Homepage  / Vedete străine

Daniel Craig, interpretul lui James Bond, a devenit comandor onorific în Marina Regală Britanică

Daniel Craig, interpretul lui James Bond, a devenit comandor onorific în Marina Regală Britanică

de Andreea Hentea,

Considerat cel mai longeviv interpret al lui James Bond, care a jucat în cinci filme de-a lungul a 15 ani, Daniel Craig a fost numit comandor onorific în Marina Regală Britanică, fiind astfel investit cu același rang pe care îl are agentul 007 pe ecran, informează news.sky.com. 

Această investire flatantă vine chiar înainte de premiera așteptatului film „Nu e vreme de murit” / „No Time to Die” (2021), cel mai nou titlu din franciza Bond, care va intra pe ecrane pe 1 octombrie. Acesta este ultimul film în care actorul britanic în vârstă de 53 de ani joacă rolul celebrului agent 007. 

Realizatorii celebrei francize Bond au colaborat îndeaproape, în timpul turnării filmului „Nu e vreme de murit”, cu Marina Regală Britanică și cu Ministerul Apărării Britanic.

Nava de război „HMS Dragon” apare, de altfel, tăind valurile, în film, prilej cu care se întrevede și distrugătorul Type 45 și se zărește emblema dragonului roșu de pe carenă.

Proaspătul comandor Daniel Craig a spus: „Sunt cu adevărat privilegiat și onorat să fiu numit comandor onorific în serviciul superior al Marinei Regale”. 

La rândul său, Sir Tony Radakin, Primul lord al Amiralității, a declarat: „Sunt încântat să-i urez «Bun venit!» comandorului onorific Daniel Craig în Marina Regală. Ofițerii noștri onorifici acționează ca ambasadori și avocați ai Marinei Regale în întreaga lume.

Daniel Craig a devenit binecunoscut în ultimii cincisprezece ani ca interpret al comandorului James Bond, un ofițer de marină care apără Marea Britanie în misiuni pe tot globul.

Este ceea ce face și adevărata Marină Regală în fiecare zi, folosind tehnologia și echipamentele în același mod ca Bond însuși”.

Cu același prilej, Daniel Craig s-a întâlnit și cu locotenentul-comandor Frances Bond, care lucrează la sediul Marinei Britanice din Portsmouth, care a fost invitat să-l cunoască pe celebrul actor înainte de lansarea noului film.

Tizul celebrului agent cinematografic a spus: „Am avut parte de ceva tachinări din partea colegilor pentru că sunt un Bond în viața reală, dar nu mi-am imaginat niciodată că, într-o bună zi, mă voi întâlni cu actorul care l-a jucat”. 

Daniel Craig, emoționat la despărțirea de echipa filmului

Daniel Craig l-a jucat pe James Bond în „Casino Royale” (2006), „007: Partea lui de consolare” / „Quantum of Solace” (2008), „007: Coordonata Skyfall” / „Skyfall” (2012), „Spectre” (2015) și, pentru ultima oară, în acest nou „Nu e vreme de murit” / „No Time to Die” (2021).

Actorul și-a luat rămas bun de la echipa filmului cu vizibilă emoție, spunând: „Sunt aici mulți oameni cu care am lucrat la toate cele cinci filme cu Bond.

Știu că s-au spus o mulțime de lucruri despre ceea ce cred eu despre filmele Bond, dar mi-a plăcut fiecare secundă.

Simplul fapt că m-am trezit în fiecare dimineață și am avut șansa să lucrez cu voi a fost unul dintre cele mai onorante lucruri din viața mea”. 

Filmul „Nu e vreme de murit” se va lansa în Marea Britanie pe 30 septembrie, în Statele Unite pe 8 octombrie, iar în România îl vom vedea la cinema începând cu 1 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton