am decis că cea mai bună opțiune pentru noi, având în vedere vremea, este Hakone Open Air Museum. A fost o surpriză cu totul neașteptată acest muzeu. Pornind de la instalațiile pentru copii și până la pavilionul dedicat lui Picasso! Cine și-ar fi închipuit că pe un vârf de munte vom găsi lucrări ale lui Picasso?! Foarte frumos acest muzeu în aer liber, cu totul special. Bine, trebuia să ne vedeți alergând după Lia prin labirint, în timp ce ea alerga după Vlad, care alerga după Barbu. Ne-am gândit că nu ar fi fost o idee grozava să o pierdem într-un labirint :))

Trenul care urcă și coboară între gara din Hakone și muzeu e o atracție în sine, pentru că trebuie să facă mișcări dute-vino, panta fiind prea abruptă.

Pe seară, am ajuns la cazarea din Osaka – It Hotel”, a povestit Dana Rogoz.

Găsiți în galeriile foto imaginile publicate de Dana Rogoz din vacanța în Japonia.

Sursa foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton