Homepage  / Articole

Daniel Buzdugan, în vizită la Muntele Athos

Daniel Buzdugan, în vizită la Muntele Athos

de Redactia Tvmania

Daniel Buzdugan a făcut o călătorie spirituală de patru zile la Muntele Athos, de unde s-a întors mai relaxat şi cu multe sfaturi înţelepte pe care le-a primit de la călugări. Pentru că l-am luat la întrebări, ni le-a spus şi nouă.

De foarte mult timp îşi dorea Daniel Buzugdan să meargă în Grecia la Muntele Athos, iar la  sfârşitul lui iulie i s-a împlinit dorinţa: a ajuns acolo alături de câţiva prieteni.

„La mănăstirea Vatopedu, unde am stat, m-a impresionat liniştea, e un loc în care chiar te regăseşti. Nici oboseală nu am simţit după aproape 24 de ore de mers, ba cu maşina, ba cu feribotul. Mă aşteptam să fie totul aspru, ca la mănăstire, dar călugării au fost foarte blânzi şi neutri. Ei doar spuneau „asta e bine să faci, asta nu e bine”.

A fost o călătorie spirituală, nu una turistică. M-am spovedit, m-am trezit dimineaţa la patru să merg la slujbe, m-am dus noaptea la slujbe, am ţinut post. Am mâncat de două ori pe zi şi m-a impresionat să-i văd pe acei călugări uscăţivi mereu veseli şi senini. Mă simţeam şi eu foarte bine când îi vedeam pe ei aşa. Îi sfătuiesc pe toţi bărbaţii ca măcar o dată în viaţă să treacă pe la Muntele Athos. Este locul cel mai apropiat de Dumnezeu din lume”.

Citeşte articolul integral în TVmania de luni, 13 august.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton